Kan ik tekstverwerken op een tablet? - TabletGuide.nl - Vraag en Antwoord

settingsAccountsettings

Kan ik tekstverwerken op een tablet?

0 kudos
Ik ben totaal niet bekend met een tablet. Als ik een tablet kan gebruiken op seminars en workshops om daarop aantekeningen te maken, dan verkies ik een tablet boven pen en papier, omdat ik mijn eigen handschrift - door de snelheid van noteren - niet altijd kan lezen. Vandaar mijn vraag of ik kan tekstverwerken op een tablet. En als dat kan, of het dan ook mogelijk is om het naar mijn laptop over te zetten via usb of kabeltje.

bvd voor je reactie
Emmy
gevraagd Sep 14 door Emmy

1 Antwoord

0 kudos
Hoi Emmy,

Ja je kunt op zeer veel manieren tekstverwerken op een tablet. Als je een tekstveld of een leeg document aanklikt dan verschijnt op het scherm een toetsenbord waarmee je kunt typen.

Op een Windows-tablet kun je gewoon Microsoft Office gebruiken (als je hier een licentie voor hebt - soms moet je die kopen, andere keren krijg je die gratis bij de tablet).

Op een iPad en Android-tablet heb je geen Office (tenzij je een Office 365-abonnement aanschaft, maar dat terzijde), maar heb je veel apps als alternatief voor Microsoft Office.

Voorbeelden zijn Google's tekstverwerk-apps (Documenten (aka Word), Sheets (aka Excel) en Presentaties (aka PowerPoint). Maar je kunt ook andere Office-apps gebruiken.

Apple heeft bijvoorbeeld haar eigen Office apps (Write, enzovoorts) op de iPad.

In deze lijst met tablet-apps kun je links filteren op alle applicaties. Zoek op 'Office alternatieven' naar allerhande opties die je (vaak gratis) kunt installeren op een tablet.

http://www.tabletguide.nl/tablet-apps/
beantwoord Sep 15 door leonveraa Master (34,700 punten)
Oh en ik was wat vergeten. Het verplaatsen van bestanden van een tablet naar een computer, of de andere kant op, kan op heel veel manieren. Met een USB-kabel kan sowieso, maar is niet altijd het meest handige.

Ik gebruik, zeker bij kleinere bestanden zoals aantekeningen, vaak een cloud-dienst zoals Dropbox.

Je installeert Dropbox op je tablet en op je pc. Op je pc verschijnt een nieuwe map 'Dropbox'. Deze map wordt altijd gesynchroniseerd (gelijk gehouden) met de map 'Dropbox' op je tablet, door middel van draadloos internet (thuis op je WiFi bijvoorbeeld).

Zet je een bestand op je tablet in Dropbox, dan gaat deze automatisch synchroniseren, en binnen enkele seconden verschijnt het bestand ook op je computer. Heel handig!

Meer informatie over het overhevelen en kopiëren van bestanden van en naar je computer vind je bij de Android Tablet Tips. Kijk bij de volgende link onder het kopje bestandsbeheer:

http://www.tabletguide.nl/tips/android-tips/
...