HP blijft actief in pc’s en tablets. Maar dan wel Windows 8.

0

Het dagelijks bestuur van HP heeft zojuist aangegeven dat het bedrijf in de tablet-business actief zal zijn. Gisteren werd al bekend dat HP de pc-divisie toch niet gaat verkopen. HP blijft dus tablets maken, maar dan in ieder geval ook met Windows 8. Ondanks het feit dat er nog steeds webOS updates blijven verschijnen is er nog geen beslissing genomen omtrent dit besturingssysteem. De HP TouchPad zal in ieder geval niet uit de ‘dood’ herrijzen.

Dat HP zich blijft focussen op de productie van pc’s is goed voor de consument. Doordat men meer keus heeft en dat er meer concurrentie is zal de innovatie hoger blijven en zullen prijzen lager zijn.

Door deze stap voelt HP zich verplicht om ook in de tablet-markt actief te blijven. Nieuwe HP CEO Meg Whitman geeft aan:

HP needs to be in the tablet business.

… maar dan wel met Windows.

HP heeft al eerder een Windows-tablet op de markt gebracht. De HP Slate 500 was een zakelijke krachtpatser met Windows 7 aan boord. Deze tablet werd alleen in de VS verkocht en door de geringe productie aantallen was de HP Slate dan ook zo uitverkocht.

WebOS-fanaten zullen dus nog even geduld moeten hebben. De webOS hardware ontwikkeling is gestopt. Wat er met de software gaat gebeuren is nog niet bekend. Doorgaan, afstoten, verkopen, of licenseren? Alles is nog mogelijk.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer