Mijn mail van voor 26 maart is ineens weg. Waarom? Hoe te voorkomen? - TabletGuide.nl - Vraag en Antwoord TabletGuide.nl

Mijn mail van voor 26 maart is ineens weg. Waarom? Hoe te voorkomen?

+1 kudo
Mijn ipad (is dat drie of vier met voor het eerst retina display?) wiste ineens al mijn 'oude' mailtjes. Ik heb op het net gezocht naar antwoorden, maar als ik de aangegeven paden volg zie ik nergens een optie waarmee ik mijn ipad de opdracht geef de mail te bewaren tot ikzelf ze handmatig delete.
gevraagd Mei 5, 2014 door G. Marina

1 Antwoord

+1 kudo
Ik denk dat de iPad de e-mails ook niet heeft gewist, maar dat dat op een andere manier is gebeurd.

Het kan zijn dat alle oude mails boven de xxx dagen uit je inbox op de tablet worden verwijderd, om opslagruimte te besparen. In dat geval staan de e-mails nog gewoon op de server die je gebruikt (Bijv. Hotmail, Gmail of KPNmail, welke je gebruikt). Deze e-mails kun je gewoon via de browser benaderen. Bij de instellingen van de e-mail-app kun je dan aangeven dat je oude mails wel wil bewaren.

Het kan ook zijn dat de oudere e-mails op een andere manier zijn verwijderd, bijvoorbeeld op de computer of via een ander apparaat. In dat geval verdwijnen ook de e-mails op de iPad, indien je bent verbonden met een IMAP-instelling. Dit is de meest-gebruikte email-instelling om te verbinden met de server.

Ook in dit laatste geval kun je eens kijken op een gewone Windows- of Mac-pc en inloggen via de browser in de e-mail. In dat geval vind je de verwijderde e-mails vaak nog terug in de prullenbak, op de server van je e-mailprovider.

Voor meer info over het gebruik van e-mail op je iPad verwijs ik door naar de iPad Tips & Trucs:

http://www.tabletguide.nl/tips/ipad-ios-tips/
beantwoord Mei 6, 2014 door leonveraa Master (37,880 punten)
Een antwoord waar ik wat mee kan, al wil ik wel graag nog weten hoe / waar ik in de instellingen van de e-mail-app kan aangeven dat ik mijn oude mails wil bewaren. Zelf heb ik dat nog niet kunnen vinden.
...