Voeg live tiles toe aan het Windows 8 startscherm

2

Het Windows 8 startscherm is ingericht met tegels, ook ‘tiles’ genaamd. Dit zijn snelkoppelingen naar een app, map of website. Je kunt zulke tiles zelf toevoegen aan het startscherm. Open de app, map of website die je toe wilt voegen en klik vervolgens met de rechtse muisknop op het scherm. Heb je geen muis, dan sleep je je vinger vanaf de onderkant het scherm in. Daar kies je voor ‘vastmaken aan startscherm’.

Via hetzelfde menu kun je een tegel ook weer verwijderen. Let op: als je de tegel van het startscherm verwijdert, dan wordt de applicatie zelf niet verwijderd.

Was dit nuttig?


+9 -27


Niet nuttig?
Stel dan je vraag op onze Vraag & Antwoord pagina.

Deze pagina is onderdeel van het 'Tablet tips en trucs' overzicht. Wil je meer tips voor het gebruik van je tablet? Ga dan terug naar de Tablet tips en trucs startpagina.
Share.

2 reacties

 1. Hallo,
  Ik weet niet of ik hier terecht kan ( en mag) met mijn probleem, maar ik doe toch een poging.
  Al meer dan 3 weken ben ik op zoek naar een oplossing in verband met de werking van live tiles in Weer, Bing, Nieuws en Aan de slag gaan met Windows 8.
  Deze app’s heb ik ontelbare keren verwijderd en opnieuw ge├»nstalleerd via Windows Store maar de functie live-tegel in- of uitschakelen werkt niet meer.
  De laatste week is zelfs deze functie niet meer beschikbaar.
  Hopend op een reactie groet ik u beleefd, Alain.

 2. Hoi Alain,
  Dit probleem heb ik precies hetzelfde!
  Heeft u al een oplossing gevonden?
  Zo ja, mail mij de oplossing astublieft. Ik wil dolgraag afbeeldingen langs zien komen via de ‘foto’ app maar het werkt niet.

  Mvg
  Roy

  Mail: royober@live.nk

Reageer