Maak je iPad 1 of iPad 2 sneller

7

Sinds de updates naar iOS 5 (iPad 1) en iOS 6 (iPad 2) klagen veel iPad bezitters over vertragingen in het besturingssysteem. Vooral de eerste generatie iPad’s heeft hier last van. Het starten van apps duurt langer dan voorheen en het apparaat reageert soms traag op commando’s. Wanneer je bereid bent om een aantal functies van je iPad op te offeren, dan is het mogelijk om de prestaties van het toestel aanzienlijk te verbeteren.

Berichtgeving uitschakelen

Veel geïnstalleerde apps vragen toestemming om notificaties te tonen. Elke app die die toestemming krijgt neemt een beetje geheugen in, dus het uitschakelen van de notificaties maakt extra geheugen vrij. En meer geheugen betekent betere prestaties. Kun je de notificaties missen, schakel ze dan uit via Instellingen -> Berichtgeving.

iCloud

iCloud heeft regelmatig contact met het Apple serverpark om je gegevens te synchroniseren. Dit proces vraagt processorkracht en geheugen, dus ook het uitschakelen van iCloud levert een prestatieverbetering op. Ga daarvoor naar Instellingen -> iCloud

iMessage

Hetzelfde geldt voor iMessage. Schakel iMessage uit via Instellingen -> Berichten.

GPS

Ook de GPS functie van je iPad is voortdurend actief en neemt dus dure processorkracht in beslag. Via Instellingen -> Locatievoorzieningen schakel je GPS uit om je iPad iets sneller te maken.

Spotlight

Via de spotlight zoekfunctie doorzoek je je gehele iPad. Hiervoor is wel een uitgebreide index nodig van al je gegevens en de iPad ververst deze index voortdurend. Als je de spotlight functie niet gebruikt, zet hem dan uit via Instellingen -> Algemeen -> Zoeken met spotlight.

Multitasking gebaren

In de algemene instellingen kun je de multitasking gebaren uitschakelen, wanneer je deze nooit gebruikt. Het uitschakelen van deze gebaren zou de prestaties van de iPad verbeteren.De wordt momenteel niet in Nederland verkocht.

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

7 reacties

 1. Gebruik van de app. Lookout een soort freeware voor viruswatching werkt ook na tijd vertragend op. Werkt met gps . Door deze te verwijderen werkte eindelijk mijn ipad 1 weer naar behoren. blijft niet meer hangen is is weer snel.

 2. ik heb een iPad mini en heb de updates geinstallleerd.
  vroeger deed ik dubbelcklic op de starttoets en kon de gebruikte icoontjes wegdoen door even vast te houden en vervolgens te verwijderen. Nu lukt dat niet meer, zodat de tablet vertraagt, ik sluit wel regematig volledig af, maar hoe kan ik de gebruite items verwijderen.
  met dank

  • hoi, ik had er ook last van, als je nu dubbelklikt zie je de icoontjes onderin wel met middenop een vergroot schermpje van de app (ongeveer 10 x 8 cm), ik kreeg ze weg door naar boven te slepen :), tenminste, dat hoop ik! Bij mij ging het laden niet meer goed, als ik de stekker erin deed, gaf hij geen bliebje meer en zei geloof ik ‘ laden uit’, nu zie ik weer zo’n horizontaal pijltje het batterijtje ingaan, hopen dat dat het was!

 3. goeden dag ik heb gisteren een ipad 1 in de handen gedrukt met als kunje er nog wat mee maar er zit de OS 5.1.1 .. ja,, wat kan je er nog mee is het nog te updaten, of is hij echt op,,,

  met vriendelijke groet,, djhon th

Reageer