Top 10 zakelijke BlackBerry Playbook apps

1

De BlackBerry Playbook is RIM’s eerste tablet. Het bedrijf is druk bezig met de ontwikkeling van de software van deze tablet, en ook applicatie ontwikkelaars lijken de weg naar de Playbook te hebben gevonden. De Playbook is in eerste instantie ontworpen en ontwikkeld voor zakelijke gebruikers die veelal ook een BlackBerry smartphone bezitten. Speciaal voor deze doelgroep gebruikers hebben we een top 10 gemaakt van handige zakelijke applicaties.

Als je bekijkt dat de Playbook voor de zakelijke gebruiker is ontwikkeld blijkt dat er al relatief veel zakelijke apps zijn ontwikkeld. Echter, veel van deze apps vallen niet op in het grote aanbod van particuliere apps. Soms is het zoeken naar een speld in een hooiberg.

Deze zakelijke app top 10 voor de BlackBerry Playbook maakt het zoeken wat makkelijker.

1. Documents to go

Een essentiele applicatie voor elke professionele gebruiker van Microsoft Office documenten. Met deze app kun je Word, Powerpoint en Excel-documenten lezen, editen en creëren op je Playbook. De nieuwe betaalde editie ondersteund daarnaast ook het lezen van PDF-files op de Playbook, het versleutelen van bestanden met een paswoord, desktop synchronisatie en meerdere lettertypes. Kortom, een compleet MS Office pakket voor op de Playbook.

2. IdeaPad

Een ideale app om snel aantekeningen te kunnen maken op de Playbook. Je kunt snel en effectief aantekeningen maken tijdens vergaderingen, maar ook snel flowcharts schetsen en zelfs een tekening schetsen. Alle aantekeningen worden apart opgeslagen als tekst (.txt) of visual (.png) en kunnen later gelezen en bewerkt worden.

3. SAP Business Intelligence

Multinational SAP heeft aangekondigd met een hele reeks aan SAP apps te komen om basis SAP-functionaliteiten snel en handig uit te kunnen voeren met de BlackBerry Playbook. Specifieke details zijn nog niet bekend gemaakt, maar houd het nieuws in de gaten voor updates.

4. Adobe Connect Mobile

Met Adobe Connect Mobile ben je in staat om snel video conferences op te stellen via het Adobe AIR systeem. Omdat dit systeem ook werkt op iOS en Android smartphones en tablets kun je met veel verschillende partners vergaderen via audio en video. Deze app is zeer gebruiksvriendelijk en ondersteunt zowel de camera aan de achterzijde als de frontcam.

5. OANDA Currency Converter

De app werkt zoals de naam al aangeeft met het converteren van verschillende munteenheden. Maar dat is niet het enige. Ook ‘commodities’ en bepaalde grondstoffen worden meegenomen met actuele marktprijzen. Deze currency converter voor de Playbook is gratis te downloaden.

6. Evernote

Evernote is eigenlijk niet te omschrijven in een stuk tekst. Je moet het ervaren om te weten wat je er mee kunt. In het kort: het is een combinatie van Google Docs en Dropbox. Je kunt ‘alles’ in ‘the cloud’ opslaan, zoals Office documenten, maar ook audio files, offline webpagina’s, foto’s en video’s. Een aanrader om een keer te proberen!

7. TimeZones

Reis je veel of heb je veel contacten in andere landen in de wereld? Dan is deze applicatie essentieel. Je kunt tot 8 wereldklokken naast elkaar hanteren. Niet innovatief, denk je? Dan heb je het mis. Je kunt contactpersonen koppelen aan tijdzones, zodat je hen niet per ongeluk midden in de nacht uit bed belt. Ook het inplannen van vergaderingen en afspraken is makkelijker met deze app.

8. iSpeech Translator

Met deze Playbook applicatie kun je niet alleen woorden en zinnen vertalen in 18 talen. Ook herkent deze iSpeech Translator je stem. Zo kun je een bericht inspreken in het Nederlands en deze direct vertalen in een van de 17 andere talen. Alle vertalingen worden opgeslagen als .txt bestand.

9. TaskMemo

Gebruik je BlackBerry kalender voor je dagelijkse taken en to-do lijsten. Alle taken, reminders, afspraken en activiteiten kun je gecategoriseerd snel opslaan op al je BlackBerry toestellen via de Playbook.

10. Poynt

Wederom een Playbook applicatie die bestemd is voor zakelijke reizigers. Door middel van GPS localisatie kun je snel dichtbijzijnde bedrijven, restaurants, musea, cafe’s enzovoorts opzoeken.

Weet je andere handige zakelijke Playbook apps? Deel deze dan via de comments onder dit artikel!

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal inch
  • Besturingssysteem
  • Schermresolutie x
  • Afmetingen
  • Processor
  • Gewicht gram
  • Opslagruimte
  • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

1 reactie

Reageer