Microsoft geeft uitleg over Windows 8 voor tablets

0

Vorige week schreven we al over de beperkingen van een vroege Windows 8 versie voor tablets. In de ontwikkelaarsversie van het nieuwe Microsoft besturingssysteem bevonden zich nog grote problemen met de ‘portret’ modus, d.w.z. wanneer de tablet rechtop wordt gebruikt. Natuurlijk zijn dergelijke berichten geen goed nieuws voor een bedrijf en Microsoft lijkt dat te beseffen. Vandaar dat ze een video op internet hebben geplaatst waarin ze het één en ander (letterlijk en figuurlijk) rechtzetten.

Het team van ontwikkelaars is druk bezig om het draaien van het scherm soepel en probleemloos te laten verlopen. Ze geven toe dat er momenteel grote problemen optreden wanneer het scherm gedraaid wordt. In toekomstige versies zal dit opgelost zijn. Daarnaast zoeken ze naar een methode om het ‘per ongeluk’ draaien van het scherm te voorkomen. Een belangrijke toevoeging zal een hardwarematige vergrendeling zijn.

In de toekomst zal Windows 8 geschikt zijn voor meerdere formaten schermen, zoals 4:3 en 16:9. De software zal zich automatisch aan het scherm aanpassen. De minimum resolutie zal 1024 x 768 worden. De voornaamste reden hiervoor is het voorkomen van fragmentatie.

Windows 8 tablet

 

 

 

 

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer