HP test Windows 8 op Touchpad

0

Terwijl de PC devisie van HP naast het WebOS besturingssyteem in de etalage ligt, wachtend op de hoogste bieder, blijven de geruchten rondom het besturingssysteem en de HP Touchpad rondzingen. FoxNews heeft uit ‘betrouwbare bronnen’ begrepen dat HP momenteel Windows 8 aan het testen is als besturingssysteem voor de HP Touchpad. Je hoort het goed, ze testen een nieuw OS voor een tablet die tegen dumpprijzen op de markt is gegooid. Wat heeft dit te betekenen?

Het zou kunnen betekenen dat HP alle strategische beslissingen rondom WebOS, de WebOS apparaten en de PC devisie aan het heroverwegen is. Zou de nieuwe CEO Meg Whitman het niet eens zijn met de keuzes van de weggestuurde ex-CEO Leo Apotheker? Het lijkt er in ieder geval op dat de HP Touchpad nog steeds een kans heeft op een tweede leven.

Door te kiezen voor Windows 8 boven het eigen WebOS bespaart HP uiteraard de dure ontwikkelingskosten van het besturingssyteem, waardoor een HP tablet scherper geprijsd in de markt gezet kan worden.

HP probeert het WebOS besturingssysteem aan een andere producent te slijten, zodat de kennis en kunde behouden blijft en er via licenties rendement gehaald kan worden uit de inmiddels torenhoge investeringen. Volgens geruchten zijn er onderhandelingen aan de gang met HTC, LG en Nikon.

Windows 8 - HP Touchpad

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer