Gerucht: Sony werkt aan 8 inch en 10 inch grote tablet

0

Het is al weer een tijdje geleden dat Sony haar laatste tablet introduceerde. Het Japanse elektronicaconcern werkt mogelijk aan een tweetal nieuwe tablets. De een heeft naar verluidt een 8 inch groot scherm, de ander is 10 inch in doorsnee. Meer weten over de mysterieuze tablets? Lees dan snel verder.

De Sony Xperia Z4 Tablet is de meest recente tablet van Sony. Deze dateert van maart 2015 en is dus al enigszins op leeftijd. Kunnen we ooit nog een opvolger verwachten? Of misschien een hele nieuwe tablet? Het antwoord op die vraag is wellicht ‘ja’.

De Italiaanse techsite Tutto Android stelt dat Sony aan een tweetal nieuwe Android-tablets werkt. Aanwijzingen hiervoor vond de site in de broncode van Sony’camera-app. Daarin zijn onder meer de bestanden Cam_core_eye_position_tutorial_Tablet_8inch_icn.Png en
Cam_core_eye_position_tutorial_ Tablet_10inch_icn.Png te vinden. De namen liegen er niet om en suggereren dat we later dit jaar wellicht een 8 inch en 10 inch grote tablet kunnen verwachten. Deze liggen naar verluidt aankomende zomer bij ons in de schappen. Op dit moment zijn er helaas niet meer details bekend over de tablets.

Sony Xperia XZ2 Pro

Onder welke naam Sony de tablets gaat lanceren is nog onduidelijk. Wat we in ieder geval zeker weten is dat de merknaam Xperia Z komt te vervallen. In 2016 schakelde Sony over van de Xperia Z naamgeving op de Xperia X. Alle smartphones die we sindsdien gezien hebben iets met X of XZ in de toestelnaam. De meest recente voorbeelden daarvan zijn de Sony Xperia XZ2 en Sony Xperia XZ2 Compact.

Onlangs hoorden we de naam Sony Xperia XZ2 Pro voorbijkomen. Mogelijk is dat de naam van een van de tablets die Sony later dit jaar uit de doeken doet, alhoewel we dat niet met zekerheid kunnen zeggen op dit moment. Als we de laatste berichten uit het geruchtencircuit mogen geloven heeft dit apparaat 6 GB aan werkgeheugen en heeft hij een 4K display. We hopen dat de mysterieuze tablets, net als de Xperia Z4 Tablet, stof- en waterdicht zijn. Deze oudgediende is IP68 gecertificeerd, wat inhoudt dat je hem een half uur lang onder water kunt dompelen bij een diepte tot anderhalve meter. Daarnaast heeft hij een premium design en ziet er voor de hedendaagse standaard nog altijd goed uit. Verder gaan we er van uit dat de tablets worden uitgerust met een chipset van Qualcomm (zoals de 835 of 845), dat hij zowel in WiFi-only als WiFi + 4G variant verschijnt, dat je er wederom een toetsenbord bij cadeau krijgt en dat hij in ieder geval op Android 8.0 Oreo draait.

Als we meer over de Android-tablets van Sony horen, lees je dat uiteraard hier op TabletGuide.nl.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 10.1 inch
  • Besturingssysteem Android 5
  • Schermresolutie 2560 x 1600
  • Afmetingen 167 x 254 x 6.1 mm
  • Processor Qualcomm Snapdragon 810 (64-bit octa-core)
  • Gewicht 389 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer