AndroidNieuws iOSNieuws WindowsNieuws Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
29 oktober 2010

Onderzoek: “Tablet-verkoop gaat exploderen”

Onderzoeksbureau Juniper heeft een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de verwachting van de tablet-verkopen tot 2015. De verwachting is dat de verkoop omzetten extreem zullen stijgen, tot 80 miljoen stuks in 2015. De grootste groei zal komen uit Europa en de VS. Een opvallende conclusie wordt getrokken door de Juniper-onderzoekers: de traditionele partijen zullen de grootste uitdaging hebben om deze groeiende markt te kunnen behouden.

De grootste uitdaging voor de traditionele fabrikanten is de hoge graad van innovatie in de markt. Traditionele bedrijven zijn niet in staat om snel eigen producten te ontwikkelen. Hierdoor heeft Apple de kans gekregen om weer een flinke voorsprong te nemen in een nieuwe groei-markt.


Bijvoorbeeld op het gebied van besturingssystemen hebben de grote traditionele pc-fabrikanten de slag gemist. Zij zijn genoodzaakt om aan te haken op het Android platform en zijn daardoor afhankelijk van derde partijen als Google en externe applicatie ontwikkelaars. Overigens is het Android platform momenteel nog niet specifiek ontworpen voor tablets. BlackBerry is pas begonnen met een eigen operating system nadat de iPad al een succes was. HP moest het hele bedrijf Palm overnemen om zo eigenaar te worden van Palm OS, ook wel bekend als Gartner OS. Microsoft heeft nog geen specifiek besturingssysteem wat geschikt is voor tablets. De strategie van Nokia is sinds de opkomst van smartphones niet meer te herkennen.

Ondanks dat wordt Google’s Android als grootste kanshebber gezien voor Apple’s iPad. Toch verwacht Juniper dat de eerste serieuze concurrentie voor Apple zich pas begin 2011 aandient. Juniper Research verwacht dat tegen die tijd Apple alweer de opvolger van de eerste versie van de iPad heeft gelanceerd, waardoor Apple’s dominante positie in de markt wordt versterkt.

Het complete rapport van Juniper is te koop voor de prijs van zo’n 4 iPads. Een korte YouTube video van de onderzoekers zie je hier.

3 reacties

  1. Het moet 80 miljoen stuks zijn, geen 80 miljoen dollar.

  2. Hoi Sjaak,

    Dank je voor je reactie. Ik heb het aangepast!

  3. Haha, wat een geblaat op die video! Doe mij maar wat iPads in plaats van zo'n tablet onderzoek :-)

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.