Gerucht: Sony annuleert Sony Xperia Z5 en Z5C

0

Sony stond op het punt om een tweetal nieuwe tablets te lanceren (de Sony Xperia Z5 en Xperia Z5C), maar zag daar op het laatste moment toch van af. Dat heeft alles te maken met de tegenvallende verkoopcijfers van de Sony Xperia XZ2 en Sony Xperia XZ2 Compact. Betekent dit eens en voor altijd exit voor Sony op de tabletmarkt?

Het nieuws is afkomstig van de techsite Android Marvel. De redactie zegt met ‘een betrouwbare bron’ te hebben gesproken die op de hoogte is van de plannen van Sony.

Eerder dit jaar staken geruchten de kop op dat Sony plannen had om twee nieuwe Android-tablets op de markt te brengen. Volgens de berichten die destijds de ronde gingen op internet hadden deze een schermomvang van respectievelijk 8 inch en 10 inch. Deze schermformaten waren destijds terug te vinden in de broncode van de camera-app van Sony. Sindsdien is het stil gebleven rondom de vermeende tabletplannen van het Japanse elektronicaconcern.

Geannuleerd

Nu weten we hoe dat komt. Volgens een anonieme bron die Android Marvel heeft gesproken heeft Sony besloten om de tablets niet langer te produceren. Volgens de persoon in kwestie ging het om de Sony Xperia Z5 en Sony Xperia Z5C, waarbij de letter -C staat voor Compact. Een duidelijke hint naar de 8 en 10 inch grote tablets die we zojuist noemden. Dit waren de opvolgers van de Sony Xperia Z4 Tablet, die al weer uit 2015 stamt.

Helaas zullen we ze nooit te zien krijgen. De aangehaalde bron vertelt tegenover hoe de vork in de steel zit. Volgens hem heeft Sony onlangs besloten om de productie van de Sony Xperia Z5 en Xperia Z5C te staken vanwege de tegenvallende verkoopcijfers van de Sony Xperia XZ2 en Sony Xperia XZ2 Compact, de nieuwste high-end vlaggenschepen van het bedrijf. Deze werden eind februari gepresenteerd op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Exacte verkoopaantallen kennen we niet, de tipgever weet enkel dat ze niet zo goed presteerden als verwacht. Dat was voor Sony de reden om de stekker te trekken uit de productie van de twee Android-tablets voordat deze van start ging.

Betekent dit dat Sony de tabletmarkt vaarwel zegt? Of heeft het Japanse technologiebedrijf misschien plannen om een tablet met Chrome OS op de markt te brengen? Volgens kenners zijn tablets en convertibles met dit besturingssysteem de toekomst die de tabletmarkt van de ondergang kan redden. De tabletverkoop neemt al jaren af. De enige productcategorieën die in de lift zitten, zijn convertibles en detachables. Wie weet dat Sony later dit jaar alsnog een tablet uit de doeken doet. We zijn immers pas halverwege.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer