Beste keus tablet obv mijn 2 wensen/eisen? - TabletGuide.nl - Vraag en Antwoord

Beste keus tablet obv mijn 2 wensen/eisen?

0 kudos
Al een paar weken ben ik mij aan het orienteren op de aanschaf van een tablet die aan 2 specifieke eisen voldoet. de eerste eis is dat de tablet beschikt over een usb aansluiting die geschikt is voor het aansluiten van een harde schijf (my pasport oid) waarmee ik films vanaf de harde schijf kan bekijken op de tablet tijdens bijv. vakantie. Daarnaast wil ik ook graag een boek kunnen lezen op mijn tablet in de buitenzon. Voor dit laatste heb ik gekeken naar amoled schermen van samsung, maar daar kan je geen harde schijf op aansluiten. Bestaat een dergelijk tablet? prijs is geen belemmering. Graag tips of advies. Alvast bedankt!
gevraagd Nov 26, 2014 door elan Starter (10 punten)

1 Antwoord

0 kudos
Om een harde schijf aan te kunnen sluiten op een tablet dient de tablet gebruik te maken van een zogenaamde host-functie. De iPad biedt dit niet maar ook de meeste Android-tablets hebben deze functionaliteit niet aan boord. Windows 8-tablets hebben dit standaard wel.

Kijk in de tablet-vergelijker, en gebruik de filter, om je selectie tablets te kunnen bepalen: http://www.tabletguide.nl/tablets/

Heb je al eens gedacht aan een microSD-kaart met veel opslag. De nieuwste tablets kunnen al kaartjes aan van 128 GB. Genoeg voor veel films, lijkt me. En sommige microSD-kaarten hebben een volwaardige SD-dummy zodat het kaartje ook te gebruiken is als volwaardige SD-kaart voor in je computer.

Let trouwens goed op: vaak kun je op een microSD-kaart slechts bestanden van maximaal 4GB grootte openen. Hele grote (hd-)films kun je op deze manier dus niet direct afspelen!

Meer info over microSD- en SD-kaarten gebruiken op een tablet vind je in dit artikel: http://www.tabletguide.nl/25197/uitleg-microsd-kaart-en-poort-gebruiken-op-een-android-tablet/

Lezen van een boek op een tablet in vol zonlicht zal nooit zo goed zijn als een boek of een e-reader, simpelweg omdat het scherm licht uitstraalt wat kan worden overstraald door de felheid van de zon. Het is een kwestie van testen. Lees ook vooral eens de tablet reviews: http://www.tabletguide.nl/review/
beantwoord Nov 28, 2014 door leonveraa Master (37,820 punten)
Dank je wel Leonveraa voor je antwoord. O.b.v. de vergelijking  usb-host kijk ik nu naar zowel de Sony VAIO Tap 11 als de HP ElitePad 1000 G2. Welke zou je aanbevelen?
Beide tablets heb ik niet kunnen testen dus ik zou het niet durven zeggen...
En op basis van de functionaliteiten en specificaties?
...