Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
29 november 2011
Bron: Nunl

Sony Tablet P landt in Europa [UPDATE: in januari pas in Nederland]

De kleine opvouwbare tablet van Sony, de Tablet P, is vanaf vandaag te koop bij de online winkel van Sony UK. Dit houdt in dat het niet lang meer kan duren voordat deze tweede Sony tablet het vasteland van Europa zal bereiken. De Tablet P moet in het Verenigd Koninkrijk 499 pond gaan kosten. Dat is niet niks voor een tablet met twee 5,5 inch schermen en slechts 4 GB aan opslag geheugen.

We kregen zojuist van Sony te horen dat de Sony Tablet P pas in januari in Nederland te verkrijgen is. Volg Tabletguide.nl voor een review met video van deze nieuwe innovatieve tablet!


Het innovatieve aan deze tablet is dat je ‘m in kunt klappen. Ingeklapt ziet de tablet er uit als een brillenkoker. Je kunt deze ingeklapte tablet dan makkelijk in de binnenzak van je jas stoppen, bijvoorbeeld. Uitgeklapt meet de Tablet P van Sony 180 bij 158 bij 14 millimeter. De Tablet P heeft een gewicht van 372 gram.

De inklapbare Sony tablet heeft twee schermen die zowel individueel als samen te gebruiken zijn. Als je de schermen als één geheel gebruikt dan zie je wel een rand tussen de twee schermen in.

Het besturingssysteem is in eerste instantie Android Honeycomb (Android 3.2), maar zal in de loop van 2012 worden geüpdate naar Ice Cream Sandwich (Android 4.0).

In tegenstelling tot de Sony Tablet S beschikt de Tablet P niet over een infrarood sensor. De tablet is dus niet te gebruiken als universele afstandsbediening voor je tv.

De Sony Tablet P is wel Playstation Certified. Hierdoor kun je door Playstation goedgekeurde Android games spelen op deze tablet-pc. Het is bijvoorbeeld mogelijk om het onderste scherm te gebruiken als controller, zodat de game zich afspeelt in het bovenste scherm. Op deze manier lijkt de Tablet P op een Playstation Portable.

Als de Tablet P te koop is in Nederland, lees je dat direct op Tabletguide.nl

Meer informatie over de Sony Tablet P:
Specificaties, beschrijving en foto’s Tabletguide.nl
Productinformatie Sony.nl
Sony Tablet P vergelijken met andere tablets

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als ... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.



Stem op de tablet van het jaar.

In ruil voor een paar minuten van je tijd, maak je kans op 150 euro.


> Stem!