Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
9 januari 2012
Bron: theVerge

Lenovo presenteert twee nieuwe tablets tijdens CES

Lenovo is tot nu toe geen grote speler op de Nederlandse tabletmarkt. Eerder uitgebrachte tablets werden geen succes en haalde zelden de Nederlandse winkelschappen. Toch blijven ze het proberen. Lenovo presenteert tijdens de CES twee nieuwe tablets, waaronder een hybride variant. De bekenste hybride tablets, de ASUS Transformer en de Transformer Prime, doen het goed in ons land. Beide Lenovo tablets zullen uitgerust worden met Android 4.0 Ice Cream Sandwich. De tablets dragen de redelijk inspiratieloze namen K2 en IdeaTab S2.

Lenovo K2

De Lenovo K2 tablet is een 10.1 inch tablet met Android 4.0. Hij beschikt over een snelle Tegra 3 processor en 2GB RAM. Aan de achterzijde heeft hij een vingerafdruk scanner, waarmee de tablet ontgrendeld kan worden. Natuurlijk heeft hij ook een camera met LED flitser.


Lenovo IdeaTab S2

De IdeaTab S2 is een hybride tablet, eveneens met Android 4.0. Op dit moment draait hij op een schone Android installatie, maar dat zal veranderen. We zijn gewend van Lenovo dat ze een eigen Android UI toevoegen aan de tablets. Deze tablet is uitgerust met een dual-core Snapdragon MSM 8960 1.5GHz processor. Daarmee is hij minder snel dan de grote concurrent, de ASUS Eee Pad Transformer Prime. De Lenovo heeft een 1280 x 800 IPS scherm en 1GB RAM. In het toetsenbord zit een extra accu geplaatst. Wanneer de tablet in de dock zit, zou hij zo’n 20 uur kunnen draaien op één acculading.

Auteur: Edwin van der Palen

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is tablet freak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterlijk van de website. Daarnaast schrijft hij dagelijks artikelen en hij verschijnt regelmatig in de reviews op TabletGuide.nl. Hij werkt momenteel voor een online marketingbureau in Den Bosch.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.