Internet op je tablet? Bestel je abonnement bij Vodafone

Apple: “iPad update binnenkort verkrijgbaar”

zondag, november 7, 2010 om 13:34 door Leon

Apple heeft inmiddels al een webpagina gewijd aan de software upgrade voor de iPhone, iPod Touch en iPad. Apple zegt dat de software update binnenkort verkrijgbaar is. Hoewel het nog niet officieel is bevestigd door Apple, wordt dinsdag 9 november door veel mensen genoemd als introductie datum. Lees hier welke nieuwe functies zijn verwerkt in, zoals Apple beweert, ” ‘s werelds meest geavanceerde mobiele besturingssysteem”.

Al in september maakte Steve Jobs bekend dat iOS 4.2 eraan zit te komen. Vrijdag 2 november kwam de iOS 4.2 Gold Master al beschikbaar in Apple’s Development Center, wat inhoudt dat de uitrol van iOS 4.2 niet lang op zich zal laten wachten. Ook op twitter circuleren verschillende geruchten. Daar wordt dinsdag 9 november veel genoemd als officiële introductie.


Om alvast in de stemming te komen heeft TabletGuide.nl een opsomming gemaakt van de meest nuttige veranderingen van deze software update:

Multitasken

Met deze software upgrade is het voortaan mogelijk om op de iPad en iPhone verschillende applicaties tegelijk te draaien. Dit kan overigens alleen met applicaties die worden uitgevoerd met iOS 4.x.

Mappen

Met deze functionaliteit kun je voortaan je applicaties indelen in mappen of folders. Iedereen kent het wel: door het grote aantal applicaties is het lastig om snel de juiste applicatie te vinden tussen de soms wel honderden applicaties. Velen losten dit op door de meest gebruikte applicaties op een slimme manier te ordenen op de bureaubladen van het apparaat. Nu is dit dus niet meer nodig en kun je  alle applicaties handig ordenen in een map.

Game Center

Het Game Center is Apple’s eigen sociale game netwerk, vergelijkbaar met bijvoorbeeld het Playstation Network voor je PS3 of Xbox LIVE voor de Xbox 360. Je kunt voortaan gamen op je iPad met of tegen anderen. Dit kan door vrienden op een sociaal netwerk uit te dagen. Ook kun je voortaan gamen tegen wildvreemden via het Game Center van Apple. Daarnaast kun je je high scores online opslaan en save games online opslaan en synchroniseren. Met deze nieuwe functionaliteit en het grotere formaat van de iPad zal een geheel nieuwe generatie games ontstaan.

AirPrint

Heb je een printer verbonden met een draadloos netwerk? Dan kun je vanaf nu rechtstreeks printen vanaf je iPad of iPhone.

AirPlay

Met deze functionaliteit kun je direct draadloos muziek streamen naar je luidsprekers. Hiervoor moet je wel in het bezit zijn van AirPlay luidsprekers of een AirPlay receiver die je makkelijk aan kunt sluiten op vrijwel alle gangbare apparatuur.

Zoeken in tekst op internetpagina’s

Ook Apple kijk naar haar concurrentie en in dit geval naar Google. Met de software update naar iOS 4.2 kun je voortaan op je iPhone of iPad binnen een webpagina zoeken naar bepaalde zoekwoorden of combinaties hiervan. Een functionaliteit die eigenlijk al langer beschikbaar zou moeten zijn!

Veranderde knoppen

De scherm rotatie lock (aan de bovenkant van je iPad) zal een software knop worden in de multi-task balk. De oude (hardware) knop zal haar functionaliteit niet verliezen en zal ouderwets weer gebruikt worden als mute-knop.

Andere veranderingen

In het kort nog twee andere veranderingen die je zult opmerken bij de aankomende software upgrade voor je iPad:

 • Een ge-upgrade YouTube applicatie met onder andere like en dislike knoppen
 • Nieuw is de MIDI-support waardoor applicatie ontwikkelaars voortaan MIDI toepassingen kunnen toevoegen aan applicaties

Jailbreak Video iOS 4.2

En om alvast helemaal in de stemming te komen kun je hieronder de video zien van iemand die zijn iPad heeft gekraakt en er alvast de testversie van iOS 4.2 op heeft gezet. Kijk en huiver!


Wat vind jij?

Op welke nieuwe functionaliteit kun jij niet wachten? Laat het weten in de reacties! • Edon

  Het is dinsdag, en ik heb nog geen iPad update gezien naar iOS 4.2 …

 • Leon

  Hi Edon,

  Dat klopt, wij hebben ook nog geen signaal gekregen van de definitieve iPad software upgrade. Zoals ook aangegeven in het bericht zijn dit slechts geruchten. Apple heeft wel beloofd dat het binnenkort is en in ieder geval in november.

  Houdt onze site of Twitter goed in de gaten. Als er een software upgrade uit is laten we dat uiteraard meteen weten!

 • Ron

  Geruchten gaan nu dat de Software Upgrade vd iPad naar iOS 4.2 vrijdag gaat beginnen, op twitter

 • http://www.tabletguide.nl/1406/ipad-update-naar-ios-4-2-uitgesteld/ iPad update naar iOS 4.2 uitgesteld | TabletGuide.nl

  [...] Ron 11 november, 2010 (1:31) Apple: "iPad update binnenkort verkrijgbaar" Geruchten gaan nu … [...]

 • http://www.tabletguide.nl/1705/android-honeycomb-eerder-dan-verwacht/ Android Honeycomb eerder dan verwacht? | TabletGuide.nl

  [...] snellere stappen moet maken om Apple te kunnen bijbenen. In de maand november wordt namelijk al de update van de iPad software naar iOS 4.2 [...]

 • http://www.tabletguide.nl/1905/apple-ios-4-2-morgen-beschikbaar/ Apple: iOS 4.2 vandaag beschikbaar | TabletGuide.nl

  [...] uitgebreide toelichting op de meest handige opties van de software upgrade voor op je iPad kun je hier lezen. Deel dit artikel: Gerelateerde [...]

blog comments powered by Disqus

Poll

Waarom heb / wil je een tablet?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...

Laatste reacties

Laatste Forum Berichten

 • slechtzienheid en een tabled

  geplaatst in forum Vragen over Android tablets  door Leon over 31 maart 2011 in 10:58 PM

 • Hallo

  geplaatst in forum Stel jezelf voor  door Polly over 29 maart 2011 in 1:51 PM

 • Video's omzetten naar iPad-bestanden?

  geplaatst in forum Tips en trucs voor iPad  door Dirk over 18 maart 2011 in 3:01 PM

 • Chinese Tablet

  geplaatst in forum Vragen over Android tablets  door Leon over 17 maart 2011 in 12:06 PM

 • puzzel

  geplaatst in forum Vragen over Android tablets  door mus over 16 maart 2011 in 2:17 PM

Archief