Tip: pas de Chromecast stream kwaliteit aan op PC of Mac

0

Met de Chromecast van Google toon je allerlei bestanden rechtstreeks op je televisie. In dit artikel leggen we je uit hoe je de kwaliteit van de video stream kunt aanpassen. Dit geldt alleen voor gebruikers van de Chrome browser en de Chromecast extensie. Meer uitleg over het casten vanuit Google Chrome kun je teruglezen op deze pagina.

Wanneer de stabiliteit van de WiFi verbinding niet optimaal is, dan kan dit resulteren in schokkend beeld op je chromecast of soms zelfs helemaal geen beeld. Als dat het geval is, dan kun je ervoor kiezen de kwaliteit van de stream aan te passen.

Hiervoor klik je op het icoon van de Chromecast browserextensie. Klik vervolgens op ‘opties’. Kies in het venster dat verschijnt de Chromecast waarvan je de kwaliteit aan wilt passen. Kies vervolgens onder in het scherm voor de gewenste stream kwaliteit. De standaardinstelling is ‘automatisch’ met een kwaliteit van 1080p. Je kunt de kwaliteit verlagen door te kiezen voor ‘Zeer hoog’, ‘Hoog’ of ‘Standaard’.

Chromecast extensie settings

Was dit nuttig?


+4 -2


Niet nuttig?
Stel dan je vraag op onze Vraag & Antwoord pagina.

Deze pagina is onderdeel van het 'Tablet tips en trucs' overzicht. Wil je meer tips voor het gebruik van je tablet? Ga dan terug naar de Tablet tips en trucs startpagina.
Share.

Reageer