Nu nog Nexus7 tablet kopen? - TabletGuide.nl - Vraag en Antwoord

Nu nog Nexus7 tablet kopen?

0 kudos
Ik wil op korte termijn een 7" tablet aanschaffen alhoewel het niet bepaald morgen al moet zijn. Is het verstandig nu nog een Nexus7 te kopen?
gevraagd Jul 22, 2014 door Francisco

1 Antwoord

0 kudos
Mijn antwoord heeft verschillende afwegingen:

Ja, de Nexus 7 is een super-apparaat (heb 'm zelf ook!) wat uitermate goed functioneert. Je hebt een snelle machine, (nu nog) de laatste Android-versie en een super-scherm. Ondanks de grote concurrentie op de 7 inch markt zie je nog weinig goedkope 7 inch-tablets met een full hd scherm.

Maar er zijn ook kanttekeningen:

Nee, inmiddels zijn er genoeg alternatieven. Zo zijn veel andere 7 inch-tablets bijna net zo snel geworden (check onder andere de modellen met de nieuwste Intel Atom-chips). Ook is het niet zeker hoe lang Google de Nexus 7 (2013) blijft ondersteunen met software updates. Na Android 4.4.4 (de update is al uitgerold) komt Android L. Het is niet 100% zeker dat de Nexus 7 (2013) voorzien zal worden van Android L, hoewel ik de kans wel groot acht gezien de goede specs en het feit dat Google een goede reputatie heeft en heeft hoog te houden. Als laatste argument wil ik aanvoeren dat de Nexus 7 geen simkaartslot heeft (en veel concurrenten wel) en mogelijk relatief duur is met de concurrentie op dit moment. Of je moet een goede aanbieding pakken uiteraard.

Wanneer we een nieuwe Nexus 7 gaan zien is nog onduidelijk. Het zou best dit jaar zo ver kunnen zijn, maar wie weet komt er nooit meer eentje...
beantwoord Jul 23, 2014 door leonveraa Master (37,880 punten)
Bedankt voor dit zinvol antwoord.
Dat de Nexus7 geen SIMkaartslot heeft vind ik wel jammer maar als ik daar echt behoefte zou aan krijgen dan zijn er (vrij goedkope) oplossingen door de Bluetooth mogelijkheid. Ik woon in Spanje en gratis WIFI is hier zeer verspreid. Besluit: ik ga de Nexus7 aanschaffen.
...