Android 8.0 Oreo in aantocht voor Galaxy Tab S3

0

Nog even en je kunt aan de slag met de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem op de Samsung Galaxy Tab S3. In deze hoedanigheid laat hij zijn gezicht zien in de database van de WiFi Alliance. Dat betekent dat Samsung waarschijnlijk op korte termijn Android 8.0 Oreo uitrolt voor de high-end tablet.

Dat schrijft SamMobile die tot deze ontdekking kwam.

De Samsung Galaxy Tab S3 is zonder twijfel de beste Android-tablet die we afgelopen jaar hebben gezien. Hij is in een nieuw jasje gestoken en heeft voortaan zowel aan de voor- als achterkant glazen panelen. Daarnaast is hij uitgerust met vier speakers en krijg je er een stylus bij cadeau. Hij heeft echter één groot nadeel: hij draait nog altijd op Android 7.0 Nougat.

Ten tijde van de lancering van de Galaxy Tab S3 was dat de nieuwste Android-versie die in omloop was. Eind augustus vorig jaar rolde Google Android 8.0 Oreo uit. Volgens de laatste telling van het Android Developer Dashboard draait ruim een half jaar later nog altijd maar 1,1 procent van alle Android-tablets en -smartphones op Android Oreo. Dat komt omdat fabrikanten liever nieuwe producten ontwikkelen en verkopen. Of omdat ze dusdanig veel tijd en energie steken in het testen en ontwikkelen van de nieuwe Android-versie dat de uitrol ervan op zich laat wachten. Samsung staat erom bekend dat ze hier niet al te veel haast mee maakt.

Maar nog even en ook jij kunt aan de slag met Android Oreo. SamMobile heeft de tablet met de nieuwste Android-versie gespot bij de WiFi Alliance. Dat is vaak een teken aan de wand dat het niet lang meer duurt voordat de uitrol van start gaat. Wanneer we de Oreo-update voor de Galaxy Tab S3 kunnen verwachten is helaas een raadsel. Maar lang duurt het waarschijnlijk niet meer.

Specificaties Samsung Galaxy Tab S3

De Samsung Galaxy Tab S3 heeft een glazen achterkant en een 9,7 inch groot Super AMOLED-display. Dat betekent dat je een tablet krijgt die prachtige verzadigde kleuren, goede zwartwaarden en scherpe contrasten weergeeft. Bovendien is het scherm haarscherp door de hoge resolutie van 2048 bij 1536 pixels. Onder de motorkap vinden we de Qualcomm Snapdragon 820. Dit is een enigszins verouderde quad-core processor die kloksnelheden tot 2.2 GHz haalt. Deze wordt aangevuld met Adreno 530 GPU, 4 GB werkgeheugen en 32 GB aan intern geheugen. Met een microSD-kaart creëer je in een handomdraai tot 256 GB aan extra geheugen.

Zowel aan de voor- als de achterkant heeft Samsung een camera bevestigd. De primaire camera heeft een resolutie van 13 megapixels en komt met autofocus en LED-flitser. Videogesprekken voer je met een 5 megapixelcamera. De accucapaciteit is opgeschroefd van 5870 mAh tot 6000 mAh. Het is de eerste tablet van de Zuid-Koreanen die een USB Type-C aansluiting heeft, wat betekent dat opladen nog sneller gebeurt. Als je de Galaxy Tab S3 koopt krijg je er van Samsung gratis een S Pen bij cadeau. Hiermee kun je (aan)tekeningen maken op het scherm. Tevens roep je er Air Command mee op, een venster waarmee je direct toegang krijgt tot een aantal specifieke functies voor de pen. Daarnaast komt hij met 4 speakers van AKG voor een ongekend mooi geluidje. Tot slot is de tablet voorzien van Android 7.0 Nougat met TouchWiz UI.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer