Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
5 januari 2012

CES 2012: het feest der tablets (en ultrabooks)

Volgende week maandag opent de grootste gadget-show ter wereld opnieuw haar deuren: de Consumer Electronics Show, beter bekend als de CES. Alle grote merken presenteren een week lang alles waar ze de laatste 12 maanden aan gewerkt hebben. Soms spannend, soms niet. Maar altijd het laatste nieuws als eerste. Dit jaar verwachten we een herhaling van vorig jaar met een stroom aan nieuwe tablets.

Android

De grote merken als ASUS, LG, Acer en Samsung komen ongetwijfeld met nieuwe tablets en nieuwe aankondigingen in het nieuws. Ook kleinere spelers zullen zich opnieuw proberen te mengen in het Android gevecht. Zeker met de komst van Ice Cream Sandwich wordt een tablet nog interessanter voor de traditionele smartphone producenten.


Apple

Apple zal volgens de traditie niet aanwezig zijn. Zij presenteren hun plannen immers altijd tijdens hun eigen evenementen.

Windows 8

We hopen dat Microsoft meer duidelijkheid schept rondom Windows 8. Dit nieuwe OS moet de brug slaan tussen de desktop en de tablet. We hopen dan ook op een demonstratie die dit toont en onze verwachtingen waarmaakt. Zeker richting de zakelijke markt is dit een belangrijke troef.

Ultrabooks

Als we praten over Windows 8 denken we direct aan die andere toepassing ervan: ultrabooks. Naast tablets zullen ultrabooks op de meeste stands aanwezig zijn. Deze ultradunne laptops groeien (of krimpen) steeds meer naar de tablets toe. De beide apparaten komen gevaarlijk dichtbij elkaars vaarwater. Het zou zomaar het doel van Microsoft kunnen zijn om de verschillen nog kleiner te maken. Het succes van de ASUS Eee Transformer laat zien dat veel cosumenten zoeken naar het beste van beide: een compacte laptop die ook als tablet te gebruiken is. We verwachten dan ook nog veel van deze hybride modellen te gaan zien.

Het nieuws

Vorig jaar hebben we de CES zelf bezocht. Ondanks dat we dit jaar niet in Las Vegas aanwezig zullen zijn, houden we je natuurlijk wel op de hoogte van het laatste nieuws.

Auteur: Edwin van der Palen

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is tablet freak en volgt het laatste nieuws op de vo... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.