iOS 10 stagneert op 86 procent

0

De nieuwste distributiecijfers van iOS zijn binnen. Daaruit blijkt dat het marktaandeel van iOS 10 de afgelopen maand niet is toegenomen. De nieuwste versie van Apple’s besturingssysteem blijft haken op 86 procent.

Dat blijkt uit de laatste cijfers die Apple bekend heeft gemaakt via haar Developer platform.

iOS 10 werd in september vorig jaar naar de eerste smartphones uitgerold. Een maand later maakte Apple de eerste officiële cijfers bekend. Het Amerikaanse technologiebedrijf berekende destijds dat de helft van alle iDevices op iOS 10 draait. Begin november steeg het adoptiepercentage van het besturingssysteem door naar 60%. In december was de nieuwe iOS op 63% van alle tablets en smartphones van Apple te vinden. In januari en februari waren de marktaandeelcijfers respectievelijk 76 procent en 79 procent. In juni bereikte het besturingssysteem een hoogtepunt van 86 procent.

Volgens de nieuwste berekeningen is het adoptiepercentage de afgelopen maand gelijk gebleven. Apple meldt dat iOS 10 nog steeds op 86 procent van alle mobiele apparaten is te vinden. De marktaandelen van andere iOS-versies is eveneens gelijk gebleven. Ongeveer één op de negen iPads en iPhones (11 procent) draait op iOS 9. Het aantal iDevices dat op iOS 8 of ouder draait, is sinds februari gedaald van 5 procent 3 procent.

Android

Android Nougat, de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem, kan daar niet aan tippen. Volgens de laatste editie van het Android Developer Dashboard draait 11 procent van alle Android-apparaten die de Google Play Store bezoeken op de nieuwste Android-versie, namelijk Android 7.0 of Android 7.1. En dat terwijl het OS volgende maand één jaar wordt.

Fragmentatie van het besturingssysteem is altijd al een issue geweest voor Google. Dat komt omdat de fabrikanten van tablets en smartphones zelf verantwoordelijk zijn om hun toestellen van nieuwe updates te voorzien. Aangezien ieder apparaat over zijn eigen unieke specificaties beschikt en het ontwikkelen en uitrollen van updates veel tijd en energie vergt, besluiten fabrikanten vaak om slechts een handjevol apparaten van updates te voorzien. Zo duurde het drie maanden totdat Android Nougat voor het eerst voor in de distributiecijfers van het Android Developer Dashboard werd opgenomen. Toen was Nougat slechts op 0,3 procent van alle Android-tablets en –smartphones te vinden is.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12.9 inch
  • Besturingssysteem iOS
  • Schermresolutie 2732 x 2048
  • Afmetingen 305.7 x 220.6 x 6.9 mm
  • Processor Apple A9X
  • Gewicht 713 gram
  • Opslagruimte 128 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer