Review: Thule Crossover 25 l

1

De Thule Crossover 25 l is een rugtas die ontworpen is voor de tablet- en laptopgebruiker. Hij heeft speciale vakken voor je apparaten en bevat verder een pletbestendig vak en opbergruimte voor kleinere accessoires. Hij kost 99 euro en TabletGuide heeft hem de afgelopen weken uitvoerig getest.

De rugtas bij dagelijks gebruik

De Thule Crossover 25 l is gemaakt van dobbynylon en heeft een gestippeld patroon met een lichte ruwe afwerking. Het zorgt ervoor dat de rugtas waterbestendig is: een regenbui is dus geen probleem. De rugtas voelt stevig aan en zit fijn op de rug. Dit komt door het gevoerde achterpaneel met zogeheten ventilatiekanalen en de verstelbare riemen. De tas is met 880 gram aan de lichte kant. De schouderbanden hebben een minder dikke voering dan de Thule Enroute Triumph rugtas, waardoor je de banden sneller op je schouder voelt zitten. Storend is het niet, maar naar mijn idee hadden ze wat meer zachte voering mogen krijgen.

20151109_113237

De Crossover 25 l heeft - zoals de naam al doet vermoeden  - een inhoud van 25 liter. De rugtas biedt dan ook ruimte aan een hoop spullen, verdeeld over verschillende vakken. Zo vind je aan de voorkant een vak met een verticale rits, waarin plattere accessoires als een notitieboek, broodtrommel en laptopoplader gestopt kunnen worden. Hierboven is een groter vak met twee horizontale ritsen geplaatst, dat ruimte biedt aan accessoires als een koptelefoon of een paar kledingstukken. Ook heeft dit vak twee kleinere ritsvakken waarin je kleine en platte dingen kunt stoppen. Zelf deed ik hier wat oplaadkabels, een powerbank en oordopjes in. Wel jammer is dat het ritsvak aan de binnenkant van rugtas bij aankomst al stuk was. Of dit alleen bij mijn reviewmodel het geval is of dat het vaker voorkomt, weet ik niet. Thule laat desgevraagd weten dat consumenten met dit probleem de tas direct kunnen omruilen voor een ander exemplaar. Dit is onderdeel van de 25 jaar garantie, een goede zaak. Er zijn ook een paar kleinere open vakken aanwezig voor pennen en - ik noem maar iets - een koek.

20151109_113440

Boven dit vak is een kleiner vak aanwezig dat volgens Thule pletbestendig is. De fabrikant noemt het vak dan ook uitermate geschikt voor het opbergen van breekbare accessoires als een zonnebril of smartphone. Na een paar weken gebruik ben ik het hiermee eens. Het vak is een handige toevoeging en biedt ruimte voor een smartphone van maximaal 6″. Ook een (zonne)bril past erin. Heb je geen bril bij je en zit je telefoon in je broekzak, dan kun je natuurlijk ook andere accessoires in het vakje stoppen. Een speciale lus en bevestiging aan de rits zorgen ervoor dat je het vak kunt vergrendelen en je zeker weet dat de rits niet zomaar opengaat.

20151109_113341

Het grootste (en belangrijkste) opbergvak heeft twee horizontale ritsen. Het vak is verdeeld in drie delen voor respectievelijk je laptop, tablet en papieren. In het papieren-vak kun je een paar boeken of schriften doen, wat prima werkt. Het tabletvak is verstevigd en heeft ruimte voor een tablet van maximaal 10,1″. De iPad en meeste Samsung Galaxy-tablets passen dus zonder problemen. De binnenkant van het vak voelt goed aan en beschadigt het beeldscherm van de tablet niet. Achter het tabletvak is het - eveneens verstevigde - vak voor een laptop van maximaal 15″ aanwezig. Veruit de meeste Macbooks en Windows-laptops tot 15″ kun je er dus in kwijt. Het laptopvak werkt naar behoren, al is het jammer dat laptops groter dan 15″ niet passen. Wie een grotere laptop heeft, kan die desnoods ook in het papieren-vak stoppen, of zal deze rugtas aan zich voorbij moeten laten gaan.

20151109_113536

Aan beide zijkanten van de rugtas vind je open gaasvakken om een flesje drinken (0,5 liter) in te kunnen doen. Verder is het Thule-logo aan de voorkant van de rugtas reflecterend, al stelt het niet heel veel voor. Het handvat aan de bovenkant van de tas is erg stevig maar ligt door zijn deels platte en deels kromme ontwerp niet zo lekker in de hand. De onderkant bevat een kleiner handvat. De afwerking van de Thule Crossover 25 l is - op die ene stukke rits na - dik in orde. De grote ritsen zijn degelijk en de tas ziet er na een paar weken gebruik nog als nieuw uit.

Plus- en minpunten

+ Veel opbergruimte
+ Handig pletbestendig vak
+ Stevige vakken voor apparaten
+ Degelijke afwerking

- Direct een stukke rits
- Grotere laptops passen niet in het laptopvak

Conclusie

De Thule Crossover 25 l is overall een goede rugtas voor onder andere de forens. De tas heeft genoeg opbergruimte, verdeeld over verschillende vakken. Je tablet en laptop kun je netjes kwijt in de verstevigde vakken, al passen niet alle laptops. Het handige pletbestendige vak biedt ruimte aan breekbare accessoires als een zonnebril. De afwerking van de rugtas is dik in orde, al had mijn exemplaar wel één stukke rits. De kleuruitvoeringen van de rugtas zijn met zwart en blauw enigszins beperkt, al is de zwarte wel een neutraal model. Met een prijs van 99 euro concurreert de Thule Crossover 25 l met vergelijkbare modellen van onder meer Case Logic en Samsonite, en dat doet ‘ie prima. Ik ben dan ook enthousiast over deze rugtas.

Share.

Over de auteur

1 reactie

Reageer