Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
24 april 2011

Dell Streak Pro (10 inch) specificaties gelekt

Dat Dell een meerdere 10-inch tablets op de markt wil gaan brengen was eerder al uitgelekt. Deze week lekten ook de specificaties van drie nieuwe 10-inch tablets uit. De eerste tablet die verwacht wordt is de Dell Streak Pro, een 10-inch versie van de Dell Streak (5 inch) en de Dell Streak 7. In juni zal deze eerste 10-inch Android-tablet van Dell op de markt verschijnen. In juli en oktober van dit jaar denken de Amerikanen twee 10-inch Windows 7-tablets klaar te hebben voor de verkoop.

Net als in februari lekte dit keer een officieel document van Dell uit naar de pers. Hierin staan de drie Dell 10-inch tablets omschreven die dit jaar op de markt komen. Het betreft een Honeycomb tablet, de opvolger in de Dell Streak-reeks. Daarnaast komen later dit jaar twee Windows-tablets op de markt.


De 10-inch opvolger van de Dell Streak en de Dell Streak 7 gaat niet de Dell Streak 10 heten, maar de Dell Streak Pro. Deze 10-inch (WXGA) tablet zal draaien op een nVidia T25 processor. Dit is een nieuwe 1,2 GHz dual-core processor. De Dell Streak Pro krijgt een zakelijk tintje. Zo zijn er 2 microfoons aanwezig voor video conferenties, en komt een aparte groep zakelijke applicaties beschikbaar.

De Windows 7-tablets komen in juli en oktober op de markt. De eerste tablet, de Latitude XT-3 lijkt ook een zakelijke tablet te worden, met een Intel i-core processor, 4 GB RAM en Active Pen support. Daarnaast zal er een Smart Card Reader worden toegevoegd, een vingerafdruk scanner en encryptie van de harde schijf ter beveiliging van de tablet.

De Latitude ST zal een kwalitatieve consumenten-tablet worden met een Intel Oak Trail processor, 2 GB RAM, tot 128 GB SSD opslag en twee camera’s. Ook deze tablet is met een stylus aan te sturen.

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als ... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.