iPad 2 is tablet van het jaar 2011

4

De afgelopen zes weken kon je op deze site en op paradigit.nl stemmen op de tablet van het jaar 2011. Daarbij zochten we naar de beste tablet in drie categoriën: de beste tablet algemeen, de beste Android tablet en de beste budget tablet. Voor deze laatste categorie moest de huidige verkoopprijs onder de € 300,- liggen. Inmiddels zijn alle stemmen geteld en kunnen we bekendmaken welke tablet door jullie is gekozen als ‘Tablet van het jaar 2011’.

In totaal brachten meer dan  3300 bezoekers meer dan 7.250 stemmen uit. Elke bezoeker kon maximaal 3 tablets selecteren uit onderstaande lijst. Dit zijn de drie winnaars.

Tablet van het jaar

Apple iPad 2Meer dan de helft van de stemmers (56%) gaf één van de drie stemmen aan de iPad 2. De Apple tablet kreeg in totaal meer dan een kwart van alle uitgebrachte stemmen. Hiermee sleept de iPad 2 de titel ‘Tablet van het jaar’ in de wacht. Het eerste model van de iPad (die dit jaar nog volop te koop was) eindigde op de 8e plaats met 2% van de stemmen.

Android tablet van het jaar

In de categorie Android tablets gaat de eerste plaats naar de ASUS Eee Pad Transformer. Deze hybride tablet is met 15% van de stemmen de populairste Android tablet van 2011. De ASUS Eee Pad Transformer wordt op de voet gevolgd door de Samsung Galaxy Tab 10.1V en 10.1 die daarmee respectievelijk als tweede en derde Android tablet eindigen.

Budget tablet van het jaar

Wanneer een tablet voor minder dan € 300,- verkrijgbaar is, dan behoort hij tot de categorie ‘budget tablets’. In deze categorie is de Archos 101 G9 tablet de populairste tablet van 2011.

Volledige ranglijst

Tablet van het jaar 2011 - Volledige ranglijst

Onder de stemmers worden prijzen verloot. De winnaars zijn inmiddels bekend en er wordt contact met ze opgenomen. Later vandaag worden de winnaars en de lotingsmethode gepubliceerd.
Share.

Over de auteur

4 reacties

 1. Jan Verhagen op

  Toch raar, in een bericht tegelijk de uitslag en een oproep om nog te stemmen…..?
  Kan een aantal dingen betekenen; uitslag stond van te voren vast, er is minder gestemd dan aangegeven, er wordt meer mensen kans op een tablet gegund, prijzen zijn ook al verdeeld…..of wat er nog meer te bedenken valt.
  Voel me er een beetje ingeluisd als verlotingen zo verlopen.

  Jan

  • Jan, waar baseer je dit op? Er is geen oproep om nog te stemmen. Sterker nog, je kunt vanaf 15 december 23.59 ook niet meer stemmen. Op 16 december is de uitslag bekend gemaakt.

Reageer