AndroidNieuws iOSNieuws WindowsNieuws Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
23 november 2011

Vergelijk de populairste tablets

De feestdagen staan voor de deur en op veel verlanglijstjes is inmiddels een tablet te vinden. Ons wordt met vaste regelmaat gevraagd wat nu de beste tablet is om te kopen, maar die vraag is niet eenvoudig te beantwoorden. Dat proberen we dus ook maar niet. We helpen je liever bij het maken van een weloverwogen keuze. Natuurlijk kun je daarvoor altijd terecht in onze uitgebreide tabletvergelijker. Maar we maken je het graag nóg makkelijker. Daarom hebben we de populairste tablets van dit moment alvast voor je naast elkaar gezet in een handig overzicht.


Van deze zes tablets zijn reviews gemaakt, inclusief video. Deze reviews kunnen je nog beter helpen met het maken van een keuze.

iPad 2 review (5/5 sterren)
Samsung Galaxy Tab 8.9 review (4/5 sterren)
Samsung Galaxy Tab 10.1 review (4.5/5 sterren)
ASUS Eee Pad Transformer review (4/5 sterren)
ASUS Eee Pad Slider review (4/5 sterren)
Sony Tablet S review (4/5 sterren)

Zoals je ziet zit er in de algemene beoordeling weinig verschil tussen de tablets. Het zijn kleine details die de ene tablet net iets beter maken dan de andere. Daarom adviseren we je bij de beslissing de tablet reviews goed door te nemen.

Weet je niet zo goed waar je op moet letten bij het kopen van een tablet? Bekijk dan de tablet koopgids.

Vind je dit overzicht handig? Deel hem dan ook met je vrienden en help ze bij het maken van hun keuze.

Auteur: Edwin van der Palen

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is tablet freak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterlijk van de website. Daarnaast schrijft hij dagelijks artikelen en hij verschijnt regelmatig in de reviews op TabletGuide.nl. Hij werkt momenteel voor een online marketingbureau in Den Bosch.

3 reacties

  1. Bedankt voor de effort, maar een simpele opsomming van specs helpt een (beginnende) tablet koper niet op weg. Het gaat om het totaal plaatje. Heeft de toekomstige gebruiker thuis alles van Apple staan, willen de kinderen vooral spelletjes spelen: ga dan voor Apple. Als je meer vrijheid wil, openheid en flexibiliteit: ga voor Android, wil je een combi van tablet en Netbook: ga voor de Transformer, etc.

    Maak ook liever een lijst met (relatieve) ratings voor bijvoorbeeld gevoeligheid scherm, gewicht, batterijduur, app store, prijs/kwaliteit verhouding, afwerking, etc. Dit allemaal in de rating van 1-5.

    Een beginnende koper gaat momenteel voor de Ipad, waarom? “Iedereen heeft toch een Ipad?”, Door de mensen te wijzen op voor- nadelen van de verschillende systemen kan de consument een meer overwogen koop doen.

    • Hoi Patrice,

      Dank je voor je feedback. In dit geval hebben we er specifiek gekozen om een gestructureerd overzicht te maken zodat het mogelijk was om de belangrijkste specs in één overzicht te plaatsen.

      Gelukkig hebben we van al deze tablets eigen reviews gemaakt, met een score per categorie. Ik zal links aanmaken naar deze reviews zodat alle bezoekers onze mening over de tablet kunnen lezen (of in de video kunnen bekijken).

      Samen met de tablet koopgids kan iedereen zich oriënteren op een mogelijke tablet aankoop.

      Groet,
      Leon

      • @Leon Bedankt voor de aanpassing.
        Even mijn gedachten hardop uitschrijven (no need to react by the way). Ik ben zelf redelijk technisch, ik weet aardig wat van tablets en ik weet duidelijk wat ik wil. Er zijn echter legio consumenten die dit allemaal niet weten. Die komen oa bij mij en vragen: “wat moet ik nu kopen?” Tabletguide.nl zou deze rol moeten vervullen door:
        - vergelijkingstesten te maken (twee of drie budget tablets, de 2/3 populairste tablets, 7 inch tablets, tablets met toetsenbord, etc.) gevolgd door een koop advies.
        - maak je tabletvergelijker meer “what’s in it for me” Een consument weet helemaal niet wat een IPS display is. Wat voor hem/haar wel interessant is of het een mooi, helder en gedetailleerd scherm heeft. Maak de tabletvergelijker zodanig dat je kan selecteren op “beste scherm” of “beste connectiviteit” of “beste market” etc.
        - beantwoord vragen als: kan ik als sudent of zakelijke gebruiker beter een tablet kopen of een note/netbook?

        Ik zou dus als tabletguide me meer gaan richten op kwalitatieve inhoudelijke zaken (je wil als tabletguide iets toevoegen) dan het spuien van nieuws (die al op meerdere plekken te vinden is)

        En zo heeft iedereen zijn eigen ideeen…. In ieder geval succes met je site!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.