Adobe Photoshop (en meer) nu ook op je Android tablet [VIDEO]

0

Photoshoppen op je Android tablet. Vanaf nu is het mogelijk als je beschikt over een Android 3 (Honeycomb) of Android 4 (ICS) tablet. Adobe heeft enkele applicaties gelanceerd waardoor je verschillende Creative Suite features voortaan op je Android tablet kunt uitvoeren. Pas in de eerste helft van 2012 is de iPad aan de beurt met iOS apps. Naast het bewerken van visuals met Photoshop Touch kun je voortaan ook interactieve wireframes maken met Adobe Proto, makkelijker ontwerpen met Adobe Ideas, collages maken met Adobe Collage, nog handiger met kleuren en kleurenschema’s werken met Adobe Kuler en alle Creative Suite ontwerpen en bestanden presenteren met Adobe Debut. En dat dus allemaal op je Android tablet voor nog geen 8 euro per applicatie, als introductieprijs. Adobe pakt het groots aan met video demonstraties, uitgebreide handleidingen en specificaties en FAQ’s. Daarnaast belooft Adobe nog meer leuke features voor 2012!

Overzicht Adobe Creative Suite voor Android tablets

Natuurlijk is het programma Photoshop voor je Android tablet het meest-gewilde programma van Adobe voor je Android tablet. Maar dat is niet het enige. Adobe heeft een selectie van in totaal zes applicaties uitgebracht om een complete Creative Suite ervaring te kunnen bieden op je Android tablet. Deze lees je allemaal in dit nieuwsartikel. Voor 2012 liggen nog enkele nieuwe diensten op ons te wachten.

Een overzicht van de zes nieuwe Adobe applicaties voor Android 3.1 en hoger zie je in deze video.

Adobe Photoshop Touch

Met Photoshop Touch kun je photoshoppen op je Android tablet. Toch ziet de Photoshop app voor Android er niet hetzelfde uit als het programma dat je gewent bent van je desktop of laptop. Adobe heeft de hele Photoshop applicatie ontwikkeld zodat de gebruiksvriendelijkheid optimaal is op je tablet.

Enkele features die je tot je beschikking hebt als je Photoshop Touch voor Android koopt:

 • Layers
 • Direct plaatjes inladen via Google Image Search, je sociale netwerk of je tablet camera
 • Verschillende directe deel-opties met Facebook
 • Slimme selectie tools
 • De bekende Photoshop effecten en filters
 • Verschillende filter brushes
 • Slimme aansturing via edge aware painting: automatische precieuze detectie waar het schilderen met je vinger moet stoppen
 • Slimme detectie van randen zodat je met je vingers zelfs de meest gedetailleerde elementen kunt selecteren
 • Kleur aanpassing
 • Slimme tekst editing en styling
 • De bestandsformaten zijn compatibel met Photoshop en andere CS-programma’s
 • 2012: integratie met Creative Cloud
 • Interactieve tutorials binnen de applicatie
In deze video zie je een overzicht van een selectie van Photoshop Touch features, gemaakt door Adobe.

Bekijk hoe Visual Artist Kyle Lambert Photoshop Touch gebruikt op een Android tablet.

Download hier de Photoshop Touch app voor je Android tablet.

Adobe Proto

Een andere vernieuwende applicatie voor tablets is Adobe Proto. Met behulp van deze applicatie kun je interactieve wireframes ontwerpen op je tablet. Daarnaast kun je de wireframes direct vanaf je tablet delen met anderen, zowel online als in real-life. Met speciale demonstratie features kon je nog nooit zo makkelijk je wireframe design laten zien aan anderen en indien nodig on-the-flow aanpassen.

Als je geïnteresseerd bent in het ontwerpen van wireframes voor websites of mobiele applicaties dan moet je deze video zien met enkele mogelijkheden van Adobe Proto.

Download hier Adobe Proto voor je Android tablet.

Adobe Ideas

Adobe Ideas is een digitaal schetsboek. Je kunt binnen de Adobe Ideas applicatie eindeloos schetsen met verschillende brushes, filters, enzovoorts. Doordat de schets wordt opgeslagen in vectoren en layers kun je tot in de meest scherpe details zoomen en uitlijnen zonder vorming pixels en onscherpe beelden. Alle view-functies worden direct en zo snel mogelijk gerendered zodat je direct verder kunt gaan met schetsen.

Download hier Adobe Ideas voor je Android tablet.

Adobe Collage

Met de Collage applicatie voor Android kun je, zoals de naam al aangeeft, collages maken op je Android tablet. Het is eenvoudig om meerdere visuals in te laden via bijvoorbeeld Google Images, Flicker, je sociale media of via bestanden die op je tablet staan. Je kunt Creative Suite-bestanden inladen en ze laag voor laag bewerken.

Bekijk de video voor een enthousiaste demonstratie van Adobe Collage.

Download hier Adobe Collage voor je Android tablet.

Adobe Kuler

Een ontwerper weet hoe belangrijk het is om met kwalitatief goede kleurenschema’s te werken. Met Adobe Kuler kun je nog sneller en eenvoudiger kleurenschema’s samenstellen voor al je projecten. Het touchscreen is ideaal om op een handige manier kwalitatieve kleuren samen te stellen voor je project. Ontwerp je een website, maak je een advertentie of wil je een schilderij gaan schilderen? Met Adobe Kuler maak je een perfect kleurenschema voor al je projecten op je Android tablet.

Download hier Adobe Kuler voor je Android tablet.

Adobe Debut

Presenteer je ontwerpen op een tablet. Vergeet de niet-sociale laptop, of het gedoe met beamers en kabels. Op een tablet kun je eenvoudig je ideeën op een interactieve manier delen met anderen. Uiteraard is Adobe Debut compatibel met alle CS en Photoshop-bestanden.

Download hier Adobe Debut voor je Android tablet.

Toekomstige features Adobe Creative Suite

Voorlopig zijn vijf van de zes Adobe Touch Apps alleen te koop in de Android Market voor een introductieprijs van €7,99. Alleen Adobe Ideas kun je kopen in de App Store. Adobe belooft in haar persbericht dat begin 2012 alle Touch Apps verkrijgbaar zijn voor de iPad.

Ook moet begin 2012 Adobe Creative Cloud gelanceerd worden. Met deze cloud-service van Adobe, wat een betaalde dienst gaat worden, kun je makkelijk al je CS-bestanden opslaan, editen en delen in the cloud.

Touch met je vingers of stylus?

We raden alle (potentiële) kopers van de Adobe Touch Apps om te experimenteren met de producten. Vind je de aansturing goed werken via je vingers? Soms is het handig om bepaalde veel-gebruikte functies uit te voeren met een stylus of digitale pen. Heb je nog geen stylus voor je Android tablet? Bekijk dan alle stylussen en andere accessoires, gerangschikt per tablet, in het tablet accessoire overzicht.

Handige links

Met deze links vind je alle informatie over de Adobe Touch Apps die je nodig hebt.
Adobe Touch Apps persbericht
Adobe Touch Apps homepage
Adobe Creative Cloud YouTube kanaal

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer