Tip: Presentaties streamen naar Chromecast vanaf een PC of Mac

0

Met de Chromecast van Google toon je allerlei bestanden rechtstreeks op je televisie. In dit artikel leggen we je uit hoe je een presentatie kunt weergeven op een groot scherm.

Wanneer je een presentatie opgeslagen hebt in Google Drive, wordt het bijzonder eenvoudig om hem op het grote scherm weer te geven. Google Presentaties kan de presentatie namelijk direct naar je Chromecast sturen, oftewel ‘casten’.

Voorbereiding

Om een presentatie via de Chromecast op een televisie of ander groot scherm te tonen, moet je een aantal voorbereidingen treffen. Allereerst moet je presentatie beschikbaar zijn op Google Drive. Onthou dat het mogelijk is om Powerpoint presentatie om te laten zetten naar een Google Presentatie. Het overzetten gaat helaas meestal niet geheel foutloos.

Daarnaast moet je gebruikmaken van Google’s Chrome browser met daarin de Chromecast extensie geïnstalleerd. Meer uitleg hierover vind je hier terug.

Presentatie casten

Open de presentatie via Google Drive op http://drive.google.com.

Wanneer je de presentatie wilt starten, klik dan op het pijltje rechts van de knop ‘Presentatie bekijken’. Er komt een menu tevoorschijn en in dit menu heb je de mogelijkheid om de presentatie weer te geven op een ‘ander apparaat’. Kies deze optie en je zult zien dat de Chromecast extensie geactiveerd wordt.

Presentatie Chromecast

Kies vervolgens de juiste Chromecast en de presentatie start direct op het grote scherm.

 

Was dit nuttig?


+32 -26


Niet nuttig?
Stel dan je vraag op onze Vraag & Antwoord pagina.

Deze pagina is onderdeel van het 'Tablet tips en trucs' overzicht. Wil je meer tips voor het gebruik van je tablet? Ga dan terug naar de Tablet tips en trucs startpagina.
Share.

Reageer