Hoe kan ik Android apps kopen zonder creditcard?

3

Iedereen is er wel bekend mee: reclames in apps. Of je nu toonladders oefent, je Duitse naamvalkennis oppoetst of gewoon een spelletje speelt, in een hoek van het scherm knippert de onvermijdelijke – en volslagen ongeloofwaardige – nepmelding dat je tien berichten op Facebook hebt. Of ook zo fijn: ads die heel tactisch zijn geplaatst, waardoor je er per ongeluk toch op klikt, ook al zit je daar helemaal niet op te wachten. Wie een woede-uitbarsting nabij is, legt een paar euro voor de betaalde variant van de app neer. Geen reclames, geen gedoe, zou je denken. Niets is echter minder waar, want het is vandaag de dag nog steeds niet mogelijk om zonder een creditcard te betalen voor apps op je nieuwe Samsung Galaxy Note 3.

Lang niet elke Nederlander heeft een creditcard, maar het worden er wel steeds meer. Dat lost het probleem echter niet op. Allereerst is een creditcard voor veel Nederlanders maar een nutteloos ding. Online aankopen kun je immers ook via PayPal of iDEAL doen. De creditcard is in Nederland gewoon niet zo gewild en Nederlanders zoeken daarom alternatieven. Wij zetten er een aantal voor je op een rij.

3V-card & Neteller

De 3V-card is een goede mogelijkheid om net te doen alsof je een creditcard hebt. De kaart werkt op dezelfde manier als een echte creditcard, alleen met prepaid tegoed. Je laadt hem op met bijvoorbeeld iDEAL en bij de eerste €20,- betaal je €1,- toeslag. Het nadeel is dus dat je hoe dan ook €21,- investeert, zelfs als je een eenvoudige, goedkope app wilt kopen.3V-kaart

Een vergelijkbare mogelijkheid is Neteller. Je kunt daarmee eenvoudig online betalingen doen, maar het nadeel is dat het geen Nederlands bedrijf is dat je betalingen voor je regelt. Daardoor kunnen sommige betalingen bij bepaalde winkels spaak lopen. Veel is daarover niet bekend, aangezien Neteller op de Nederlandse markt nog niet echt een voet tussen de deur heeft kunnen krijgen.

Google Play Gift Card

Er bestaan nog meer methoden om de tirannie van de creditcard te vermijden. De Google Play Gift Card is een handige en praktische betaalwijze. Je koopt hem voor een vast bedrag in de winkel (€15,- , €25,- of €50,-) en laadt daarna je saldo in de Play-store op. Het grote nadeel: ze zijn nog steeds niet verkrijgbaar in Nederland. Gelukkig kun je daarom op Playcardgiftcodes.nl Gift Cards kopen. Je kiest simpelweg het tegoed, betaalt en ontvangt vervolgens binnen een aantal seconden een code. Deze code kun je vervolgens in de Play Store gebruiken om tegoed op te laden.promotiecode

Telefoonrekening

Je kunt ook je provider voor je karretje spannen. Je koopt de app gewoon in de store, maar het bedrag wordt pas in rekening gebracht wanneer je je telefoonrekening krijgt. Dit werkt overigens alleen nog voor Hi, KPN en T-Mobile. Met dit systeem ondervind je geen hinder van vooraf ingestelde tarieven. Er gelden echter wel bepaalde regels. Bij Hi mag je maximaal €20,- per aankoop op je telefoonrekening declareren en per maand maximaal een vijfvoudige daarvan aan apps uitgeven. Bij T-Mobile geldt dezelfde limiet voor eenmalige aankopen. Het werkt als volgt:

  1. Zorg dat je NIET op WiFi zit
  2. Ga naar de Play Store
  3. Selecteer een app
  4. Klik op de prijs
  5. Accepteer de voorwaarden
  6. Kies voor ‘betalen via KPN/Hi factuur’ of ‘betalen via T-Mobile factuur’

betalen-via-telefoonrekening

Hopen op PayPal

Al de bovenstaande methodes werken weliswaar wel, maar het blijven trucjes om een bokkig betaalsysteem te ontwijken. Het zou voor de Nederlandse markt veel fijner zijn als we allemaal gewoon via iDEAL konden betalen. Dat zit er voorlopig helaas niet in; het wachten is op PayPal. De geruchten doen wel de rondte dat Google Play binnenkort ein-de-lijk PayPal-ondersteuning krijgt. Dat zou betekenen dat je eindelijk met een druk op de knop een app kunnen kopen voor op bijvoorbeeld je Samsung Galaxy S4 Mini. Het mocht eens tijd worden.

Was dit nuttig?


+154 -21


Niet nuttig?
Stel dan je vraag op onze Vraag & Antwoord pagina.

Deze pagina is onderdeel van het 'Tablet tips en trucs' overzicht. Wil je meer tips voor het gebruik van je tablet? Ga dan terug naar de Tablet tips en trucs startpagina.
Share.

3 reacties

  1. Ik wil E- readen.( ned. Boeken. Woon in het buitenland binnen europa. Wil mijn e boeken in nederland bestellen maar lijk toch een creditcard nodig te hebben. Is er een oplossing?
    HH

Reageer