“Windows Phone 7 ongeschikt voor tablets”

0

Microsoft heeft bekend gemaakt dat Windows Phone 7 niet geschikt zal zijn voor gebruik op en tablet pc. Het besturingssysteem voor smartphones zou niet geoptimaliseerd zijn voor kleinere schermen. Het bedrijf kiest ervoor om de tabletmarkt te blijven voorzien van een energiezuinige versie van Windows 7. Dell en HP zullen volgend jaar een tablet op de markt brengen met dit besturingssyteem.

Windows 7Google heeft eerder ook al aangegeven dat de huidige versies van het Android besturingssysteem niet optimaal geschikt zijn voor gebruik op een tablet pc. De verwachting is dat de nieuwe versie (3.0) deze ondersteuning wel zal bieden. Samsung loopt op deze ontwikkelingen vooruit door hun Galaxy Tab tóch uit te rusten met Android 2.2.

Daarnaast werkt Google nog steeds aan het besturingssysteem Chrome OS. Naar verwachting zal Google zich ook met Chrome richten op de netbook- en tabletmarkt.

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer