Tip: een nieuwe Chromecast Audio installeren

0

Met de Chromecast Audio van Google stream je muziek en andere geluiden rechtstreeks naar je Hifi installatie of speaker. In dit artikel leggen we je uit hoe je de Chromecast Audio in gebruik neemt.

Uitpakken

Als je de verpakking opent, zie je de Chromecast Audio direct liggen. Het is een klein rond schijfje met een mini-jack en een micro-USB aansluiting. In de verpakking vind je ook een USB kabeltje en een mini-jack audiokabeltje. De USB kabel is nodig om de Chromecast Audio van stroom te voorzien. De mini-jack kabel kan gebruikt worden om je Chromecast Audio aan te sluiten op je Hifi installatie of speaker. Afhankelijk van het apparaat zijn er soms andere kabels nodig, zoals een verloopkabel naar RCA.

verloopkabel_RCA

Aansluiten

Sluit de adapter met de USB kabel aan op het lichtnet. Plug het andere uiteinde van de USB kabel in de Chromecast Audio. Sluit vervolgens de audiokabel aan op je Hifi installatie of speaker en plug de 3,5 mm plug in de Chromecast Audio.

App installeren

Installeer vervolgens de Chromecast app. Deze app is te vinden in de Apple App Store (iPad / iPhone) of in Google Play (Android). Start de app na installatie direct op.

Configuratie

Kies na opstarten voor de optie “Nieuw apparaat toevoegen”. Als de Chromecast Audio goed is aangesloten, dan wordt deze direct door de app gevonden. De installatieprocedure start automatisch. Volg de uitleg op het scherm.

Het installatieprogramma zal je vragen om de Chromecast Audio te verbinden met je WiFi netwerk. Kies het juiste netwerk en voer de bijbehorende beveiligingssleutel in.

Tijdens de configuratie kan de app een testgeluid laten afspelen door de Chromecast Audio. Hiermee kun je controleren of het apparaat goed is aangesloten. Let op: dit testgeluid klinkt vrij hard, dus zet het volume van het ontvangende apparaat niet te hoog.

Je kunt de Chromecast Audio een naam geven. Deze naam is belangrijk, omdat dit de naam is waarmee de Chromecast op alle andere apparaten zichtbaar zal zijn. Kies daarom een herkenbare naam, bijvoorbeeld “Speaker slaapkamer”.

Waarschijnlijk zal de Chromecast Audio nog een update downloaden en installeren, waarna het apparaat klaar is voor gebruik.

Was dit nuttig?


+12 -2


Niet nuttig?
Stel dan je vraag op onze Vraag & Antwoord pagina.

Deze pagina is onderdeel van het 'Tablet tips en trucs' overzicht. Wil je meer tips voor het gebruik van je tablet? Ga dan terug naar de Tablet tips en trucs startpagina.
Share.

Reageer