“Notion Ink Adam lancering in december”

0

Rohan Shravan, directeur van het Indiaanse bedrijf Notion Ink, heeft vandaag in zijn blog aangekondigd dat zijn paradepaardje, de Notion Ink Adam tablet, als alles goed gaat nog voor kerst in de winkels ligt. Pre-ordering is mogelijk vanaf begin december. De Notion Ink Adam wordt door experts en ontwikkelaars gezien als een ware concurrent van de iPad van grootmacht Apple.

De topman van Notion Ink geeft in zijn blog aan dat de officiële introductiedatum voornamelijk afhangt van de goedkeuring van de FCC, een Amerikaans overheidsorganisatie. Ook geeft hij aan dat deze tablet gaat draaien op Android 2.2 en dat een upgrade naar Gingerbread meteen zal volgen na de introductie.

Deze uitspraak bevestigt de geruchten dat Notion Ink nauwe contacten onderhoudt met Google. Eerder al werd de Notion Ink Adam in relatie gebracht met de geruchten over de komst van een Google tablet. Een algemene aanname is nu dat Google nauw kijkt naar de ontwikkelingen bij Notion Ink om de learnings mee te nemen naar een eventueel eigen Google tablet.

De specificaties van de Notion Ink Adam tablet liegen er niet om! Een energiezuinig 10.1 inch aanraakscherm met 1080p FullHD video weergave. 16GB of 32GB geheugen. Een Nvidia Tegra 2 met een kloksnelheid van omgerekend 1GHz. Uniek is de innovatieve draaibare webcam. Verder heeft de Notion Ink Adam meerdere USB-poorten, Wi-Fi, 3G en bluetooth.

De Notion Ink Adam tablet zal zo snel mogelijk op deze website verschijnen in de lijst met tablet-vergelijker. Enkele video’s ter inspiratie vind je alvast hier!

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer