TabletGuide.nl
Samsung Galaxy Tab Review - TabletGuide.nl

Samsung rolt Gingerbread update uit naar Galaxy Tab

| 6 reacties

Samsung rolt eindelijk de software update uit voor de 7-inch Samsung Galaxy Tab. Samsung’s eerste tablet wordt hierdoor geüpdate naar Android 2.3.3, oftewel Gingerbread. Wanneer de software update voor Nederlandse gebruikers doorgevoerd zal gaan worden is nog niet bekend. Tot nu toe zijn er nog geen meldingen bekend van Nederlandse gebruikers die een OTA update ontvangen hebben. Dit kan even op zich laten wachten voordat de nieuwe Android-software voor de Galaxy Tab automatisch wordt verspreid.

De update biedt verrassend geen grote wijzigingen in de functionaliteit van Android op de Galaxy Tab. De meeste veranderingen zijn gedaan op het gebied van het ontwerp, lettertype gebruik en kleurgebruik. Zo zijn enkele notificatie-iconen gewijzigd en is er een nieuwe text selectie-tool. Ook verlopen veel handelingen wat sneller en soepeler dan voorheen.


Elementaire functies zoals het gemak en de snelheid van het browsen, het downloaden, installeren en openen van applicaties, en de tekst-invoer zijn voor zover het bekend is niet gewijzigd.

De update zal binnenkort automatisch beschikbaar zijn in Kies als baseband versie P1000XXJQ1 of P1000XXJPZ. Wil je de update handmatig installeren? Volg dan de instructies op GalaxyTabForum. Dit is uiteraard op eigen risico.

Bron: XDA Developers forum via Carrypad

Auteur: Leon

Leon is mede-eigenaar en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten. E-mail | Twitter | LinkedIn | Facebook | Google Profile

Prijzen Samsung Galaxy Tab

Prijs:       € 349
Prijs:       € 365
Prijs:       € 374
Prijs:       € 386


6 reacties

  1. update vandaag naar 2.3gingerbread

  2. heb eerst een melding van kies gekregen voor deze te updaten, toen deze klaar was kwam meteen de melding van de nieuwe firmware

  3. Nou bij mij lukt het nog steeds niet hoor, zelfs kies oude versie geiinstalleerd om het te proberen, maar kan nog steeds niet de tab upgraden

    • Heb niets apart gedaan alleen wat kies mij vroeg.
      Melding nieuwe update voor kies, toen ik deze had gedownload en geïnstalleerd kreeg ik melding nieuw toestel software.
      Deze heb ik gedownload en de rest ging automatisch.
      Mijn tab is trouwens bij dixons gekocht in maastrich , dus geen uitheems toestel.
      Maar als ik alles een beetje volg op internet ben ik een van de weinige wat deze update heeft en dat vind ik eigenlijk ook vreemd.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*