Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
31 oktober 2011

ASUS tablet strategie voor 2012: Leading in Android & Windows 8

Met niets-onthullende termen gaat ASUS het nieuwe jaar in. Op tablet-gebied in ieder geval. Dat is wat duidelijk is geworden na de presentatie van de laatste kwartaalcijfers van het Taiwanese concern. ASUS claimt nu al leider te zijn op het gebied van Android 3.x en Windows 7-tablets. Maar dat is nog niet genoeg. Met een agressieve strategie wil men de leiding behouden in 2012. Lees na de break welke ASUS tablets je in de toekomst zult gaan zien!

Het heden

Met de Eee Pad Transformer heeft ASUS momenteel al een van de meest succesvolle tablets op de markt gebracht, na de iPad van Apple uiteraard. Het is voor ons lastig om te vergelijken met de verkoopaantallen in alle werelddelen bij elkaar, maar de claim dat men leidend is op het gebied van Android Honeycomb-tablets kan zeker kloppen.


Leidend met Android-tablets

Met 1,2 miljoen tablet-verkopen in 2011 tot en met september, waarvan 85 procent afkomt van de Transformer kun je stellen dat 2011 bij voorbaat al een goed Android-jaar is voor ASUS. Het bedrijf verwacht overigens in dit kwartaal nog eens 600.000 tablets te verschepen wat uitkomt op een totaal van 1,8 miljoen stuks.

Met pareltjes als de Transformer (review) en de Slider (review), die beiden 4 sterren scoorden in onze tablet reviews, moet dat zeker gaan lukken met de feestdagen op komst.

9 november wordt daarnaast de ASUS Eee Pad Transformer Prime gelanceerd. Het zal ons niet verbazen als de naamstelling van deze tablet wat wordt vereenvoudigd op 9 november.

Leidend met Windows 7-tablets

Waar de claim ‘leading in Windows 7 tablets’ vandaan komt is ons onbekend. Als we aannemen dat de overige 15% Windows 7-tablet verkopen zijn, dan kan men die claim met 180.000 stuks niet waarmaken. Misschien noemt men de ASUS Eee Slate leidend in verband met de uitmuntende specificaties. Dat is wel een mogelijkheid.

De toekomst

De successen van 2011 op tablet-gebied zijn voor ASUS geen reden om stil te blijven zitten. Met termen als “aggressive market share” en “mind share attacking strategy” gaan de Taiwanezen vol goede moed het nieuwe Westerse jaar in.

Android Ice Cream Sandwich

In de eerste drie maanden van 2012 moeten twee innovatieve ASUS tablets verschijnen. In ieder geval zal de ASUS PadFone dan het daglicht gaan zien. De andere tablet die men benoemt is waarschijnlijk de ASUS Eee Pad MeMo 3D, een 7-inch Android-tablet met 3D-opname en weergave functionaliteit.

Windows 8

Daarnaast zegt ASUS een ‘ticket’ te hebben bemachtigd van Microsoft om in het derde kwartaal van 2012 de eerste Windows 8-tablets te mogen gaan verkopen. Ergens in juli, augustus of september 2012 zullen twee nieuwe ASUS Windows 8-tablets geïntroduceerd worden.

Zal het ASUS gaan lukken?

Er zijn genoeg redenen om aan te nemen dat ASUS in staat is om leidend te worden met haar Android- en Windows-tablets. Aan gebrek aan daadkracht zal het in ieder geval niet liggen!

Wil je de hele presentatie van het ASUS management team doornemen? Dat kan in deze PDF. Ben je slechts geïnteresseerd in het tablet-gedeelte? Scroll dan door naar de laatste twee slides.

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als ... Lees meer

2 reacties

  1. Ik ben zeer tevreden over de Transformer, maar ook over ASUS zelf en de wijze waarop beloften worden nagekomen. Daar kunnen anderen, waaronder Samsung, een puntje aan zuigen.
    Persoonlijk begrijp ik niet waarom iemand nog een andere Honeycomb tablet zou kopen dan de Transformer, maar goed gelukkig verschillen smaken.
    Een ding is zeker ASUS is top en als zij zo door gaan dan gaat het hen lukken om hun targets te halen. Ik kijk uit naar de PadFone.

  2. op de vraag van , Waarom zou je een ander tablet kopen kan ik heel duidelijk zijn.
    na 2 maanden achter de asus transformer prime winkel in en winkel uit te lopen en ook op de bestelling van 23 januari heb ik maar een Samsung gekocht.
    deze zijn namelijk wel te koop.
    wat ik overigens erg jammer vond , maarja je moet toch iets he.
    gr henny

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.