Is het slim om mijn tablet te verzekeren? En wat is de beste tablet verzekering? Op deze pagina worden alle tablet verzekeringen met elkaar vergeleken en wordt stilgestaan bij de noodzaak van het verzekeren van je kostbare gadget.

Het verzekeren van je tablet hoeft niet direct bij aankoop van het product. Ook achteraf kun je een tablet verzekering afsluiten. Op deze pagina lees je ook meer over een kostbaarheden verzekering of een inboedelverzekering, en of een tablet daar ook onder valt.

Tablet verzekering vergelijking

VerzekeringMaandpremie (incl. belastingen)AansluitkostenJaarkosten
Kroodle€4,-€48,-
Uniegarant€3,33€8,40€48,40
Diks€4,71€56,52
tablet-verzekering.nl€6,75€74,25
CoverYou€6,59€12,50€91,58
Digiwiseonbekend

Bovenstaande prijsvergelijking is gebaseerd op de meest goedkope tablet verzekering met een tablet nieuwwaarde van €500,-. Afhankelijk van de nieuwprijs en de dekking zijn andere premies mogelijk. Elke verzekeraar hanteert een eigen Eigen Risico, vergoedingen, verzekeringsvoorwaarden en tablet voorwaarden. Lees alle details en de polis goed door. Alle bovengenoemde bedragen zijn inclusief eventuele belastingen en andere kosten. De vergelijking is voor het laatst opgesteld op 29 november 2013. Aan deze vergelijking kunnen geen rechten ontleend worden. Lees alle polisvoorwaarden goed voor het afsluiten van de tabletverzekering.

Moet ik mijn tablet verzekeren?

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van je persoonlijke situatie. In principe is het niet nodig om onnodig een verzekering af te sluiten. We raden je aan om na te denken over twee belangrijke zaken voordat je overgaat op de aanschaf van een tablet verzekering.

  1. Hoe belangrijk is de tablet voor mij? Als de tablet een belangrijk apparaat in je leven is dan is het aan te raden om na te denken over een verzekering. Als je niet zonder de tablet-pc kunt dan moet je er voor zorgen dat je altijd een back-up hebt mocht er iets fout gaan. Is je iPad of Android tablet een leuke gadget voor erbij, dan is het raadzaam om het risico te nemen en om geen verzekering af te sluiten.
  2. Kan ik bij eventuele schade of diefstal zelf een nieuwe tablet kopen met mijn cash reserves? Stel, je tablet gaat kapot. Heb je dan de financiële middelen om snel een nieuw exemplaar aan te schaffen? Is het antwoord ja, dan is het welllicht verstandig om geen speciale tabletverzekering af te sluiten. Immers, je kunt het risico lopen. Op de lange termijn kost een tablet verzekering namelijk altijd geld. Heb je deze financiële buffer niet, en is de tablet belangrijk voor je? Dan is het raadzaam om te kijken naar een interessante tablet verzekering.
Heb je beide vragen beantwoord en is het slim om je tablet of iPad te verzekeren? Kijk dan bij de tablet verzekering vergelijking welke optie voor jou het meest interessant is.

Tablet verzekering

In sommige gevallen valt de tablet onder de inboedelverzekering of een kostbaarhedenverzekering, die je mogelijk al hebt afgesloten.

Inboedelverzekering

We zijn bij alle grote verzekeringsmaatschappijen nagegaan of je tablet is verzekerd via je inboedelverzekering. Helaas krijgen we niet van iedereen een reactie en waren sommige reacties nogal onduidelijk. Wil je zeker weten of je tablet of iPad is verzekerd binnen je inboedelverzekering? Kijk dan in de polisvoorwaarden of neem contact op met je verzekeraar.

Over het algemeen zijn smartphones en tablets regelmatig uitgesloten van dekking via de polisvoorwaarden. In vrijwel alle gevallen waar we een reactie kregen van de verzekeraar is de tablet niet inbegrepen bij de inboedelverzekering, net als de smartphone. Gezien de onduidelijke reacties van overige verzekeraars kunnen we aannemen dat je niet zonder horten of stoten een vergoeding krijgt mocht je tablet schade krijgen die je wilt verhalen op de inboedelverzekering.

Daarnaast is een inboedelverzekering alleen maar dekkend bij bepaalde oorzaken, bijvoorbeeld bij brand of diefstal.

Kostbaarhedenverzekering

Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid om specifieke producten te verzekeren via een zogenaamde kostbaarhedenverzekering. Ook hier geldt dat veel verzekeraars, die deze optie aanbieden, de productgroepen tablets en smartphones uitsluiten via de voorwaarden. Lees de voorwaarden goed door als je een kostbaarhedenverzekering af wilt sluiten waar je tablet en eventueel je telefoon ook onder vallen.