Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2017) duikt op bij GFXbench

1

Samsung heeft het er maar druk mee. De Samsung Galaxy Tab Active 2 is niet de enige tablet die het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf op dit moment ontwikkelt. Er zijn aanwijzingen dat er nog een tweede Android-tablet in aantocht is. In de database van GFXbench is de Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2017) opgedoken.

De Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2017) is niet de eerste tablet in de A-reeks. In maart 2015 onthulde het bedrijf de Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2015). En afgelopen jaar zagen we de Samsung Galaxy Tab A (2016) voorbijkomen. Voorlopig gaat de Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2017) door het leven als de SM-T350. Dat is de productcode die Samsung aan de tablet heeft toegekend. Deze is opgedoken bij de online benchmark GFXbench. Zodoende zijn de eerste specificaties van deze mysterieuze tablet bekend.

Specificaties Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2017)

Dit is wat we tot nu toe weten over de Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2017). De tablet heeft een 8 inch groot LCD-display met een resolutie van 1280 bij 800 pixels. Hij wordt aangestuurd door de Qualcomm Snapdragon 435, een quad-core processor met een kloksnelheid van 1.4 GHz. Deze wordt aangevuld met de Adreno 308 GPU, een grafische processor die net als de CPU afkomstig is van Qualcomm. Verder krijg je 2 GB RAM en 16 GB intern geheugen. Of je de opslagcapaciteit kunt uitbreiden met microSD-kaart is onbekend, maar daar gaan we wel min of meer van uit.

De primaire camera heeft een resolutie van 8 megapixels. Tevens kun je er Full HD-video’s mee opnemen. Videogesprekken voer je met een 5 megapixelcamera. Standaard is de tablet alleen geschikt om via WiFi-netwerken te internetten. Er verschijnt wellicht ook een uitvoering waarmee je ook buitenshuis kunt internetten. Tot slot wordt de tablet met Android 7.0 Nougat geleverd, de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem.

Prijs en beschikbaarheid

Of en wanneer de Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2017) bij ons in de schappen verschijnt, is niet duidelijk. Wanneer hij gepresenteerd wordt is eveneens een raadsel. De IFA-beurs is een logische keuze. Deze technologiebeurs vindt in de eerste week van september plaats in Berlijn. Mogelijk krijgen we daar ook de Samsung Galaxy Tab Active 2 te zien. Wat betreft de prijs kunnen we op dit moment alleen maar speculeren. De Samsung Galaxy Tab A (2016) kostte aanvankelijk iets van 249 euro. Inmiddels haal je hem voor iets meer dan 200 euro al in huis. Wellicht krijgt de Galaxy Tab A 8.0 (2017) een vergelijkbaar prijskaartje.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

  1. Samsung zou op tablet gebiet eens de updates beter verzorgen. Onze galaxy tab S2 9.7 en 8 inch hebben een update gekregen naar Android 7.0
    Maar spijtig zal onze tab S 10.5 model dit nooit krijgen, waarom kunnen ze enkel smartphones updaten?
    Dus willen we zeker zijn van een goede ondersteuning moeten we ipad kopen?

Reageer