De Nexus 7 van Google en ASUS is verkozen tot tablet van het jaar 2012
De Nexus 7 van Google en ASUS is verkozen tot de beste Android tablet van het jaar 2012
De Samsung Galaxy Tab 2 7.0 is verkozen tot de beste budget tablet van het jaar 2012

Dit zijn de uitkomsten van de ‘tablet van het jaar’ verkiezing, georganiseerd door TabletGuide.nl. In de maand december werden via de actiepagina meer dan 7.000 stemmen uitgebracht door meer dan 3.000 bezoekers. Zij konden elk één, twee of drie tablets aanwijzen als favoriete tablet.

De volledige resultaten zijn gepubliceerd op http://www.tabletguide.nl

Nexus 7

De verkiezing voor meest populaire tablet van het jaar was spannender dan ooit. Ongeveer een op de acht stemmers (12,5%) gaf één van de drie stemmen aan de Nexus 7 van Google en ASUS. De 7 inch tablet wordt met dit aantal stemmen verkozen als Tablet van het jaar 2012. De tweede plek wordt behaald door de iPad 4 (iPad met Retina display). Met 10,3% van de stemmen kan de nieuwste Apple tablet als waardige nummer twee beschouwd worden. De derde positie wordt ingenomen door de Galaxy Tab 2 10.1 van Samsung. Met 9,7% van de stemmen is dit ook de hoogst geklasseerde 10 inch Android tablet.

Android tablet van het jaar

De 7 inch Google tablet wint ook de prijs Android tablet van het jaar 2012. De Samsung Galaxy Tab 2 10.1 wordt tweede. Met een klein verschil wordt een andere tablet van Samsung, de Galaxy Note 10.1, derde met in totaal 8,4% van de stemmen.

Kleine tablet van het jaar

Hoewel de Google Nexus 7 is verkozen als meest populaire tablet van 2012 zien we de tablets met schermformaten van 10 inch domineren. De Nexus 7 wint de tablet van het jaar verkiezing voor kleinere tablets met een schermformaat van 7 tot 8 inch. Op de tweede plek vinden we de iPad Mini (7,3%), waarna we na een groot gat de Samsung Galaxy Tab 2 7.0 vinden (2,4%).

Budget tablet van het jaar

Wanneer een tablet voor minder dan € 200,- verkrijgbaar is, dan behoort hij tot de categorie ‘budget tablets’. De definitie is veranderd aangezien de tablets in 2012 gemiddeld goedkoper zijn geworden.

De meest populaire budget tablet van 2012 is de Samsung Galaxy Tab 2 7.0 geworden. Deze 7 inch Samsung tablet sleepte 2,4 procent van de stemmen in de wacht.

Windows tablet van het jaar

Voor het eerst zien we de Windows tablets terug in de ranglijst, met de komst van Windows 8. Hiermee is een nieuwe categorie geboren: de Windows tablet van het jaar. Hoewel de beschikbaarheid van Windows 8-tablets nog niet zo groot is zijn er genoeg stemmen uitgebracht om een winnaar uit te kunnen roepen. Met meer dan 100 stemmen kan de Microsoft Surface met Windows RT uitgeroepen worden als meest populaire Windows tablet van 2012. Dit is een bijzondere uitslag aangezien deze tablet-computer op dit moment nog niet te koop is in Nederland.

TabletGuide.nl

TabletGuide.nl is opgericht in 2010 en is uitgegroeid tot de grootste merkonafhankelijke tabletsite van de Benelux. Duizenden enthousiastelingen reageert dagelijks op nieuws en meningen. TabletGuide stelt zich niet alleen tot doel om de bezoeker te informeren, maar wil de zoekende consument ook helpen bij het doen van de juiste aankoop. De ‘tablet van het jaar’ verkiezing draagt hieraan bij.  Meer informatie vind je op: http://www.tabletguide.nl. Deze verkiezing is gehouden met Paradigit.

Beeldmateriaal