Tip: foto’s definitief verwijderen van je Android-tablet

0

Met de lancering van iOS 8, de nieuwste versie van Apples besturingssysteem voor de iPad, iPhone en iPod Touch, introduceerde Apple een nieuwe functie die in mijn ogen al veel eerder had mogen komen: het permanent verwijderen van foto’s die je met de camera hebt gemaakt. In het artikel ‘Tip: foto’s definitief verwijderen van je iPad’ legde ik stap voor stap uit hoe dit proces in elkaar steekt, inclusief screenshots ter illustratie.

Voor Android-tablets bestaat deze functionaliteit helaas nog niet. Toch kun je op een veilige manier alle foto’s definitief verwijderen van je Android-tablet. Daarvoor maken we gebruik van de app Secure Delete. Net als bij mijn artikel over de iPad behandel ik stap-voor-stap de verschillende fasen in het proces.

Waarom Secure Delete?

Zolang Google niet de mogelijkheid in zijn besturingssysteem inbouwt om foto’s permanent te verwijderen, zijn we aangewezen op applicaties uit de Google Play Store. Er bestaan vele apps om foto’s en andere data definitief te verwijderen.

Groot voordeel van Secure Delete is dat deze app geen speciale root-permissies nodig heeft: toegang tot je USB-opslag is voldoende. Tevens draait Secure Delete op vrijwel iedere Android-versie (2.3.3 en hoger). Naast foto’s kun je met deze applicatie tevens app-folders, downloads en SD-kaart schoonvegen. En ten slotte is hij zeer gebruiksvriendelijk.

Mocht het je niet lukken met deze app, dan kun je terugvallen op tal van alternatieven als File Shredder of Andro Shredder.

Hoe verwijder je foto’s definitief van je Android-tablet?

Stap 1: ga naar de Google Play Store, zoek de app Secure Delete en download deze app.

Foto's definitief verwijderen van je Android-tablet
Stap 2: open de app en selecteer linksboven bij ‘– Choose–‘ de optie ‘Photo’. Zorg dat ‘Picture Preview’ aangevinkt is. Hiermee zie je straks een voorbeeld van de foto’s, wat het selecteren van de foto’s die je wilt wissen heel wat makkelijker maakt.

Foto's definitief verwijderen van je Android-tablet

Stap 3: je kunt nu de foto’s uit twee mappen verwijderen: ‘Thumbnails’ en ‘Camera’. In de tweede folder staan de foto’s die je zelf geschoten hebt. In de map ‘Thumbnails’ vind je verkleinde weergaven van je foto’s. Deze worden automatisch aangemaakt als je een preview van je foto’s bekijkt. We selecteren de folder ‘Camera’.

Foto's definitief verwijderen van je Android-tablet

Stap 4: je ziet nu een overzicht van alle foto’s die op het intern geheugen van je Android-tablet opgeslagen zijn. Ook details als bestandsgrootte en datum vind je hier terug. Selecteer nu de foto’s die je definitief wilt verwijderen door rechts de hokjes aan te vinken. Dan druk je onderin op de groene knop ‘Secure delete’.

Foto's definitief verwijderen van je Android-tablet

Stap 5: de foto’s zijn nu nog niet verwijderd. Je belandt in een scherm waar je gevraagd wordt of je zeker weet dat je de geselecteerde foto’s permanent wilt verwijderen. ‘De verwijderde bestanden kunnen niet hersteld worden’, zo waarschuwt de app. Het is een ingebouwde beveiliging van Secure Delete. Om de foto’s definitief te verwijderen voer je in het tekstvak ‘Do you want to proceed?’ het woord ‘yes’ in en drukt op ‘OK’.

Foto's definitief verwijderen van je Android-tablet

Foto's definitief verwijderen van je Android-tablet

Stap 6: als je teruggaat naar de map ‘Thumbnails’ via ‘–Choose–‘ en ‘Photo’, zie je dat je thumbnails ook meteen verwijderd zijn.

 

Was deze tip nuttig? Druk dan even op het groene duimpje.  

Bekijk ook het artikel ‘Tip: foto’s definitief verwijderen van je iPad’

Was dit nuttig?


+48 -7


Niet nuttig?
Stel dan je vraag op onze Vraag & Antwoord pagina.

Deze pagina is onderdeel van het 'Tablet tips en trucs' overzicht. Wil je meer tips voor het gebruik van je tablet? Ga dan terug naar de Tablet tips en trucs startpagina.
Share.

Reageer