Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
archos101
prime
note
sonytablets_klein
10 januari 2012

App review: Reclamefolders bekijken op je Android tablet

De Nee Nee-sticker kan op je brievenbus geplakt worden. Want vanaf nu hoef je wekelijks niet meer de kilo’s (oud) papier uit je brievenbus te vissen. De dames en heren achter reclamefolder.nl hebben een Android applicatie gemaakt die ook geschikt is voor Android tablets. Je kunt nu met een druk op de knop digitaal door bijna alle reclamefolders van Nederland bladeren. Alle aanbiedingen van de folders van de winkel uit je buurt op een rij. Een iPad app voor reclamefolders was al beschikbaar.

Applicatie review

De reclamefolder app laad snel en laat je direct alle actuele folders zien met de aanbiedingen van dat moment. In een raster zie je de foto’s van de voorkant van elke folder met daarbij de naam van de winkel. Je ziet continue onderin de applicatie op welke data de aanbiedingen geldig zijn, wat erg handig is.


De folders zijn geplaatst in een raster, maar je hebt ook de mogelijkheid om de folders in een lijst te tonen.

Als je op een folder drukt dan opent direct de folder waarbij je de eerste pagina van de folder ziet. Met 2 vingers kun je in- en uitzoomen. Je kunt van links naar rechts bladeren door de folder. Helaas is het nog niet mogelijk om direct vanuit de folder door te klikken naar het desbetreffende product in de online winkel. Wel kun je binnen 2 klikken vanuit de folder doorgaan naar de algemene website van de winkel van die reclamefolder.

De applicatie is geoptimaliseerd voor tablets. Zowel op een Android 2, als een Android 3 (en hoger) tablet kun je de reclamefolders prima lezen.

Folders

We namen de proef op de som en verzamelden alle folders die we de afgelopen week binnenkregen. Alle landelijke ketens en winkels waarvan we een folder ontvingen waren ook aanwezig op de Android app. Alleen van enkele lokale winkeliers ontbraken de folders.

Naast de meest recente folders kun je via de menu-knop ook oude folders bekijken van die desbetreffende winkel.

Zoeken en filteren

Het handige van deze applicatie is dat je niet door alle reclamefolders hoeft te bladeren om de folder te zoeken die je nodig hebt. Als ik op zoek ben naar een folder dan lijkt het vaak alsof die ene folder alweer in de oud papier bak is verdwenen of die week net niet is bezorgd.

Je kunt eenvoudig je gewenste folder(s) vinden op deze manieren:

  • Met de zoekbalk: typ de naam van de winkel in die je wilt zoeken en hij komt direct naar voren. Ook kun je op categorieën zoeken.
  • Selectie per categorie: Je kunt zoeken naar folders binnen bepaalde categorieën, zoals drogisterij, warenhuis, speelgoed, bouwmarkt of electronica.
  • Sorteren: Je kunt folders sorteren in deze volgorden: nieuw, populair en tip.

Locatie

Als laatste heb je nog een andere handige feature. Je hebt namelijk de mogelijkheid om alleen de folders te tonen van winkels die bij jouw in de buurt zijn. Typ in het menu rechtsboven je locatie, en vink aan dat je alleen de folders van winkels wilt zien uit de buurt. Ook kun je de applicatie automatisch je locatie laten bepalen.

Daarnaast is er de mogelijkheid om vanuit de folder te bekijken waar de dichtstbijzijnde winkel is, indien er locatiegegevens zijn opgegeven voor die winkel.

Downloaden

Download hier de Android applicatie van Reclamefolder.nl.
Download hier de iPad applicatie van Reclamefolder.nl.

De applicaties zijn ook te gebruiken op je Android smartphone en je iPhone.

 

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-eigenaar en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*