Google/ASUS Nexus 7 (2013) review: perfectionisme bestaat niet?

38

Ook de tweede editie van de ASUS Nexus 7, welke we voor het gemak de Nexus 7 (2013) zullen noemen, wordt weer onderworpen aan een review. De 7 inch Google tablet met stock Android heeft op papier flinke verbeteringen meegekregen, terwijl de eerste variant al enorm goed was bevallen in de eerste Nexus 7 review. Dat betekent niet per definitie dat de nieuwe Nexus 7 beter scoort. In deze Nexus 7 (2013) review lees je onze bevindingen van deze nieuwe Google tablet.

Deze tablet review is uitgevoerd met de ASUS Nexus 7 (2013 model – K008), designed by Google, met 16 GB opslag.

Over het algemeen proberen we deze Nexus 7 (2013) review als individuele tablet review te behandelen. Helaas ontkomen we er niet aan om soms te refereren naar de eerste Nexus 7 tablet (review).

De Nexus 7 32 GB is vanaf nu voor €269,- te koop

Behuizing

De Nexus 7 (2013) is met een dikte van 8,7 millimeter een van de dunste 7 inch tablets van dit moment, zeker in het 7 inch segment. Waar je ziet dat veel 7 inch tablets wat dikte nodig hebben om vooral wat accu te kunnen herbergen heeft de nieuwe Google Nexus 7 hier minder last van. De tablet voelt simpelweg enorm dun aan. Ook is de nieuwe ASUS Nexus 7 enorm licht met een gewicht van iets meer dan 300 gram. Later zullen we merken of dit wat af doet aan de accuduur. Voor nu een en al lof voor Google en ASUS die een tablet hebben weten te maken waarvan je amper in de gaten hebt dat je ‘m vasthoudt.

De behuizing is glad en heeft een duidelijke Nexus en ASUS inscriptie. Ik vind het persoonlijk wel jammer dat de puntige textuur van de oude Nexus 7 is verdwenen bij dit nieuwste model. Toch ligt de nieuwe Nexus 7 fijn in de hand. Wel is de achterzijde wat gevoelig voor vette vlekken of zweet van je vingers.

nieuwe nexus 7 review (5)

Ondanks het slanke uiterlijk blijkt de Nexus 7 (2013) enorm robuust. Tijdens het maken van deze Nexus 7 (2013) review heb ik per ongeluk de tablet laten vallen en dat gaf gelukkig geen enkel probleem en zelfs geen enkele kras. Mogelijk dat de kunststof behuizing, die het scherm min of meer omarmt en zich net eentiende van een millimeter boven het scherm uitsteekt, wat extra robuust maakt.

Toch raden we je aan een case of hoes te kopen bij de Nexus 7 als je van plan bent om het apparaat veel te gebruiken of mee te nemen onderweg. Al is het alleen maar ter bescherming van het touchscreen. Het uiterlijk is toch wat saai dus daar hoef je niet mee te pronken.

Beeldscherm

Perfect. Dat is in feite het enige woord dat ik over heb voor het beeldscherm van de nieuwe Nexus 7. Het full hd (1920 x 1200) biedt een enorme pixeldichtheid (323 ppi) wat je direct merkt. Maar alleen de enorme ophoping van pixels op het 7 inch scherm is niet genoeg…

nieuwe nexus 7 review (12)

Ook de helderheid is zeer hoog te noemen. De kleurweergave is ook een compliment waard. Onderstaande foto’s van het scherm geven het niet eens goed weer, maar je ziet al dat de moeilijke tinten (wit en donkergrijs tot zwart) enorm goed naar voren komen. Ook de felle kleuren komen uitstekend tot hun recht op dit scherm van de Nexus 7 (2013).

nieuwe nexus 7 review (17) nieuwe nexus 7 review (16)

Google weet ook de IPS-technologie perfect te integreren. In vrijwel alle standen is de schermweergave nog te zien. Van boven, onder of de zijkant, het maakt niet uit. Zelfs buiten in de volle zon met volle helderheid en onder een scherpe hoek is het scherm nog prima te bekijken.

nieuwe nexus 7 review (18)

In deze review had ik de mogelijkheid om deze nieuwe Nexus 7 te vergelijken met andere tablets. De Nexus 7 (2013) scoort beter dan alle Android tablets die op dit moment te koop zijn. Alleen de 10 inch Sony Xperia Tablet Z kan wellicht meestrijden om de eerste prijs. Het scherm van deze nieuwe Nexus tablet is zeker beter dan dat van de iPad Mini. En dankzij de enorme pixeldichtheid en goede IPS-technieken denk ik dat de Nexus 7 nipt beter scoort dan de iPad 4.

Audio

Een van de niet-perfecte aspecten is het geluid. Dan heb ik het niet over de stereo geluidskwaliteit, want die is goed te noemen. Ook het volume kan goed hard gezet worden.

nieuwe nexus 7 review (8)

Het gaat dan voornamelijk om de locatie van de twee luidsprekers aan de achterzijde van de Nexus 7 (2013). Hoewel het geluid netjes via de afgeronde zijkanten weg kan komt deze niet direct richting je oren. Dit is jammer van een verder bijna perfecte tablet. Op dit aspect scoort de nieuwe ASUS Nexus 7 dan ook ‘slechts’ een 8.

nieuwe nexus 7 review (10)

Prestaties

Als eerste bespreken we de congnitieve prestaties, die ons opvielen tijdens het maken van de nieuwe Nexus 7 review. Ook die zijn te omschrijven in één woord: retesnel. Ik heb inmiddels al flink wat krachtpatsers mogen testen, waaronder een Tegra 4 tablet en veel krachtige Windows-tablet-pc’s. Deze Google Nexus 7 (2013) kan, ondanks zijn lage prijspunt, gewoon mee met de rest. De quad-core Qualcomm Snapdragon processor doet enorm zijn best om alles uit de tablet te kunnen persen. Het hele systeem draait enorm soepel (mogelijk ook door het gebruik van stock Android) en alle apps openen enorm snel en functioneren zonder enige vorm van problemen.

Deze prestaties uiten zich ook in de benchmark tests die TabletGuide uitvoerde. De browser testresultaten zijn goed, met een vaste toppositie in de bovenste regionen. De tests zijn uitgevoerd met de Chrome browser bij afwezigheid van de default Android browser. De Chrome browser is over het algemeen wat trager dan de stock browser in Android.

De prestatietests van het gehele systeem zijn zelfs goed te noemen. Deze tests worden alleen vergeleken met Android tablets. Continue presteert de nieuwe Nexus 7 een topresultaat.

Accuduur

De tijd die je met de tablet kunt spelen of werken is voor mijn gevoel enorm variabel. Er zit een groot verschil in wanneer je de tablet gebruikt om een video te bekijken of wanneer je aan het surfen bent in Chrome en switcht tussen enkele apps als Mail, Facebook en Twitter.

Het bekijken van een hd video, die op de tablet staat, is zelfs in een heldere schermstand enorm efficiënt. Het bekijken van zo’n 1,5 uur full hd video kost je nog geen 20% accu. Dit slaat al om als je deze full hd video bekijkt via bijvoorbeeld YouTube. Met de stream erbij kost een uurtje hd video-stream kijken al zo’n 20% accu.

nieuwe nexus 7 review (2)

In het tweede geval, wat simpele taken al ‘multitaskend’ uitvoeren, vreet al snel meer van je accu. Na een uur of 6 is het al snel gedaan met je accu en kun je weer op zoek naar een lader. Ga je echt multitasken dan kun je ‘slechts’ 5 uur vooruit met de nieuwe Nexus 7.

De accuduur is, door het dunner maken van de tablet, het verbeteren van de snelheid en het scherm en het wegnemen van wat accucapaciteit (2012: 4.325 mAh vs. 2013: 3.950 mAh) slechter geworden.

Wil je wat langer gebruik kunnen maken van je tablet dan dien je actief je batterijverbruik te monitoren en regelmatig wat instellingen wijzigen om de accuduur van je Android tablet te verbeteren.

Het draadloos laden, wat mogelijk is met de ASUS / Google Nexus 7 (2013) hebben we niet getest in deze review.

Connectiviteit

In het kort een opsomming van de verbindingsopties van deze tablet en onze ervaringen:

 • WiFi: prima bereik en hoge snelheden
 • GPS: veel klachten over dit punt maar we konden geen problemen vinden. Locatiebepaling ging snel (<10 seconden) en accuraat
 • NFC: niet getest
 • Bluetooth: niet getest
 • MicroUSB: prima verbinding, helaas alleen passief (slave)
 • Miracast (draadloos): nog niet getest

De Nexus 7 (2013) beschikt niet over een HDMI-poort en heeft ook geen sd-slot.

Bekijk hier alle Nexus 7 (2013) specificaties.

Software

Google levert haar Nexus-producten standaard met de nieuwste Android software, in het geval van de nieuwe Nexus 7 met Android 4.3. Het systeem draait ongelofelijk stabiel en we ondervonden geen enkel probleem met de software of de geïnstalleerde apps.

ASUS Nexus 7 (2013) review (1)

Android 4.3 moet sneller zijn dan Android 4.2, maar dat hebben we niet zo ervaren. Wel krijg je nieuwe functionaliteiten met Android 4.3, zoals het geavanceerd instellen van profielen waarbij je beperkingen in profielen aan kunt brengen voor bijvoorbeeld de kinderen. Wil je meer weten over de Android software? Lees hier alles over Android 4.3.

ASUS Nexus 7 (2013) review (2)

Met dit Nexus apparaat ben je zeker zo’n anderhalf tot twee jaar verzekerd van de nieuwste software updates voor Android. Google heeft een goede reputatie opgebouwd als het gaat om het updaten van haar Nexus apparaten.

Plus- en minpunten

+ Dun en licht
+ Perfect beeldscherm
+ Uitstekende prestaties
+ Stabiele up-to-date Android software
+ De beste prijs kwaliteitverhouding

– Matige fotocamera
– Luidsprekers aan de achterzijde
– Matige accuduur
– Geen microSD-slot

Conclusie

De nieuwe Nexus 7 van Google en ASUS is net niet perfect. Alleen de accuduur kan niet op tegen de verder uitstekende testresultaten. Google heeft bijna alles weten te verbeteren ten opzichte van de eerste editie, behalve de accuduur. Ook het ontbreken van een microSD-slot is een gemis, maar te begrijpen als strategische marketingafweging van ASUS.

Op alle andere punten scoort de Nexus 7 uitstekend. De tablet is enorm licht en dun, hoewel hij wat saai oogt. Maar de functionaliteit springt uit boven alle andere tablets van dit moment. De enorme prestaties gekoppeld aan misschien wel het beste tabletscherm wat ik ooit gezien heb, maken de Nexus 7 een echte aanrader.

nieuwe nexus 7 review (6)

We kunnen dan ook stellen dat we iedereen de Nexus 7 (2013) aan kunnen raden. Het is simpelweg de beste kleine tablet van dit moment. Er zijn maar weinig redenen te benoemen om voor een andere tablet te gaan in het 7 inch en 8 inch segment.

De Google Nexus 7 (2013) kan bij voorbaat al bestempeld worden als een succes. De eerste editie werd in 2012 ‘Tablet van het Jaar’. Met de 2013-editie hebben Google en ASUS een goede troef in handen om de titel te prolongeren.

Meer informatie

Google / ASUS Nexus 7 (2013) specificaties
Google / ASUS Nexus 7 (2013) verkooppunten (Nederland en België)
Google / ASUS Nexus 7 (2013) prijzen
Google / ASUS Nexus 7 (2013) accessoires

Nexus 7 (2013) review foto’s

 

Share.

Gerelateerde tablets / apps

 • Schermdiagonaal 7 inch
 • Besturingssysteem Android 4Android 5
 • Schermresolutie 1920 x 1200
 • Afmetingen 200.7 x 114.3 x 8.65 mm
 • Processor Qualcomm Snapdragon S4 Pro (quad-core)
 • Gewicht 317.5 gram
 • Opslagruimte 16 / 32
 • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

38 reacties

 1. Wij hebben de oude Nexus 7 tablet ook nog en hij wordt gewoon goed en plezierig gebruikt. Geen enkel probleem om een nieuwe te kopen. Hij was al goed en is alleen maar nog beter geworden!

 2. Hoe lang garantie zit er op de nieuwe nexus 7 tablet? Ik wil deze tablet wel kopen omdat hij zo goed is maar kan ik langer dan een jaar garantie krijgen, bijvoorbeeld 2 jaar, zonder bij te betalen?

  • In Nederland geldt het consumentenrecht waarin min of meer staat dat de verkoper altijd moet zorgdragen voor een deugdelijk product gedurende de verwachte economische levensduur.

   In de praktijk betekent dit voor tablets dat de winkel waar je de tablet koopt ervoor moet zorgen dat het product werkt naar behoren. De verwachte economische levensduur is minimaal 2 jaar, is onze ervaring. Gaat er in de tussentijd iets kapot waar je zelf niets aan kunt doen (dus geen waterschade of valschade, enz) dan kun je altijd terug naar de winkel en een oplossing eisen.

   Ik hoop dat je vraag hiermee is beantwoord!

 3. Ik heb de nieuwe nexus 7 in de lunchpauze gekocht. Wat een supermooi beeldscherm. De reviewer heeft helemaal gelijk! En apps installeren gaat lekker snel. Iemand nog tips voor leuke tabletapps?

 4. Ik gebruik standaard altijd Chrome surfen, en de Gmail app voor email. Ook de Facebook, Twitter en linkedin apps (nieuwe twitter app is beter!).

  In de Playstore kun je verder veel goede tablet apps vinden voor je nieuwe nexus tablet. Er zijn adviezen voor speciale tablet apps van de redactie. Dat zijn wel goede apps.

 5. Mooie review dank je wel. Vraagje, wanneer komt de 16 GB? Want die is goedkoper. Ik hoef de nieuwe Nexus 7 alleen te hebben voor apps. Genoeg ruimte lijkt me toch?

 6. Hoi Roeldew, volgens mij komt de 16GB vooralsnog niet naar Nederland, al weet ik niet waarom dit zo is. Eventueel kun je de 16GB versie wel in een ander land halen, of toch voor de 32GB versie gaan. Zoveel geld scheelt het niet & je hebt dan een hoop extra ruimte voor grote apps, Films en muziek. De keuze is aan jou 🙂

  • Als de hype ergens in 2014 over is dan zal ongetwijfeld de 16 GB versie ook verkocht gaan worden in Nederland. Maar dat zal nog wel een tijdje duren, naar mijn verwachting zeker niet dit jaar.

   Dat was ook het geval bij de eerste Nexus, waar na een half jaar de MediaMarkt ineens met een een goedkope 8 GB versie op de proppen kwam.

   De 16 GB versie lijkt voor nu alleen voorbestemd aan de opkomende landen of aan landen waar de nieuwe Nexus 7 veel concurrentie ondervind van andere goedkope vergelijkbare tablets (zoals de goedkope Amazon HD tablets).

 7. Ondervonden jullie geen problemen met multitouch? Meldingen op internet zeggen dat de multitouch bij sommige nieuwe nexus 7’s niet goed werkt.

  Die accu lijkt mij best wel een groot probleem. Ik wil niet de hele tijd op mijn accuverbruik letten (scherm, open apps, enz) als ik mijn tablet gebruik.

  Verder uitstekende review. Dank je wel!

  • Geen enkel probleem gevonden op dit gebied. Als het goed is was dit verholpen in een software update. Direct na aanmelding kon ik ook al een software update downloaden en installeren (ook Android 4.3).

   Over je accu vraag: Gelukkig is het beeldscherm van de nieuwe Nexus 7 extreem helder en heeft het zeer wijde kijkhoeken. In tegenstelling tot veel andere tablets hoef je het beeldscherm niet vaak op de helderste stand te zetten. Thuis op de bank, zeker in de avond, is een van de laagste standen van schermhelderheid voldoende, vaak zelfs fijner voor je ogen. Je kunt de schermhelderheid gelukkig op automatisch instellen (auto bij ‘Helderheid’). Deze optie raad ik dan ook aan. Verder is het vooral opletten wanneer je de tablet veel gebruikt. Sommige apps kun je na gebruik het beste handmatig afsluiten. Een kleine moeite lijkt me met behulp van de handige Android knop.

   Natuurlijk is de tablet ook draadloos op te laden wat de mobiliteit binnenshuis (qua opladen) sterk verbeterd. Dit hebben we helaas niet kunnen testen.

   Met alle apparatuur in huis heb ik tegenwoordig op alle belangrijke plekken (in de keuken, bij de bank, in de slaapkamer en op mijn werkkamer) een microUSB-lader paraat zodat even bijladen een fluitje van een cent is.

   De accuduur is zeker een minpuntje maar gelukkig geen dooddoener bij een aankoop overweging.

 8. Ik heb een groot probleem. Mijn 64 bits windows ziet de Nexus 7 niet. Heb al van alles geprobeerd, me helemaal suf gelezen op XDA-forum, de nieuwste Google drivers geinstalleerd. Niets helpt!

  • Dit ligt niet aan het feit dat het een 64 bits systeem is. Soms moet je op die tablet eerst het type verbinding selecteren. Kies dan voor USB opslag verbinding. Laat de nieuwe nexus 7 ook aanstaan. Als het goed is moet je de nexus 7 dan zien in Windows verkenner.

  • Ik heb ook een nieuwe Nexus 7 2013 gekocht, heb ook alles erover gelezen en ook geprobeerd, alles werkt prima maar kan absoluut geen verbinding maken via USB, hetzij met mijn Windows 8 64 bit PC als met gelijk welke USB stick.
   Geprobeerd met MTP en PTP, geen enkel resultaat.
   Alle mogelijke suggesties van het Internet gevolgd, behalve het rooten van mijn toestel, die ik wil voorlopig vermijden.
   Volgens mij is het een bug in Andoid 4.3, zou het kunnen?
   En zou daar een upgrade in de maak zijn om dit te verhelpen?
   Dank mij voorbaat, groeten,
   Carlo

 9. When the Nexus 7 is plugged in there is a persistent notification that indicates “CONNECT AS / Media Device (MTP)”. In this state adb devices will not show the Nexus, or undoubtedly any other device. Not exactly obvious, but if you select the second option “Camera (PTP)” the device is available for debugging (the lesson is ignore the camera, and focus on the protocol PTP).

  This choice is persistent, and I’m guessing that with a band new device it will connect as MTP until told otherwise.

 10. Beste Leon, dank voor je bericht. Geloof me, ik heb echt alles al geprobeerd. De verkenner ziet’m gewoon niet. Op geen enkele manier lukt het me, ik heb ik weet niet hoeveel XDA pagina’s doorgelezen.

  Misschien toch maar eens (hoewel ik altijd 0 problemen heb) op een andere computer proberen.

  De Nexus zelf is een heerlijk apparaat, ben er verder erg tevreden mee.

 11. Vorige week Asus nexus 7 gekocht. Hardware werkt prima. Maar bestelde apps – gratis of niet – worden niet geïnstalleerd. De browser beweert echter van wel. Ook Google Play ontbreekt. Alles geprobeerd, wordt er moedeloos van.

 12. Hans, je beweert dat je ASUS Google Nexus 7 niet voorzien is van de Google Play Store? Dit lijkt mij onmogelijk, maar mocht het wel zo zijn dat raad ik je aan terug te gaan naar de winkel om de mensen daar er naar te laten kijken.

 13. Ik heb mijn nexus 7 lever ik maar weer in. De handleiding is toch mniet duidelijk genoeg.
  Ik heb al moeite om de datum en tijd in te stellen. Dusdoe ik toch maar weer alles met de computer.

 14. He he, ik heb het eindelijk voor elkaar. Waarom het nu ineens wel lukte weet ik niet maar mijn pc ziet de Nexus 7. Ding meteen geroot en gaan met die banaan.

  Jaap, een handleiding nodig voor een tablet? Meen je dit nu echt? Hoe moeilijk kan het zijn?

  • Dat is goed om te horen Patrick. Misschien had een software update er iets mee te maken? Ik had recentelijk (ergens eind september) een kleine update binnengekregen. Zag geen release notes of versie wijzigingen dus zal wel een update-je geweest zijn met kleine bug fixes. Mogelijk heeft dat geholpen!

 15. Hallo, heb de nw. Nexus 7 gekocht en is volgens mij een hele goede keus.!
  .

  Vraagje: Hoe krijg ik Maps online beschikbaar, kan dit niet vinden in het menu. Houd er mee op als ik naar buiten ga. Groet rené.

 16. Peter Konter op

  Supersnel en intuïtief bedienbaar instrument. Een verademing na 20 jaar Microsoft!
  Pro’s: – schitterend beeldscherm – veel toepassingen tegelijk operabel – apps werken allemaal – Google Play Store biedt heel veel moois, vaak gratis – Google Earth en Maps in prachtige uitvoering – spraakgestuurd internetbrowsen werkt supersnel — intypen op scherm werkt overigens onverwacht goed – social media geoptimaliseerd – goed scherm voor e-book lezen – Word-documenten makkelijk te openen in (gratis) programma Quick Office
  Contra: veelgehoord argument is als zou de camera (voorzijdecamera 5 Mp!) minder zijn dan die van een IPhone. Klopt niet (helemaal). De Nexus7-camera is even wennen maar heel simpel instelbaar tot beter beeld. Grandioos zijn de nabewerkingsmogelijkheden d.m.v. een snel maar perfect werkend programmaatje (Photoshopkloon?)
  – privacy: Google slaat je GPS en WiFigegevens op en gebruikt die ook – voor eigen doeleinden (marketing!) en voor Google Now – een slim programma dat je persoonlijke ‘eigenaardigen’ (reisschema’s, muziek e.a. voorkeuren) tot bijv. reisadviezen verwerkt. Er is wel veel in & af te stellen in Instellingenmenu, maar dit is wel een discussiabel iets…

  Slotoordeel: eerlijk gezegd ben ik verbaasd over zoveel kwaliteit.

 17. Ben zeer tevreden over mijn Nexus 7(2013). Eén maartje toch nog. Als ik via mijn met WPA/WPA2 beveiligde verbinding op het internet surf, duurt het soms wel 20 sec. voor een nieuwe webpagina wordt geopend. Doe ik hetzelfde via de “gast-“verbinding, dan zit er vrijwel geen enkele vertraging in. Kan dit aan een instelling van de Nexus liggen of moet ik eerder aan de router denken?

  • Ik heb even wat rond gegoogeld. Volgens veel meningen (ik weet niet of het experts zijn) zal dit op nieuwere apparaten niet veel uit moeten maken.

   Ja, een WPA- of WPA2-verbinding vergt berekeningen om de encryptie door te voeren of te herleiden, maar velen schatten de impact op maximaal 5 tot 30% van de downloadsnelheid.

   Men spreekt vooral van oudere apparaten die dan langzamer kunnen zijn. Het lijkt me niet dat een Nexus 7 uit 2013 dat is. Mogelijk gebruik je een heel oude router?

   Check ook of je een a of b of g of n connectie gebruikt bij het ene of het andere. Daar kan ook nog veel verschil in zitten qua snelheid.

 18. Ik ben er helemaal van overtuigd dat de Nexus 7 (2013) een zeer goede tablet is. Heb alle reviews gelezen, en heb m al een aantal keer geprobeerd in de winkel.

  De enige twijfel die ik heb, en nooit terug zie in reviews, is het kleine scherm. Het verschil tussen 7″ en bv 8,3″ is nog al wat. Deze mini is wel erg mini, vergeleken met de G Pad van LG of de iPad Mini 2.

  Of valt het wel mee?

  • Het verschil tussen 7 inch en 8,3 inch is inderdaad best wel groot. Het zijn diagonale afmetingen dus het is lastig inschatten.

   Ik heb een 7 inch en een 10 inch Android tablet en qua oppervlak past de 7 inch bijna 2 keer in de 10 inch. 8,3 inch zit daar ergens tussenin.

   Het is raadzaam even de afmetingen van de tablet op te zoeken en dit uit te tekenen op een papier en dan uit te knippen. Dit kan best makkelijk en geeft je een goede indicatie.

   Ga naar de tablet database (linkje Tablets hierboven) en zoek de twee tablets. Kijk dan bij de afmetingen en meet deze op twee aparte papiertjes uit met een lineaal. Knip dit uit.

   Dan heb je het exacte formaat van de tablet, niet van het scherm!

   Reken dan de schermdiagonaal om van inches naar millimeter. Google is een handige omreken-zoekmachine. Typ gewoon in Google: 7 inch to millimeter en je ziet het resultaat.

   Teken dan op je papieren tablets een diagonale lijn van hoek naar hoek, en dat 2 x zodat je een kruis hebt. Nu kun je het aantal millimeters van de schermdiagonaal halveren en deze vanuit het punt van de kruis naar de 4 kanten uitmeten. Dat zijn de hoeken van het scherm. Even verbinden met elkaar en je ziet hoe groot het scherm exact is.

   Je kunt natuurlijk ook gaan rekenen met Pythagoras maar dit leek me makkelijker 😉

 19. Er staat micoUSB is slave only. Dit klopt niet. De 2013 nexus 7 beschikt over een USB OTG port.
  Met de juiste kabel wordt de usb port in host mode gezet.

 20. De software, prestaties en accuduur zijn helemaal top, helaas gaat het touch screen heel snel kapot en moet je bij de minste barst hem al helemaal laten vervangen, wat niet goedkoop is.

Reageer