Haal alles uit de Chrome browser op je tablet

1

Chrome is de meest gebruikte webbrowser in Nederland en is tegenwoordig op bijna alle Android tablets te vinden. De browser is ook voor iOS beschikbaar, maar wint het op dat platform nog niet van Safari. De Chrome browser is vooral populair door de geïntegreerde cloudfuncties. Helaas zijn niet alle gebruikers op de hoogte van deze functies. Vandaar dat we de diverse handige functies onder elkaar zetten voor je.

Inloggen

Om sommige van onderstaande functies te kunnen gebruiken zul je in moeten loggen met je Google account op elke Chrome browser die je gebruikt. Dit kun je doen via het instellingen menu, dat in Android rechtsboven in het scherm te vinden is. De browser vraagt je meestal ook om in te loggen wanneer je de browser opstart.

Bladwijzers synchroniseren

Nadat je ingelogd bent kun je in elke Chrome browser je bladwijzers bekijken, ongeacht op welk apparaat deze bladwijzers zijn aangemaakt.

Wanneer je op je tablet of mobiel een website toevoegt aan je favorieten, kun je deze URL later opnieuw openen op je desktop of laptop.synchronisatie

Tabbladen synchroniseren

De synchronisatie tussen verschillende apparaten is niet alleen beschikbaar voor bladwijzers. Je openstaande tabbladen worden ook ‘live’ gesynchroniseerd. Reuze handig als je een goede website ontdekt die niet handig te lezen valt op je mobiel. Open Chrome op je desktop en lees direct verder.

Compressie inschakelen

Een minder bekende mogelijkheid van de mobiele Chrome browser is de bandbreedtebeheer. Je schakelt deze relatief nieuwe functie in via het instellingenmenu. Na inschakelen leidt Google je internetverkeer via een extra server die ervoor zorgt dat je minder bandbreedte nodig hebt. Plaatjes worden automatisch kleiner gemaakt en overbodige code wordt verwijderd, zodat er geen onnodige data ‘over de lijn’ gaat.bandbreedtebeheer

Automatisch vertalen

Google heeft de eigen Translate service helemaal geïntegreerd in de browser. Zodra je een webpagina bezoekt in een andere taal dan je eigen taal, stelt de browser automatisch voor om de content te vertalen. Soms irritant, omdat je de buitenlandse taal prima beheerst. Vaak ook handig, omdat het je de kans geeft om ook pagina’s te lezen in een taal die je niet machtig bent.

Was dit nuttig?


+20 -8


Niet nuttig?
Stel dan je vraag op onze Vraag & Antwoord pagina.

Deze pagina is onderdeel van het 'Tablet tips en trucs' overzicht. Wil je meer tips voor het gebruik van je tablet? Ga dan terug naar de Tablet tips en trucs startpagina.
Share.

1 reactie

  1. Edwin, bedankt voor dit heldere overizcht.

    Ik heb nog een vraag: hoe maak ik een snelkoppeling aan in Chrome op mijn Android tablet?

Reageer