Sony Xperia Z4 Tablet krijgt software-update

0

Sony rolt op dit moment een software-update uit voor de ruim twee jaar oude Sony Xperia Z4 Tablet. Als je deze update installeert, is je tablet weer goed beschermd tegen potentieel gevaarlijke beveiligingslekken.

Afgelopen zomer ging het nog even goed fout toen Sony een software-update uitrolde voor de Sony Xperia Z4 Tablet en enkele high-end vlaggenschepen. Nadat het Japanse elektronicaconcern enkele weken uittrok om het probleem te achterhalen, werd de uitrol weer hervat.

Sony heeft opnieuw een update voor ons klaarstaan. Deze is 400 MB groot en brengt, voor zover bekend, geen nieuwe features naar de tablet. De update schroeft het beveiligingsniveau omhoog van juni 2017 naar september 2017. Daarmee wordt je tablet optimaal beschermd tegen de laatste potentieel gevaarlijke beveiligingslekken. Alleen al om die reden is van harte aan te bevelen om de update te installeren. Zorg in ieder geval dat je een back-up hebt van je belangrijkste bestanden (voor het geval het goed misgaat) en dat je batterij voldoende is opgeladen, of de tablet aan de oplader hangt.

De software-update wordt gefaseerd uitgerold. Dat betekent dat het misschien nog enkele dagen kan duren voordat hij in ons land arriveert. Je krijgt vanzelf een melding als hij voor je klaarstaat. Je kunt ook via de systeeminstellingen controleren of hij al is gearriveerd in ons land.

Specificaties Sony Xperia Z4 Tablet

De Sony Xperia Z4 Tablet heeft een 10,1 inch IPS-display met een resolutie van 2560 x 1600 pixels (2K) en pixeldichtheid van 300 ppi. Onder de motorkap vinden we een 64-bit Qualcomm Snapdragon 810 octa-core processor met een kloksnelheid van 1,5 GHz. Het werkgeheugen bedraagt 3 GB, de opslagcapaciteit 32 GB. Het interne geheugen is met microSD-kaart uit te breiden tot 256 GB.

De achterkant heeft een 8 megapixel Sony ExmorRS camera, de voorzijde een 5.1 megapixelcamera. De batterij heeft een vermogen van 6000 mAh. Volgens Sony kun je hiermee 17 uur lang video’s afspelen. 4G-connectiviteit is beschikbaar, maar daarvoor moet je wel extra in de buidel tasten.

De Xperia Z4 Tablet is IP68 gecertificeerd, wat inhoudt dat hij stof- en waterdicht is. Volgens Sony kan de tablet zonder problemen 30 minuten lang onder water blijven liggen bij een diepte van anderhalve meter. Daarnaast heeft de tablet een roestvrijstalen metalen frame en is hij slechts 6,1 millimeter dik. Ten slotte krijg je de BKB50 Bluetooth toetsenbord bij de tablet. Aanvankelijk kwam de tablet met Android 6.0 Marshmallow, maar kun je inmiddels upgraden naar Android 7.1 Nougat.

Lees hier onze Sony Xperia Z4 Tablet review

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 10.1 inch
  • Besturingssysteem Android 5
  • Schermresolutie 2560 x 1600
  • Afmetingen 167 x 254 x 6.1 mm
  • Processor Qualcomm Snapdragon 810 (64-bit octa-core)
  • Gewicht 389 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer