Veelvoorkomende problemen het verbinden van je Android tablet via WiFi

82

Misschien wel hét belangrijkste onderdeel van je tablet, naast het beeldscherm, is de verbinding met internet. Zonder een regelmatige toegang tot het internet ben je nergens met je tablet. Een verbinding met een WiFi netwerk is de meest voorkomende optie. Helaas gaat dit soms fout en zijn er problemen met het maken van een WiFi verbinding met je draadloze thuisnetwerk. Gelukkig zijn er oplossingen voor de melding ‘authenticatie probleem’! TabletGuide zet de meest voorkomende problemen met internettoegang op je tablet op een rijtje.

Heb je zelf nog tips, adviezen of problemen die te maken hebben met het aansluiten van je tablet op draadloos internet via WiFi? Laat ze dan weten in de reacties!

Heb je nog geen poging gedaan of wil je hulp? Lees dan de handleiding: je Android tablet verbinden met Internet via WiFi.

De oplossingen voor verbindingsproblemen op je tablet zijn gecategoriseerd in de groepen ‘wachtwoord invoer’, ‘verbinding’ en ‘router’. Ga na wat voor jou het issue kan zijn waardoor je geen internetverbinding op je tablet krijgt via WiFi.

Wachtwoord invoer - problemen

Om een verbinding te krijgen met je router dien je een wachtwoord in te voeren. We gaan er vanuit dat je dit wachtwoord kent.

Vaak wordt onbewust het verkeerde wachtwoord ingevoerd. Je kunt het wachtwoord zien, in plaats van de bolletjes, door te selecteren dat je het wachwoord kunt zien. We raden aan om dit sowieso te doen. Hierbij nog enkele tips die voor een verkeerd wachtwoord kunnen zorgen:

 • Let op hoofdletters, cijfers en leestekens. Voer alles correct in. Let op dat een ‘S’ niet weergegeven wordt door een ‘5’ of andersom. Ook het cijfer ‘0’ wordt wel eens gelezen als een hoofdletter ‘O’. Zorg dat je het correcte wachtwoord kent en invoert.
 • Zorg dat je de correcte instellingen gebruikt voor het toetsenbord. Gebruik een Nederlands of Belgisch toetsenbord. Dit kun je controleren en aanpassen via ‘Instellingen >Taal en invoer’. Een verkeerde instelling van het toetsenbord kan verkeerde tekens opleveren waardoor het wachtwoord niet herkend wordt.
 • Is het wachtwoord recentelijk gewijzigd? Dan kan het zo zijn dat het oude wachtwoord nog steeds gebruikt wordt. Zorg dat je tablet het netwerk vergeet en meldt je daarna opnieuw aan bij het netwerk.
 • Controleer of het wachtwoord klopt met een ander apparaat. Kun je met een ander apparaat met hetzelfde wachtwoord wel verbinding maken?

9 van de 10 keer is het wachtwoord verkeerd ingegeven, wat de melding ‘authentication problem’ of ‘authenticatie probleem’ genereert. Probeer eerst bovenstaande methoden voordat je verder gaat.

Verbinding via WiFi - problemen

Je moet zorgen voor een goed signaal naar je router.

 • Ga zo dicht mogelijk bij je router in de buurt zitten zodat het signaal zo sterk mogelijk. Heb je een zwak signaal dan kan het zijn dat de authenticatie van je tablet en draadloze router niet correct verloopt met meldingen als ‘Authentication problem’ of ‘Authenticatie probleem’. Let op: de WiFi antenne van een tablet is vaak zwakker dan die van een laptop. Het bereik is daardoor vaak ook minder ver.
 • Controleer of niet teveel WiFi signalen uit de omgeving op dezelfde frequentieband zitten. Deze kunnen elkaar verstoren waardoor een WiFi verbinding niet te maken is of vaak wegvalt. Met deze WiFi scanner app kun je checken hoeveel signalen in de buurt dezelfde frequentie gebruiken. In de router kun je de frequentie van je eigen signaal bepalen. Het invoeren van een ander bandnummer, met minder andere signalen, kan het probleem verhelpen.
 • Kijk of toevallig niet een netwerk is ingesteld met dezelfde naam bij de WiFi instellingen. Als dat het geval is, verwijder dan alle netwerken met die naam en meldt je tablet opnieuw aan bij het netwerk.

Router - problemen

Ook kan het zo zijn dat de router de tablet niet herkent of dat de tablet niet compatibel is met je router.

Om sommige problemen te constateren en mogelijk op te lossen dien je in te loggen in je router. Via Google vind je de methode voor jouw router. Zoek op ‘inloggen op [merk & type]router’ waarbij je het merk en type van je router ingeeft. Je zult vanzelf het antwoord vinden.

 • Kijk of je tablet compatibel is met je router. Routers kunnen signalen versturen via de standaarden 802.11a, 802.11b, 802.11g en 802.11n. In de router kun je instellen van welke standaard gebruik wordt gemaakt. Moderne routers ondersteunen alle vier de standaarden. Controleer bij de specificaties van je tablet welke standaarden je tablet ondersteunt. Deze moeten overeenkomen.
 • Controleer het veiligheidsprotocol van je router, bijvoorbeeld WPA of WPA2. Moderne Android tablets herkennen het protocol en kiezen deze automatisch. Soms wordt een protocol niet ondersteund door en tablet. Kies dan een andere beveiligingsmethode welke wel wordt ondersteund door je tablet. Gebruik bij voorkeur WPA2, wat de meest veilige optie is. Vaak weken tablets ook met een TKIP of AES standaard. Probeer ook dit eens te wijzigen in de router. Om WPA/WPA2 en TKIP/AES te wijzigen moet je inloggen in de router.
 • Sommige routers maken gebruik van WPS-beveiliging. Soms kan dit roet in het eten gooien. Schakel in de router WPS tijdelijk uit om te kijken of je de tablet nu wel zonder problemen kunt verbinden met de router via WiFi.
 • De proxyserver en het IP-adres worden vaak automatisch gedetecteerd en gebruikt door de tablet. Helaas is dit niet altijd het geval. Je kunt eventueel handmatig een proxy (welke door de routerfabrikant of internetprovider moet zijn gegeven) of IP-adres (wat je kunt aangeven in de router) invoeren bij de geavanceerde opties. Let op: bij een standaard internetverbinding via een bekende provider en normale router zul je in principe nooit handmatige instellingen hoeven te gebruiken.
 • Elke router heeft een maximum aantal connecties. Mogelijk is dit aantal bereikt en dien je een andere verbinding te stoppen zodat jouw tablet wel toegang krijgt tot de WiFi router. Je kunt andere WiFi-ontvangers uitzetten of in de router de verbindingen verwijderen.
 • Sommige gebruikers hebben ingesteld dat de router haar naam (SSID) niet uitzendt. Deze instelling kan er soms voor zorgen dat je tablet geen connectie kan maken.
 • Soms helpt een simpele herstart van je router.

Overige problemen & oplossingen

 • Probeer een soft reset van je tablet. Bij een soft reset zullen je instellingen en je data behouden blijven.
 • Zet de tablet kort op ‘vliegtuigstand’ of ‘flight mode’ en zet de ‘vliegtuigstand’ daarna weer uit. Bij sommige gebruikers schijnt dit soms te helpen.
 • Als je verbinding maakt met een WiFi hotspot, bijvoorbeeld bij een horecagelegenheid, dan dien je vaak, na het aanmelden bij de hotspot, de voorwaarden te accepteren. Open de browser en als het startscherm niet automatisch verschijnt, probeer een willekeurige website (bijv. www.tabletguide.nl) te bezoeken. Vaak wordt je automatisch geleid naar de aanmeldpagina waar je de voorwaarden kunt accepteren.

Heb je zelf nog tips, adviezen of problemen die te maken hebben met het aansluiten van je tablet op draadloos internet via WiFi? Laat ze dan weten in de reacties!

Was dit nuttig?


+934 -1946


Niet nuttig?
Stel dan je vraag op onze Vraag & Antwoord pagina.

Deze pagina is onderdeel van het 'Tablet tips en trucs' overzicht. Wil je meer tips voor het gebruik van je tablet? Ga dan terug naar de Tablet tips en trucs startpagina.
Share.

82 reacties

 1. ik heb een tablet en probeer verbinding te maken met mijn thuisnetwerk maar hij slaat alleen maar op en dan heb je de keuze om je wachtwoord in te voeren dan doe ik dat, dan druk ik op verbinding maken met netwerk en dan doet ie niks ik kan nou niet meer op internet wat moet ik doen ?.

 2. Ik heb een Sony tablet S en een Huawei modem. Wifi verbinding in orde totdat ik een TP Link WA 850 range extender ben gaan gebruiken, zodat ik ook in de hobbyruimte kan internetten. Wifi valt om de haverklap weg.
  Het activeren van de TP link werkt via de WPS knop.
  Wat zou de oplossing kunnen zijn?

  • Range extenders zijn apparaten die hartstikke handig zijn maar vaak ook problemen op kunnen leveren die je soms aan een apparaat wilt wijten maar toch ‘de schuld’ van de range extender zijn. Een voorbeeld: live tv kijken op mijn tablet werkt niet goed als ik de range extender aan heb staan. Ik denk dat tijdens het wisselen van signaal (tussen direct contact met de range extender en de router) een signaal van de stream verloren gaat.

   Mogelijk speelt zo’n probleem met je tablet. Het kan zijn dat de Sony Tablet S soms tijd nodig heeft om om te schakelen van het ene signaal naar het andere. Ik test veel tablets en het is me ook eerder overkomen met een Yarvik tablet. Deze kreeg slecht WiFi signaal en bij het uitschakelen van de R.E. was het probleem verholpen.

   Heb je de WiFi extender goed ingeschakeld, exact volgens de gebruiksaanwijzing?

   Zo ja, misschien is het mogelijk om eens zonder WPS het signaal te verlengen, dus via de ‘normale’ methode. Het kan zijn dat op deze wijze WiFi niet of minder vaak weg valt. Je hebt dan dus geen WPS-beveiliging meer in je signaal.

   • Hallo Leon,

    Helaas weet ik niet goed hoe ik jou op een andere manier bereiken kan, dus dan maar via beantwoorden. Al heb ik meer een vraag - dan een antwoord.

    Ik las in je tekst dat je tablets test en problemen bij de yarvik constateerde, wat precies het geval is bij ons. Zodra we de R.E aanzetten, begint het gemopper weer. Als we hem uitschakelen, kan hij weer op internet..

    We hebben ondertussen zo’n 4 uur verprutst aan oplossingen zoeken - opnieuw via de laptop de TP aanmelden en instellingen bekijken, maar niets helpt. Mijn eigen tablet - samsung galaxy - heeft 0 moeite met alles. Maar de Yarvik lijkt er geen zin in te hebben.

    Heb jij, tijdens het testen van de yarvik, wellicht ook een oplossing gevonden voor dit probleem?

    Vriendelijke groet,
    Serena

    • Mijn RE TP 850 deed het tot voor kort prima. Afgelopen donderdag een Yaervik tablet aangeschaft en aangemeld op mijn wifi-net. Gevolg: de RE gaat over de rooie. De lampjes voor de signaalontvangst doen het niet meer, WPS werkt niet meer, de tablet geeft voortdurend een authenticatieprobleem etc. Zowel modem als RE talloze keren gereset en opnieuw aangemald, kanalen proberen te wijzigen etc. etc. Niets hielp. Ten einde raad heb ik een oude router teruggeplaatst. Nu heb ik weer dekking op de plekken die mijn modem niet weet te bereiken. Alle apparaten werken weer prima via de router en rechtstreeks oop het modem (afhankelijk van de plaats). Mijn conclusie: de RE van TP-Link kan niet tegen Android-apparaten. Ik heb hier inmiddels veel klachten over gelezen. Ik heb TP-Link ook op de hoogte gesteld. Ben benieuwd of ik de RE alsnog ooit aan de praat ga krijgen.

 3. otto hansson op

  Als ik WIFI gegevens invul op mijn Samsung tab 3 10.1 gaat het een tijdje goed en heb ik goede internet verbindingen. Maar sinds kort verdwijnen die opgeslagen gegevens en moet ik iedere keer opnieuw alles invullen. Wat gaat er mis en wat daaraan te doen?

  Bedankt alvast, groeten: Otto Hansson

 4. ik kocht onlangs voor mijn zoon een haier pad ct1010W
  als ik deze opstart en wifi aanzet valt wifi op de laptop en gsm uit en komt op de tablet te staan dat de modem niet binnen bereik is. nochtans zit ik op nog geen meter van de modem.
  iemand hier enig idee hoe ik dit kan oplossen?
  bedankt

 5. google zoekfunctie sinds een week niet meer bruikbaar op tablet samsung tab ik lees op site meerdere mensen hebben er last van krijg het niet opgelost heb gereset met heel veel moeite want alle wachtwoorden en zo zijn dan weg hij heeft het daarna een paar uur weeer gedaan u is het weer precies hetzelfde wie kan het mij duidelijk uitleggen wat ik moet doen bij voorbaat dank

 6. Er staat een symbool van een slotje naast de wifi verbinding en hij gaat niet op internet, wat betekent dat slotje? En hoe krijg ik dat weg?

  • het slotje wil zeggen dat er een wachtwoord op deze verbinding staat.

   Als je er op drukt moet je dan ook een wachtwoord invullen, bij geen slotje is het een open verbinding je kan er gelijk op zonder wachtwoord.

 7. ik heb een tablet gewonnen maar ik kan niet op het internet omdat ik geen draadloze internet verbinding heb .wat moet ik doen om toch op het internet te komen .bij google staat dat het kan met een ethernetkabel maar wat is dat en waar moet ik die aansluiten want ik ben a technisch.bij voorbaat dank

  • Instellingen > WiFi (klik links op de naam WiFi, niet op de slider aan de rechterkant)

   Hier vind je alle netwerken die continue gescand worden. Druk op het gewenste thuisnetwerk (WiFi netwerk) en voer de eventuele beveiligingsgegevens in. En klaar is W de Bruijn 🙂

 8. Zelfde probleem van constante wifi-disconnectie met mijn onlangs aangeschafte Haier Pad CT1010W. Asamof, ik verstuur dit via de onbeveiligde wifi van een buurman. Want dat is het enige dat stabiel blijft. Ik heb mijn eigen Telenet-verbinding met deze toestellen getest: Huawai Honor smartphone, Yarvik 240 tablet, Acer One netbook met Windows XP, Acer laptop met Windows Vista, HP laptop met Windows 8.1. Al die toestellen: perfect stabiele verbinding met de eigen Telenet wifi router. Ook Homespots en Hotspots vallen mee met die toestellen. Misschien ligt het bij de Haier Pad aan de WPS beveiliging of aan één of andere timeout? Vermoedelijk een misconfiguratie van de wifi-instellingen en geen hardware-fout want hij ontvangt signaal als hij even signaal ontvangt en deze onbeveiligde verbinding met de buurman werkt eveneens. Allemaal jammer, want ik vind deze Haier Pad voor het overige echt wel een goede tablet voor een schappelijke prijs.

   • (Bovenstaand erratum is relatief aangezien WPA en WPS zich in dezelfde wifi-context bevinden).

    Bij deze, een waarschijnlijk laatste, ‘zelfreactie’ i.v.m. de Haier Pad en de wifi-verbinding ervan.

    Ik heb de Haier CT1010W vandaag eens getest op een ‘zware’ (4 antennes!) Telenet-hotspot van de werkgever. Perfecte, onmiddellijke, stabiele wifi-verbinding.
    Dat werkt dus, tezaam met de onbeveiligde dlink-verbinding in de buurt (die trouwens 300Mb vermeldt t.o.v. 54Mb bij andere netwerken inclusief mijn persoonlijke Telenet wifi-routerverbinding - die dan weer bevredigend werkt op alle mogelijke andere apparaten).

    Zou het dan toch waar zijn dat de Neelie Kroes stralingsfobie de Europese wifi-verbindingen in haar greep heeft of althans besmet heeft? Te weinig straling voor de vele Chinese tablets perhaps?

    Volgende stap: de router-instellingen bij Telenet eens nakijken. De tablet meldt dat je daar ergens een nummer kunt invoeren.

    Grtjs ;P

    • Alle gekheid op een stokje, mijn ultieme conclusie betreffende de Haier Pad CT1010W Wifi-verbinding:

     - Een al bij al degelijke dualcore tablet voor een redelijke (‘normale’) prijs (momenteel 145 euro ter Carrefour bijv.) en 10 inch scherm.
     - In Vlaanderen werkt de wifi van deze tablet stabiel op wifi-verbindingen tot het negende kanaal en met een dbm signaalsterkte tot -70 dBm. Hotspots (op publieke plaatsen) van de provider Telenet vormen geen probleem. In tegenstelling tot de Homespots en de thuisverbinding van dezelfde provider. In het geval van die thuisverbinding (van het all-in ‘Whoopa’-type en zonder uitwendige antennes) en de eraan verbonden Homespot ligt de signaalsterkte gewoonlijk tussen -40 en -50 dBm en dit tussen de kanalen 9 en 13 (en zo goed als ongestoord van andere wifi-verbindingen). Het fenomeen dat zich hierbij voordoet is dat de Telenet thuisverbinding op de Haier Pad constant aan- en uitfloept.

     De Lieve Sint noch zijn pieten wisten er vrijdag raad mee.

     Mocht ‘k het opgelost krijgen, dan laat ik dit hier weten d.m.v. een ultiemere ultieme zelf-conclusie.

     • hallo ik heb hetzelfde probleem ik heb ebne gekocht voor mijn dochtertje voor de sint en ik krijg hem maar niet verbonden vanaf wanneer ik de tablet haier aanleg valt mijn internet op de labtop uit spijtig ik ga morgen naar Carrefour en vraag uitleg ofwel andere tablet spijtig want deze is denk ik prijs kwaliteit best wel oke m v g

     • (borre had die tablet misschien nog niet meteen hoeven binnenbrengen)

      Bij deze dan…

      MIJN OPLOSSING voor het verkrijgen van wifi toegang op het thuisnetwerk met de Haier Pad CT1010W (en waarschijnlijk de meeste andere wifi-stugge Android devices):

      GOOD OL’ WEP.

      Het probleem dat zich dus voordeed was dat de Haier tablet alsmaar de ‘buiten bereik’-melding gaf i.v.m. de eigen router die nochtans een hoog bereik heeft t.o.v. en goed herkenbaar is door de meeste Windows- en Androidapparaten.

      Ik zal het uitleggen aan de hand van de routersettings van de Vlaamse provider Telenet die tegenwoordig ingesteld kunnen worden via de site van die provider:

      a) Ga naar http://www.telenet.be en log daar in op ‘Mijn Telenet’.
      b) Ga naar Mijn internet > Draadloze instellingen en klik op ‘Instellingen’.
      c) Mijn instellingen onder het tablad ‘Signaal’: Wifi-frequentie=2.4GHz&5GHz.
      - Configuratie 2.4GHz: Wifi standaard=802.11bgn; Wifi-kanaal=Kanaal 11 (stel dat in naar eigen voorkeur en mijn buren niet met z’n allen tegelijk op de 11 a.u.b.); Wifi-kanaalbreedte=Auto.
      - Configuratie 5 GHz: Wifi standaard=802.11n (kan niet anders); Wifi-kanaal=Automatisch; Wifi-Kanaalbreedte=Auto.
      d) Mijn instellingen onder het tablad Beveiliging:
      Om kort te gaan voer daar een eigen SSID-naam in (zonder spaties!); Zichtbaarheid=zichtbaar; Draadloos beveiligingsprotocol= WEP(!); WEP-encryptie=WEP 64; Shared key authentication=Optioneel; Netwerk WEP-key=vul daar 10 karakters in bestaande uit letters (A t/m F niet hoger!) en/of cijfers (0 t/m 9). Bij WEP 128 komen daar 26 karakters (zie vraagteken naast de rubriek).
      Onder ‘Beveiligingsconfiguratie 5GHz’ vul je alles exact hetzelfde in.
      Vergeet je WEP-key niet!
      Bij inloggen via je toestellen nadien zul je die sleutel éénmalig moeten intikken.
      e) Tabblad ‘MAC-filtering’: ‘MAC restrict mode: Uitgeschakeld’.
      f) Tabblad ‘WPS’: WPS ondersteuning = Uitgeschakeld.

      Klik op ‘Bewaar’.

      Als je zeker bent dat je je WEP-key nog precies weet schakel dan je computerverbinding uit.

      Sluit je problematische tablet en herstart hem en ga daar naar wifi-verbindingen. Je eigen wifi-verbinding zou daar nu krachtig bovenaan moeten komen te staan en daar blijven. Klik erop en voer je WEP-sleutel in.
      Surfen maar!

      Of je Android-toestel evengoed werkt op een Telenet-homespot van een ander, ‘op verplaatsing’ dus, is een ander paar mouwen… Mogelijks heeft de buurman van wie de homespot uitgaat zijn router op WPA/WPA2/WPS ingesteld en lukt het dan misschien niet om in te loggen. Indien wel: hoezee!

      Gebruikers van andere routers/providers: instellen op WEP dus als je thuis je eigen wifi-verbinding wilt op al je toestellen. Deze beveiliging valt al bij al mee.

      Fabrikanten van Android-toestellen: zorg er a.u.b. eens voor dat jullie producten beter werken met de nieuwere verbindingsmogelijkheden en beveiligingstechnieken i.p.v. eerst de consumenten als proefkonijnen te gebruiken.

      Gegroet en tot ziens.

     • Dhr borre had gelijk.

      De wifi van de Haier Pad CT1010W werkte dus op de thuisrouter met WEB. Naar verwachting op verplaatsing op een Telenethomespot niet.
      Ik heb thuis ondertussen alles terug gezet naar het veiligere WPA/WPA2 want er scheelt echt wel iets met die tablet van het ‘huismerk’ van Carrefour. Ik heb een vermoeden waarom hij in de aanbieding stond.

      Het volgende euvel was dat de aan-/uitknop niet meer werkte.

      ‘k Ga ‘m terugbrengen.

      De eerste Android-tablet die op en top werkt moet ik nog tegenkomen.

      Vaarwel.

 9. Wifi spots instellen met twee apparaten

  ik heb op http://www.Ziggo.nl een gebruikersnaam en wachtwoord
  gekregen voor de wifi spots.
  Als ik op m,n werk met m,n Samsung Galaxy S3 ga internetten
  kan m,n Samsung geen verbinding maken .
  Hoe kan ik op m,n werk wel gebruik maken van de wifi spots
  en hoe kun je met twee apparaten tablet en mobiel wel verbinding maken met wifi spots ?

  Bram

 10. Vervolg van de Android wifi saga…

  (Dank bij deze aan de blogger van deze blog om zijn blog zowat te mogen overnemen… - Leve Open forums!)

  Dit wordt verzonden met een Polaroid Tablet 10.1″ MIDC410. Deze tablet vermeldt geen processorgegevens maar op de doos staat er alvast 1gb DDR III. Dat presteert niet slecht moet ik zeggen.

  Ingewisseld tegen de defectieve Haier CT1010W met zijn nog wel dualcore processor, ter Carrefour.
  Alles werkt fatsoenlijk op deze tablet en wifi het best. Ook met Telenet Homespots/Hotspots.

  Geen achtercamera in tegenstelling tot wat de handleiding vemeldt. Daar valt mee te leven, zeker wanneer de tablet alsmaar in een hoes zit.

  Het is wat zoeken naar Google Play, maar Google Play helpt je aardig verder wanneer je een Google account activeert op de tablet en naar Google Play op zoek gaat via een browser.

  Hoedanook zou ik mensen de Android Assistant app aanraden om backups te maken van hun applicaties van 1 toestel om over te zetten op het ander door er gewoon de stick in te pluggen en naar bewuste Android Assistant folder erop te navigeren met een meestal beschikbare Verkenner app. App per app aanklikken en klaar is kees. Bij updates van Google Play is het trouwens ook beter app per app te doen dan alles ineens (druk eerst op ‘stoppen’).

  Qua toetsenbord is het Multiling toetsenbord niet slecht.

  Maar, die Polaroid valt dus mee ,-)

  • (I’m sorry but the saga keeps on continuing)

   Mocht je de melding krijgen “Google Play is gestopt” (op allerlei Android apparaten), ga dan naar/doe:

   APPS > ALLES > Google Play Store > Gegevens wissen.
   Eventueel hetzelfde bij Google Play-services.

  • Toch nog wat extra info i.v.m. die Polaroid MIDC 410 10″/Android 4.2.1.

   Er zit weldegelijk een werkende Google app op, maar die staat in de hoofdfolder. Op te zoeken met een Verkenner/Explorer app dus en er vandaaruit op klikken.
   Anders een recente Google Play app + Google Play Services installeren van een backup die je hebt.

   Er zitten twee USB-poorten op: een slave en een host (om een passieve/vrouwelijke USB-kabel op aan te sluiten - voor sticks/externe schijven en randapparatuur). Het ware sympathiek geweest mocht de producent een micro usb-kabeltje meegeleverd hebben voor die host-poort…

   Hij gaat vrij snel ook qua surfen.
   Hij is, hoe moet ik het zeggen, ‘beveiligd rooted’. T.t.z.: de ene rootverkenner vermeldt ‘rooted’, de andere ‘unrooted’. YelloTV van Telenet installeren en kijken vereist bijvoorbeeld een ongeroot Android apparaat. Bij deze Polaroid ben je eraan voor de moeite. Telenet zou misschien eens beter die unrooted voorwaarde herzien want er zijn toch vrij veel geroote of semi-geroote Android-toestellen op de markt.

 11. Mondelaers Peter op

  Ik heb bij mij de WPS functie uitgeschakeld in Mijn telenet en toen maakte de Carrefour tablet onmiddellijk verbinding.

  • Als je de Haier tablet bedoelt, Peter, dat kan en ik had dat ook vastgesteld, maar ik had daarenboven vastgesteld dat WPA helemaal niet werkte. Alleen WEP een beetje.
   Het wifi-gebeuren leek mij op dat specifieke Haier toestel dat ik kocht zeer labiel. Compleet tuureluurs eigenlijk.
   De Polaroid, exact dezelfde prijs, mist weliswaar bijvoorbeeld een achtercameraatje in tegenstelling tot de Haier, maar de wifi-prestaties ervan zijn subliem t.o.v. alle soorten wifi-routers/homespots/hotspots - ook die van Telenet en dat zonder routerinstellingen te moeten bijstellen (wat je trouwens niet kunt als het om een homespot/hotspot gaat).

   • Al moet ik erbij zeggen: ook met deze Polaroid typische Android problemen.

    Met name:
    - Op een gegeven moment kun je ineens niet meer schrijven naar de extsd (het eigenlijke externe sd-kaartje dat je erin stopt). Het is ‘readonly’, wat je ook probeert.
    - Hogervermeld probleem heeft met de lees-/schrijfrechten te maken. Schrijfrechten die je pas mits volledige root-toegang eventueel kunt wijzigen. Het apparaat is dus eerder ongeroot dan geroot. Zeg gerust: ongeroot (tenzij voor Yelo tv begot). Wat impliceert dat je het geroot moet krijgen, waarvoor je:
    - de juist ADB-USB-drivers voor Windows (in dit geval Win8) van de fabrikant op de kop moet zien te tikken. Drivers die nergens te vinden zijn. Evenmin op deze Polaraid site: http://southerntelecom.com/polaroidsupport/index.html, waardoor je helemaal vast komt te zitten met je kersverse Polaroid MIDC410-geval en zijn readonlyness…
    Firmware voor als het helemaal fout loopt? Nog evenminner ergens te bespeuren…

    Treffend hoe je in de Android-context een kat in een zak voor een kat in een zak kunt inwisselen gewoon doordat Android, I AM SORRY, zo idioot in mekaar steekt.
    Bovendien zijn de meeste Android-toestellen nog steeds te duur voor de problemen die ze geven.

    Overweeg een ander cadeau met de Kerst <;-)=

    • (Hogergesitueerd probleem met schrijven naar de extsd is niet zomaar uit de lucht gegrepen. Op deze site staat het eveneens beschreven: http://www.xda-developers.com/android/android-3-2-code-inadvertently-preventing-write-access-to-external-storage/ . Ondertussen zit Android aan 4+ versies met hier en daar hetzelfde blijkbaar onoplosbare lees-/schrijf-/toegangseuvel maar worden er niet minder toestellen op de markt gegooid. Een betere kwaliteitscontrole voor distributie is raadzaam.)

     • Mijn excuses om af te wijken van het wifi-topic, maar hier dan hoe ik ondertussen het READONLY PROBLEEM van de EXTSD van de Polaroid MIDC410 A13 definitief opgelost heb:

      (Ik ga hier niet teveel links zetten. Mensen met hetzelfde apparaat en dezelfde schrijfproblemen moeten maar via een zoekmachine zoeken op begrip.)

      1) Een ongesigneerd ADB USB stuurprogramma/driver op Windows 8.1 installeren:

      Daartoe moet je eerst Windows 8 of 8.1 via de Instellingen de opdracht geven “stuurprogramma’s zonder handtekening altijd toe te staan”.
      Een stuurprogramma dat voor mijn Polaroid MIDC410 werkte was er één voor Windows 64bits met het label “A10”. Maar andere Google Android Universele ADB drivers zouden ook kunnen werken. Download er één, sluit je Android-toestel via USB aan op je computer, en ga er naar op zoek in windows Apparaatbeheer. Klik daar rechts op het apparaat gemerkt ‘Android’ en dan Eigenschappen en ‘Stuurprogramma bijwerken’, via Computer en op je computer de gedownloade driversmap selecteren. Als Windows meldt dat er geen handtekening is voor dit of dat stuurprogramma, opnieuw de handtekening vereiste via de Windows instellingen weglaten.

      2) Download UnLockRoot naar je PC:

      Houd je Android aangesloten op de USB poort (bestandenstandsoverdracht hoeft niet ingeschakeld, maar wel USB-foutopsporing onder Android-Instellingen > Opties voor Ontwikkelaars - Ik ga hier uit van Android 4.2.1).
      Met je apparaat aangesloten op de Root-knop klikken in UnLockRoot. Het kan zijn dat je de melding krijgt dat je apparaat reeds geroot is. Toch doorgaan met rooten. En het programma je device laten heropstarten. Unlockroot zal alle acties volledig doen als hij de correcte ADB USB driver detecteert [zie 1)]. UnLockroot installeert bij installatie eventeel wat bloatware zoals een software updater. Verwijder dat achteraf eventeel via Configuratiescherm/programma’s > selecteren op recentst geïnstalleerde programma’s.

      3) Root aanzetten in SuperSu op je Android-toestel:

      Als je het nog niet staan had, download SuperSu van Google Play. Klik op de knop updaten > standaard. Pas als dit goed verlopen is kun je verder. Ga in SuperSu naar Instellingen en vink er ‘Superuser aanzetten’ aan.

      3) De EXTSD-schijf beschrijfbaar maken:

      Download van Google Play Rootbrowser. Je kunt er toegangsrechten op een rooted device mee aan/uitzetten maar wees hier zeer voorzichtig mee en probeer van de folder ‘systeem’ af te blijven op je toestel.

      De extsd staat onder ./mnt. Ik heb voor het zekerste alle rechten voor alle gebruikers Owner, Group en Other daarin tijdelijk aangezet. Maar dit zal je nog steeds geen schrijfrecht op de extsd geven.

      Daartoe doe je het volgende op je toestel:

      Zoek naar de folder …./etc/permissions. Klik lang op de foldernaam in de Rootbrowser app en vink alles aan onder Owner, Group, Others. Zorg dat je nog weet wat je aangevinkt hebt om het nadien opnieuw te ontvinken. Ga naar het bestand platform.xml (dat bestand is bij mij rw-rw-rw-) en open het in een teskteditor (bijvoorbeeld DroidEdit - veilig qua tekencodering). Kopieer het bestand eventeel eerst naar een andere map bij wijze van backup.

      Plaats onder de lijnen:

      deze lijn:

      Bewaar.

      Sluit je Android (Polaroid of ander) toestel af en start weer op.

      Je beschikt momenteel over een rooted device met volledig schrijfrecht op de externe sd.
      De rooting mag je gerust weer uitvinken in SuperSu > Instellingen.

      Nogmaals excuses dat dit niet echt met wifi-problemen te maken heeft en nogal uitvoerig uitgevallen is, maar ik kan het ook niet helpen dat de gebruiker zich zoveel moeite moet getroosten gewoon omdat de producent één opdrachtlijntje eventjes vergat.
      Carrefour en andere winkels moesten zulke apparaten uit de handel halen, ze laten aanpassen en dan pas eventueel terug te koop aanbieden.

      Hopelijk helpt mijn uitleg de gebruiker met dit specifieke hardnekkige extsd-schrijfprobleem.
      Ik ben echter niet verantwoordelijk mocht je je toestel onklaar maken (als je de tips correct uitvoert zal dat niet gebeuren).

      Groetjes en bedankt voor het platform,
      WVD/BE.

     • ADDENDUM:

      Mijn reply i.v.m. het schrijfprobleem, had problemen i.v.m. het correct weergeven van deze paragraaf met html-tekens:

      Plaats onder de lijnen:
      <permission name=”android.permission.WRITE_EXTERNAL_STORAGE”>
      <group gid=”sdcard_rw”/>

      deze lijn:
      <group gid=”media_rw”/>

      Hopelijk wordt het nu wel juist weergegeven want ik kan een toegevoegde reactie achter niet wijzigen en kan ook geen voorbeeld bekijken op voorhand.

 12. Henk Hoebergen op

  We kan mij helpen om mijn Asus Fonepad 7 [telefoon en tablet in één] goed in te stellen.
  Loop steeds vast heb dan alles ingevoerd en geeft dan aan autenticiteit probleem. WiFI geeft aan uitstekend signaal te hebben.
  Heb aansluiting van UPC met modem en draadloos internet.
  Heb er een simkaart van Simyo inzitten en bij “mijn Simyo”heb ik internet uitgezet, omdat ik alleen met WiFi wil werken. Maar ik moet dan toch gewoon met WiFi kunnen werken of zie ik dat verkeerd?
  Dank als iemand me kan helpen Henk.

 13. Hallo, normaal log ik automatisch in bij een wifi netwerk als ik hier al eerder ingelogt ben, het probleem begon bij mijn tante toen ik van het huis van mijn nichtje waar ik ingelogt ben naar het huis van mijn tante waar ik ook ingelogt sta verbind hij niet automatisch met het wifi netwerk van mijn tante. toen ging ik weer naar huis en logde hij ook niet automatisch in, bij de telefoon van mijn ouders wel, bij de tablet van mij en de tablet van mijn moeder allebei niet, nou weet ik niet precies wat het probleem is maar als ik wil inloggen duurt het lang met verifiëren dan zegt mijn tablet dat het wachtwoord onjuist is, maar dit is echt absoluut niet het geval en dan staat er onder het netwerk “verificatiefout opgetreden.” HELP !?

 14. Ik heb een beetje hetzelfde probleem als Mandy.
  Ik heb een WiFi repeater als AccesPoint achter mijn Ziggo Cisco 3928 router gehangen.
  Als ik met mijn Samsung wil verbinden met het AP krijg ik de melding “verificatiefout”.
  Met een iPad en iPhone gaat het gewoon goed.

  Wie heeft hier een oplossing voor?

 15. Heb een tablet type Proline PC-M906 Android versie 4.1.1, nu wanneer er verbinding moet worden gemaakt met WIFI, ziet deze het ssid netwerk met volledig signaal, wanneer er wordt geverifieerd na het ingeven van netwerk wachtwoord valt het signaal bijna helemaal weg, wanneer het verifiëren stopt is het WIFI signaal weer volledig aanwezig, Het ook een Surface met Windows 8.1 tablet en een Laptop met Windows 7 en twee Nokia Windows telefoons deze apparaten hebben geen enkele problemen met verbinding maken. Wanneer ik op een andere locatie verbinding maakt met een WIFI netwerk heb ik geen enkel probleem. Heb een glasvezel verbinding met experiabox v8, heb verder hiermee nooit geen enkele problemen, ligt het nu alleen aan dat Android, of tablet of is het toch het netwerk, heeft er iemand dezelfde ervaring of een eventuele oplossing.

 16. Ik heb net een tablet gekregen maar ik kan geen netwerk op krijgen wat kan ik doen om internet te hebben. Ik heb mijn tablet als fabriek instelling moeten doen

  • Ga naar de instellingen en zet WiFi aan. Dan kun je op de WiFi knop drukken en alle netwerken zien. Kies je netwerk en geef je wachtwoord in. En klaar ben je!

   Bij de tablet tips en trucs op deze site is het netjes omschreven…

 17. Hi, ik heb net een samsung galaxy s4. Ik heb verbinding met mijn thuisnetwerk. Echter, als ie aan is dan loopt mijn router vast. Geen internet meer. Dan ga ik alles opnieuw resetten en loopt ie weer vast. Tot ik mijn Galaxy uit zet en het probleem over is. Weten jullie wat ik daar aan moet doen?

 18. hallo de wpa code dir op de modem staat werkt niet, al van het begin niet.ik heb de laptop mijn s3 online gekregen door tijdelijk de beveileging uit te zetten en heb contact.nu heb ik een archos tablet die ik schoon gemaakt heb en wil weer de wifi aansluiten maar ik krijg het met de archos niet voor elkaar .wat kan ik doen en welk lampje brand als je de modem beveileging uit staat ik heb een experia box v8.gr rico

 19. Ik heb een samsung tab. tab viel zelf uit terwijl er ongeveer 28 procent over was.
  na opladen en starten heb ik wel internet via internet brouwser
  er werk geen enkele app meer die via internet gaan, zoals facebook, email, diverse spellen,playstore.
  webbrouwser geeft aan “problemen met de certificaat”
  weet iemand een oplossing voordat ik alles reset en hoop dat het werkt.

 20. Mijn dochtertje is in het bezit van een ASUS MEMO PAD HD7
  Het is met de tablet onmogelijk geworden om verbinding te maken met het internet. Wifi verbinding komt tot stand maar toch geen verbinding.
  Ze heeft de tablet sinds 01/12/2013 en altijd verbinding kunnen maken.
  Sinds gisteren lukt het helaas niet meer.
  als ik naar de geavanceerde wifi instellingen ga kijken staat er bij IPv4-adres “niet beschikbaar”

 21. Beste, wij hebben nu bijna 1jaar onze samsung tablet maar sinds een week kunnen we geen gebruik meer maken van onze wifi… we kunnen de knop verschuiven, hij is dan even aan het ‘zoeken’ maar dan springt hij terug naar links… iemand een oplossing? Alvast bedankt! Grz

 22. Huizebakker op

  Weet niet of deze oplossing al in de vele reacties genoemd is, maar soms staat de datum niet goed meer. (terug naar de beginstand)

  Zet datum en tijd dan correct.

  Dit werkte bij het WiFi probleem dat ik had

 23. Ik heb het wachtwoord van wifi wel goed ingevuld alleen het authenticatieprobleem was der nog steeds de wifi deed het altijd wel maar opeens had ik geen wifi meer en stond het authenticatieprobleem er weer kan iemand mij helpen?

 24. ik heb een samsung galaxy tab 3 lite van 1 dag oud gisteren werkte alles prima maar vandaag krijg i bij het inloggen “verificatiefout opgetreden.iemand een idee wat ik hier mee kan doen , of terug brengen naar de winkel en mijn geld terug vragen ?

  alvast bedankt voor alle bruikbare tips

 25. mijn dochter heeft een qware en ik kan al enige tijd haar wifi niet aanzetten
  ik schuif m naar aan, hij denkt even en gaat dan weer vanzelf uit.
  ook kleurt het schuifje niet blauw
  op de een of andere manier wil hij geen internetverbinding zoeken
  ik heb de datum tijd goed staan, vliegtuigmodus aan en uit gezet maar niks helpt
  mijn dochter wil hem dus morgen meenemen naar oma, maar dan kan dus niet
  een verdrietig kind
  mijn oudste heeft m ook, en die doet het wel gewoon.
  ik hoop dat ik zsm geholpen kan worden.
  mvg ilse

 26. Ik heb een samsung tablet 8.0 nu werkt mijn WIFI thuis uitstekend.
  maar zodra ik via een hotspot op WIFI wil dan krijg ik dat het het niet uindersteunt word door javascript(of iets in die trand).

  Weet iemand wat ik kan doen? Hij is 4maanden uit pas.

  Groetjes nadine

 27. Goedemiddag,

  Ik heb sinds 2 maanden een Samsung Galaxy Tab 3 10.1 en ik was hier tot voor kort heel blij mee, maar sinds een aantal dagen heb ik vaak geen WiFi verbinding meer terwijl het apparaat zelf aangeeft dat het apparaat wel verbinding heeft en dat het signaal sterk is. Niet alleen thuis, maar ook bij familie en in de trein doet dit probleem zich voor. Voorheen kon ik zonder problemen o.a. spelletjes spelen, YouTube filmpjes bekijken en tv kijken op m’n tablet, maar nu kan ik vaak niet eens meer m’n mail bekijken. Heeft iemand hier een oplossing voor?

  Vriendelijke groet,
  Aline

 28. ik denk dat dit een truck is om een andere tablet met een andere besturing te kopen.over een tijdje staan we weer voor een andere dilemma

 29. Problemen met draadloze verbinding tablet?

  Als je een tablet draadloos wilt verbinden met je eigen wifi-modem, maar je tablet geeft wel ssid naam weer maar na wachtwoord ingeven zegt de tablet “onjuist wachtwoord”, dan kan het handig zijn om via je modem het wachtwoord te veranderen.

  Zo had ik van mijn provider een ssid naam en een wachtwoord gekregen toen ik een wifi-modem (incl. router) toegestuurd kreeg. Alle lampjes op het modem werkte na installatie. Mijn pc had internetverbinding (bekabeld).

  De WPA2 netwerksleutel van modem kwam overeen met die in de handleiding stond. Kortom: draadloos internet zou moeten werken.

  Via wifispot (mijn tablet zag wel dat mijn modem een wifispot was en gaf dus een sterk signaal aan) kon ik wel internetten ( via verkregen gebruikersnaam en wachtwoord provider). Maar mijn samsung galaxy tab 4 10.1 inch (wifi only) vertikte om de verkregen wachtwoord te accepteren op mijn eigen ssid netwerknaam.
  Dan maar via ip adres in browser modem opgezocht, wachtwoord WPA2 veranderd en SIM SALABIM!
  Nieuw wachtwoord in tablet ingevoerd en geaccepteerd!!

  Vastberadenheid loont…………. voor een a-technisch persoon……

 30. Goedemorgen!
  Met mijn android tablet heb ik het probleem dat ik niet op internet kan; ik ben verbonden met mijn router en heb goede ontvangst.
  Heb het wachtwoord ingevoerd en was niet direct verbonden; het wachtwoord werd wel geaccepteerd, ik heb handmatig een ip adres toegewezen en toen was hij verbonden echter geen toegang tot internet.
  Mijn laptop en telefoon hebben echter probleemloos toegang tot internet via deze router.
  Ik heb in het menu van de router het mac adres van de tablet ingegeven, dit staat nu als verbonden in de router weergegeven maar dus geen internet toegang met de tablet.
  Graag hulp!
  Alvast dank!

 31. Goeiemorgen,

  Ik heb een probleem om met mijn Samsun Tab 2 op de Play Store te komen.
  Moet dan een Google-account toevoegen, dan doe ik gewoon een bestaand account en dan krijg ik de volgende melding:

  Kan niet inloggen
  Kan geen betrouwbare verbinding met de server tot stand brengen.
  Dit kan een tijdelijk probleem zijn. Probeer het opnieuw of maak verbinding met een ander Wifi-netwerk.

  Ik heb van alles (resetten etc) geprobeerd, maar niks werkt.

  alvast bedank voor jullie hulp.

 32. Ik heb mijn tablet een lange tijd niet gebruikt een jaar ofzo. nu wil ik m weer gebruiken en moet ik het wifi opnieuw doen. Als ik dan klik op wi-fi aan dan gaat hij zoeken maar vind hij niks terwijl ik met mijn ipad wel gewoon wi-fi heb en ik ben nu niet echt tevreden over android. Ik vind dit zwaar klote, ik hoop dat iemand mij kan helpen

 33. Hoi ik heb een Samsung galaxy 1 tablet. Ik kan sinds kort niet meer op de YouTube app, ik krijg de melding controleer je netwerkverbinding. Wat vreemd is, is dat ik wel op internet kan via bv Google en m’n tab ook aangeeft dat ik verbonden ben met m’n WiFi thuis. Heeft iemand misschien tips? Groetjes A.D

 34. Samsung tab 3
  Ik heb met wifi een goede internetverbinding, maar als ik mijn normale internet verbinding gebruik, dan valt de verbinding om de paar minuten even weg. Word er echt gek van. Help

 35. Zojuist mijn oplossing gevonden: mijn samsung tablet 10.1 werkt alleen met de standaard wifi 2.4Ghz, niet met 5.0Ghz. helaas hierdoor mogelijk meer storing dan op 5.0Ghz.

 36. bij een authenticatie probleem moet je als wachtwoord de code ingeven die op je modem staat achter het woord wireless key. Hiermee zou het probleem opgelost moeten zijn.

 37. Ik heb een Archos 70 platinum als ik het verbindt mer wifi dan kan ik gewoon ff internetten zet ik um weg en pak ik um weer dan doet internet het niet. Moet um opnieuw verbinden terwijl die al verbonden is en dan doet internet het weer. Of het valt gewoon weg. Wat is hier de probleem?

 38. Wel wifi, maar geen internet? Controleer je tijd instellingen. Bij in zoontje waren deze gereset naar 2001. Nu weer goed gezet en internet is weer hersteld.

 39. Ik heb een Lenovo LifeTab S10345 en een Linksys router.
  Ik heb een doeltreffende methode gevonden voor dit veelvoorkomende probleem.

  Op mijn pc ga ik naar 192.168.01.01. Het welbekende adres van de router.
  Bij Basic setup, ga ik naar DHCP server setting en zet dan enabled op disabled. Dit bevestig ik, wacht een paar tellen, en zet hem weer op enabled.

  Blijkbaar is dit een soort speldenprikje dat genoeg is om de verbinding weer op gang te brengen.
  Maar ik snap nog steeds niet wat er nu eigenlijk aan de hand is, noch waarom fabrikanten dit lastige probleem niet bij de wortel aanpakken.

Reageer