Nieuwe foto’s Mercury-tablet opgedoken

0

Het is inmiddels twee jaar geleden dat Microsoft en Nokia de stekker trokken uit de Mercury-tablet. Onder het mom van nostalgie zijn er foto’s van deze geannuleerde tablet opgedoken.

Nokia boekte in het verleden wisselend succes met tablets. Het Finse technologiebedrijf slaagde er niet in om de Nokia Lumia 2520 aan de man te brengen. De Nokia N1 daarentegen, een Android-tablet, was niet aan te slepen. In China en Taiwan was hij destijds binnen enkele minuten volledig uitverkocht. Medio 2015 verscheen hij op het Europese vasteland.

Na de onthulling van de Nokia N1 was het korte tijd stil. In het tweede kwartaal van 2015 ging het gerucht dat Nokia een viertal nieuwe tablets wilde lanceren. Deze luisterden naar de codenamen Illusionist, Pine, Mercury en Vega/Atlas. Deze hebben nooit daadwerkelijk het levenslicht gezien. Mogelijk heeft Microsoft hier een flinke vinger in de pap gehad, omdat het destijds de mobiele tak van Nokia inlijfde.

Dit is de Mercury-tablet

De Italiaanse blog Windows Blog Italia heeft enkele foto’s van de Mercury-tablet online gezet. Volgens de techsite heeft de tablet een 7 inch groot scherm met een oranjegekleurde behuizing die volledig van polycarbonaat is gemaakt.

Tevens heeft de blog een screenshot online gezet van CPU-Z, een app waarmee je de belangrijkste specificaties van een mobiel apparaat kunt bekijken. Daaruit blijkt dat de tablet met Intel Atom Z3795 werd geleverd, een processor met een kloksnelheid van 1,60 GHz. Verder weten we dat hij 1 GB of 2 GB aan werkgeheugen kreeg en dat hij met Windows 8.1 werd geleverd. Eerder hoorden we geluiden over Windows RT, maar daar blijkt dus niets van te kloppen.

Het is niet de eerste keer dat we de Mercury-tablet in vol ornaat zien. Evan Blass postte eind 2015 de onderstaande tweet op zijn Twitter account.

Surface Mini

Eerder deze week doken er ook al foto’s op van de Surface Mini, de compacte Windows-tablet die eind 2014 gelanceerd zou worden samen met Surface Pro 3. Echter, op het allerlaatste moment besloot Microsoft om de tablet toch niet te produceren: het bedrijf was namelijk bang dat het de concurrentie niet kon bijbenen.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer