Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
4 november 2011
Bron: Mashable

HP komt met Slate 2 - 8,9-inch Windows tablet [video]

HP komt haar belofte, van het niet verlaten van de tablet-markt, na door op de proppen te komen met een nieuwe Windows-tablet, genaamd de HP Slate 2. De Slate 2 is een opvolger van de eerder uitgebrachte maar onbekende HP Slate 500. In tegenstelling tot zijn voorganger, die alleen maar in de VS te koop was, zal de Slate 2 wereldwijd verkrijgbaar zijn. Gezien de specificaties zal de tablet zich richten op het zakelijke segment.

Wat velen niet zullen weten is dat de originele Slate een succes was voor HP. Het aantal geproduceerde Slate-tablets was niet groot, waardoor de tablet al snel uitverkocht was. Waarschijnlijk is men gestopt met het verder-ontwikkelen van deze Windows 7-tablet vanwege de koop van Palm’s webOS. Nu er geen webOS hardware geproduceerd wordt door HP ligt de focus weer op Windows-tablets.


De HP Slate 2 is een 8,9-inch Windows 7-tablet met een capacitief scherm (1024 x 600). De tablet-pc draait op een Intel Atom Z670 processor. Als we wat Googlen blijkt dit een single-core processor te zijn met een kloksnelheid van 1,5 GHz. De tablet heeft daarnaast 32 GB of 64 GB geheugen en twee camera’s aan boord.

Bij de HP Slate 2 wordt een stylus geleverd voor snellere en handige aansturing van het Windows 7-systeem. Alle functionaliteiten van Windows 7 zijn namelijk wel mogelijk op een tablet, maar optimaal is het allemaal niet. Ook is een virtueel toetsenbord geïnstalleerd wat werkt met de zogenaamde Swype technologie. Volgens ons is dit de eerste keer dat deze technologie beschikbaar is op een Windows-tablet.

De batterijduur is volgens HP zo’n 6 uur, wat erg veel is voor een grotere Windows-tablet met deze specs.

Om de tablet in bezit te krijgen moet je wel de portemonnee trekken. Europese prijzen zijn nog niet bekend gemaakt, maar vanaf eind november is de Slate 2 in de VS te koop vanaf 699 dollar.

UPDATE: Ries, bedankt voor de videotip!

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-eigenaar en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.