Samsung werkt aan Samsung Galaxy Tab Active 2

0

Samsung is druk bezig met de ontwikkeling van een nieuwe stootbestendige en waterdichte tablet: de Samsung Galaxy Tab Active 2. Hij verschijnt in verschillende varianten. Wanneer we hem in Europa kunnen verwachten is nog niet duidelijk.

Dat schrijven onze collega’s van SamMobile.

Zoals de naam wellicht al verklapt is de Samsung Galaxy Tab Active 2 de opvolger van de Galaxy Tab Active. Deze stevige en robuuste jongen is inmiddels al weer bijna drie jaar oud. Aangezien de technologische ontwikkeling niet stilstaat heeft hij hierdoor een flinke achterstand opgelopen ten opzichte van de concurrentie. Het is dan ook niet vreemd dat de Zuid-Koreanen aan een opvolger werken.

Over de Samsung Galaxy Tab Active 2

Informatie over de Samsung Galaxy Tab Active 2 is schaars. SamMobile zegt dat ze op dit moment nog geen inzicht heeft in de specificaties die we onder de motorkap kunnen verwachten. Info over de Europese releasedatum en introductieprijs is eveneens niet voorhanden op dit moment. Wel weten de techsite dat de tablet in ten minste twee varianten verschijnt: WiFi-only (SM-T390) en WiFi + 4G (SM-T395). Daarnaast weten ze dat de tablet in ieder geval bij ons in Europa en in Latijns-Amerika op de markt wordt gebracht. Samsung zou overwegen om de tablet ook nog naar andere regio’s te brengen.

Dat is alles wat we op dit moment weten over de Samsung Galaxy Tab Active 2. Zijn voorganger had onder meer een 8 inch IPS LCD-display met HD-resolutie, Qualcomm Snapdragon 400 processor, 1.5 GB RAM en 16 GB intern geheugen. Aanvankelijk draaide de tablet op Android 4.4.2 KitKat, maar uiteindelijk rolde Samsung een update uit naar Android 5.0.1 Lollipop. Sinds november 2015 heeft de Galaxy Tab Active geen updates meer ontvangen.

Wanneer we de Galaxy Tab Active 2 te zien krijgen is een raadsel. Volgens het geruchtencircuit heeft Samsung op korte termijn geen nieuwe perspresentaties in het verschiet. Mogelijk gebruikt het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf de IFA-beurs om de tablet aan te kondigen. Zodra we er meer over horen lees je dat uiteraard hier op TabletGuide.nl.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer