Voorlopig geen nieuwe Nokia-tablets op komst

0

Nokia heeft op korte termijn geen plannen om een nieuwe tablet op de markt te brengen. Het bedrijf richt zich samen met HMD Global Communication en Foxconn op de lancering van nieuwe Android-smartphones.

Dat vertelt Pekka Rantala, het hoofd van de marketingafdeling bij HMD Global, in een interview met de Finse techsite Mobiili.fi.

Nokia timmert hard aan de weg om een comeback te maken. Het Finse technologiebedrijf was eind jaren negentig en begin deze eeuw razend populair onder telefoongebruikers. Zo was de Nokia 3310 verreweg het meest gewilde toestel onder consumenten. Wereldwijd gingen er maar liefst 126 miljoen exemplaren van dit type over de toonbank. Niet voor niets heeft Nokia, na een afwezigheid van 17 jaar, het toestel onlangs opnieuw uitgebracht, zij het met een nieuw likje verf en geüpgradede specs.

Om naam te maken onder smartphonegebruikers heeft Nokia eerder dit jaar de Nokia 3, 5 en 6 gelanceerd. De Nokia 3 en 5 liggen sinds eind juni bij ons in de winkels, de Nokia 6 verschijnt binnenkort. In het interview met Mobiili.fi laat Rantala weten dat we later dit jaar nog diverse andere Android-telefoons kunnen verwachten.

‘Geen tablets’

Als de Finse techsite Rantala vraagt of Nokia plannen heeft om nieuwe tablets te lanceren, krijgen we een algemeen antwoord van de topman. Op korte termijn richt zijn bedrijf zich samen met Nokia op smartphones, en niets anders. Hij sluit hiermee niet uit dat Nokia in de toekomst geen nieuwe tablets uit de doeken doet. De vraag is alleen: wanneer?

Nokia is geen onbekende op de tabletmarkt. Eind 2013 lanceerde het bedrijf de Nokia Lumia 2520. Door onder meer commercials met Jennifer Lopez op te nemen moest het een verkoopsucces worden. Het commerciële succes bleef echter uit. Grote boosdoeners is waarschijnlijk het besturingssysteem: Windows RT. Hiermee kun je namelijk geen x86-applicaties draaien. Daardoor is hij niet zo veelzijdig als een reguliere Windows-tablet die dat wel kan.

Eind 2014 had Nokia meer succes met de Nokia N1. Deze Android-tablet was niet aan te slepen en was binnen de kortste keren helemaal uitverkocht. Begin dit jaar zagen we nog een 18.4 inch grote tablet van het Finse technologiebedrijf verschijnen in de database van GFXbench. Sindsdien is het stil gebleven rondom deze kolossale tablet.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer