CEO Google over Gingerbread (Android 2.3) en Chrome OS

1

Eric Schmidt, CEO van Google, heeft tijdens het Web 2.0 Summit in San Francisco aangekondigd dat de upgrade van Android (Gingerbread) over 2 weken het licht ziet. Ook gaf Schmidt aan wat Google’s gedachten zijn over Chrome OS, dat over enkele maanden gelanceerd wordt.

Het was even wachten, maar eindelijk kan Google openlijk praten over de Android upgrade van 2.2 naar 2.3.  Op de Web 2.0 Summit gaf de topman van Google een korte toelichting op Gingerbread, dat over 2 weken gelanceerd wordt. Schmidt had een smartphone bij zich die sterk lijkt op de aangekondigde Samsung Nexus S. De Google CEO demonstreerde daarmee een nieuwe feature waarvan hij veel verwacht.

Een nieuwe feature van Android 2.3 en nieuwe Android devices is Near Field Communication. Hiermee kan het Android device op een veilige manier geïdentificeerd worden via een draadloos signaal, waardoor bijvoorbeeld betalingen verricht kunnen worden. Eric Schmidt gaf aan dat mobiele Android devices met deze functionaliteit de creditcard kan vervangen. Google verwacht veel van nieuwe mobiele betalingsmogelijkheden.

Een ander onderwerp van het gesprek op de conferentie was de introductie en de toepassingen van het lang verwachte Chrome OS. De Google topman gaf aan dat we Chrome OS over zo’n 3 maanden kunnen verwachten.

De visie van Google over de toepassing van Chrome OS is helder. Eric Schmidt gaf aan dat hij verwacht dat Chrome OS voornamelijk op apparaten gebruikt gaat worden die aangestuurd worden met een toetsenbord. Dit in tegenstelling tot het Android operating system. Android zal voornamelijk gebruikt worden op apparaten die aangestuurde worden door middel van ‘touch’. Schmidt gaf echter aan dat de toekomst van beide besturingssystemen in de handen ligt van de ontwikkelaars en de gebruikers. Zij bepalen uiteindelijk de toekomst.

Over het gebruik van Android 2.3 en Chrome OS op tablets deed Eric Schmidt geen uitspraken. Gezien Google’s vooruitzicht over het gebruik van het Android besturingssysteem en het Chrome besturingssysteem kunnen we verwachten dat op het gebied van tablets de toekomst bij Android ligt vanwege de aansturing via het touchscreen. Maar zoals Eric al aangaf naar aanleiding van een vraag uit het publiek: zowel Android als Chrome OS zijn open source. Ontwikkelaars mogen zelf bepalen wat ze met deze software doen. Het is dus zeker mogelijk dat we Chrome OS op tablets gaan zien.

Wil je het gesprek met de CEO van Google op de Web 2.0 Summit in San Francisco terugzien? Dit kan na afloop van het evenement op het YouTube kanaal van het congres.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

1 reactie

Reageer