Gebruiker:
Wachtwoord:
Inschrijven
Inloggen
TabletGuide.nl

Samsung overweegt webOS over te nemen

| 1 reactie

Nadat HP ruim een jaar geleden Palm overnam leek webOS in één klap te zijn gered van de ondergang. Met dezelfde snelheid waarmee HP de reddingsboei naar webOS wierp, werd het besturingssysteem weer overboord gezet. Zowel webOS als de hele pc-divisie werd in de etalage gezet. Na verschillende geruchten lijkt nu Samsung interesse te hebben. Maar waarom eigenlijk?

Nog voordat grote campagnes voor de nieuwe webOS apparatuur wereldwijd waren opgestart was het alweer afgelopen met de pret. De directie van HP heeft besloten een rigoureuze verandering door te voeren. In de nieuw te varen koers past onder andere het mobiele besturingssysteem webOS, wat vorig jaar nog ruim 1 miljard dollar moest kosten, niet meer.


Na de bekendmaking van HP begon het geruchtencircuit al snel te draaien met eventuele overnamekandidaten. Onder andere het Chinese Lenovo, dat eerder de hele pc-tak van IBM overnam, zou interesse hebben.

Nu lijkt ook Samsung mee te gaan doen in de strijd. Een overname van webOS door Samsung heeft voor de Zuid-Koreanen zowel voordelen als nadelen.

HP is een belangrijke afnemer van pc-onderdelen van Samsung. Als Samsung de pc-tak van HP over zal nemen, dan wordt hier minder winst op gemaakt. Daarnaast is Samsung zelf al bezig met het verder ontwikkelen van een eigen mobiel besturingssysteem, genaamd Bada.

Daarnaast bestaat de kans dat Samsung zich wil wapenen tegen Google. Het Amerikaanse imperium kocht onlangs hardware fabrikant Motorola. Ondanks dat Google heeft beloofd dat Android altijd openbaar zal blijven, kan het zo zijn dat Samsung zich bedreigd voelt. Een ander besturingssysteem achter de hand hebben zorgt voor minder risico.

Een voormalig topman bij de pc-afdeling van HP zou inmiddels al voor de Zuid-Koreanen werken.

Het is afwachten wat er met de pc-divisie en mobiele divisie van HP gaat gebeuren. De kans is groot dat de onderhandelingen al zijn begonnen in de achterkamertjes. Dit soort overnames worden altijd zeer discreet afgehandeld.

Welke partij is, volgens jullie, de beste kandidaat om webOS voort te zetten? En waarom?

Bron: Nu.nl

Auteur: Leon

Leon is mede-eigenaar en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten. E-mail | Twitter | LinkedIn | Facebook | Google ProfileEen reactie

  1. Eerst zien en dan geloven, maar ik zit m’n tijd wel even uit met voldoende webOS-goodies

    Zie het wel zitten om webOS te zien draaien op een Galaxy Tab 10.1. Alleen de smartphones vind ik afschuwelijk. Hoop dat mijn HP Prē3 nog een hele tijd mee gaat….

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


*