“Tablet is geen grote telefoon”

0

Jen-Hsun Huang, CEO van Nvidia, heeft in een interview met CNet News zijn hoge verwachtingen uitgesproken over de nieuwe generatie Android tablets. De nieuwe tablets die op de Nvidia Tegra 2-processor gaan draaien zullen de eerste op Android gebaseerde tablets zijn met een “echte” tablet ervaring. De Nvidia processor zorgt volgens de topman voor betere multitasking en betere graphics. Alles bij elkaar levert dit een andere ervaring op dan de iPad, zo zegt hij.

Nvidia tegra android - TabletGuide.nlHet ontwikkelen van een tablet is volgens Jen-Hsun een vak apart. Een tablet is geen grote telefoon. Daarvoor is dus ook andere software nodig. Hij verwijst daarmee naar de Samsung Galaxy Tab, een tablet uitgerust met Android 2.2. Deze versie van Android is van oorsprong ontwikkeld voor smartphones.

De CEO ziet de tablet als een goede concurrent voor de laptop. Over die laatste zegt hij:

Open your notebook. It’s got heat pipes, and fans, and heat spreaders, lots of copper. You’re going to get rid of all of that. Generally, this results in lighter products with longer battery life.

Verder ziet hij weinig toekomst voor de netbook weggelegd:

By being able to connect a wireless keyboard and mouse the difference between a tablet and notebook is pretty marginal. Tablets will be quite disruptive to notebooks and entry-level desktops.

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer