Naamverandering en meer details ASUS tablet

0

Na de introductie van de ASUS Eee Pad in juni van dit jaar is weinig meer vernomen van deze veelbelovende tablet. Vandaag is bekend geworden dat de ASUS tablet begin januari 2011 gelanceerd wordt op de Consumer Electronic Show (CES) in Las Vegas. De naam van deze veredelde e-reader en electronisch notititeblok gaat waarschijnlijk veranderen van ‘Pad’ naar ‘Note’.Engadget meldt dat de originele naam Asus Eee Pad EP101TC waarschijnlijk verandert naar Digital Note of Eee Note. De prijs van deze ASUS tablet wordt in de Verenigde Staten 600 dollar. Wanneer deze tablet in Europa verschijnt en voor welke prijs is nog niet bekend.

De ASUS tablet heeft een 8-inch scherm met een resolutie van 1024 bij 768 pixels. Opvallend is de scherpte van 2450 dpi en de snelle reactietijd bij het omslaan van een pagina van 0,1 seconde. Perfect voor het weergeven van tekstdocumenten. Deze tablet beschikt daarnaast over een MicroSD slot, USB-aansluiting en een 2 megapixel camera. Al met al lijkt deze tablet geschikt te zijn voor scholieren en studenten die veel met teksten moeten werken, foto’s willen maken van presentaties in colleges. Deze bestanden zijn prima te synchroniseren met een computer of te delen met vrienden en mede-studenten.

Hieronder een eerste impressie van deze tablet. Collega-bloggers van jkkmobile mochten in juni een korte video maken van de ASUS tablet.

Share.

Over de auteur

Reageer