Valkyrie Profile: Lenneth beschikbaar op iOS en Android

0

Valkyrie Profile: Lenneth is vanaf te vinden in de App Store en Google Play Store. In tegenstelling tot veel andere games moet je vooral een bedrag van 17,99 euro op tafel leggen voordat je het spel kunt downloaden en spelen. Maar dan haal je wel een klassieker in huis waar je urenlang gameplezier aan zult beleven.

Valkyrie Profile: Lenneth is al behoorlijk op leeftijd. Het spel werd in 1999 gelanceerd op de PlayStation. Inmiddels zijn we bijna twintig jaar en nog altijd wordt hij gezien als een van de klassiekers, net als bijvoorbeeld Super Street Fighter II, Final Fantasy VII, Sonic The Hedgehog en Mario. Voor het eerst kun je het spel nu ook op je tablet of smartphone spelen.

Verhaal

Het verhaal van Valkyrie Profile: Lenneth is nog altijd hetzelfde. Het spel begint in het dorpje Coriander, waar Platina en Lucian wonen. De twee besluiten om samen weg te rennen als ze erachter komen dat de ouders van Platina haar als slaaf willen verkopen. Platina sterft nadat ze de giftige stoffen van een bloem inademt. Ze wordt wakker in Asgard. Daar krijgt ze van de goden Odin en Freya om zielen van gestorven soldaten en krijgers te werven (de Einherjar) om Radgnarok, het einde van de wereld, te voorkomen. Wat volgt is een reis die bol staan van epische avonturen. Het is aan jou om onze ondergang en dat van de Noorse goden te voorkomen.

De gameplay is uiteraard aangepast, omdat je nu met een touchscreen werkt. Het spel werkt met virtuele knoppen en controllers. Mocht je dat niks vinden, dan kun je een Bluetooth controller met je tablet of smartphone verbinden. Deze worden ondersteund in Valkyrie Profile: Lenneth. In plaats van ieder gevecht handmatig te vechten, kun je deze ook automatisch laten afhandelen. Tot slot kun je altijd en overal je voortgang opslaan.

Prijs

Valkyrie Profile: Lenneth is niet goedkoop. Voordat je het spel kunt binnenhalen en spelen moet je eerst 17,99 euro afrekenen. Zowel in de App Store als de Google Play Store moet je dit bedrag ophoesten. In principe zijn dit alle kosten die je hoeft te maken, maar je kunt er ook voor kiezen om items te kopen. De prijzen van deze voorwerpen variëren van 4,99 euro tot 9,99 euro. Afgezien van het geldbedrag moet je tablet of smartphone op Android 4.4 KitKat, iOS 8 of hoger draaien en moet je minimaal 1 GB aan vrije schijfruimte hebben.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer